Yamatoya

Yamatoya

Yamatoya is een van de beste kwekers in Japan.

Kimiho Shiraishi, zoals zijn echte naam luidt, is rond 1973 begonnen met de verkoop van koi. Rond 1981 is hij begonnen met de kweek van zijn eigen koi. Zijn jongste presentatie is dat hij dit jaar (2009), in Tokio Grand Champion op de All Japan Combined Koi Show is geworden, met een geweldige Showa Sanshoku van 92 cm.

Yamatoya Nishikigoi Koifarm is gevestigd in het Shimane prefecture. Het is een kweker van high quality Kohaku, Showa Sanshoku en Taisho Sanshoku (Sanke). Yamatoya is zelf een sanke fanaat, hij kweekt ongeveer 15% Sanke, 80% Kohaku en 5% Showa.

Yamatoya zijn Kohaku zijn zacht oranje van kleur. De reden: zij hebben nog altijd hun natuurlijke kleur, en zullen pas op latere leeftijd op kleur komen. Yamatoya koi zullen door de jaren heen hun natuurlijke kleur verbeteren en behouden. Zijn kohaku hebben zowat de beste huidkwaliteit die je kan vinden, en zijn beni is zo zacht als een babykontje. Heel wat anders dan het opgefokte rood waar iedereen het over heeft. Dit beni heeft zoveel meer charme, en geef de koi de tijd om op kleur te komen. Je zult er zoveel meer plezier aan beleven.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml