Zie hem stralen

Zie hem stralen

Het plezier staat hem op het gezicht geschreven en het is altijd een plezier om een update neer te pennen. Polleke vertelt het allemaal in zijn eigen woorden.

Deze jumbo sanke had ik gekocht omdat ik die zo perfect vond en betaalbaar was ,nu blijft die ook nog eens elk jaar iets groeien (al is het 1cm) dus dat is geweldig .

Ze is intussen 13 jaar oud maar mag nog gezien worden (1504004) . Nu is die 85cm en ze lijkt smal maar dat is door de lengte en de zware kop , het is spijtig dat de werkelijke bodyshape nooit perfect vastgelegd kan worden op foto of film . Respect voor zo'n grote koi die nog zo gaaf is vind ik.

Dit is het eerste filmpje dat ik ooit heb gemaakt van deze sanke, noteer 9 april 2015

Deze sanke (1510007) van Sakai FF heb ik gekocht vanwege de bouw en is intussen 77cm geworden, zoals je ziet zou er aan gewerkt moeten worden (voor de echte koikenners ) maar daar heb ik geen zin in . Wel is deze indrukwekkend om te zien zwemmen dus...laat maar zitten.sanke sakaiDit is het eerste filmpje van de sanke, nog gefilmd in het oude koihuis van Sakai FF. Voor de gein heb ik de foto van de sanke bewerkt.

Deze nog maar 5 jaar oude Karashi heeft al serieus wat lengte gepakt en is tof om elk jaar te meten en te verschieten, dit jaar van 80 naar 84 is geweldig voor mij in onze “KOUDE” vijver . Ik vind deze dan ook nog perfect voor haar lengte en body dus dat maakt mij happy.

Er is ook veel verschil van huidkwaliteit onder de karashi koi maar als je gelukkig bent met wat je ziet heb je gewonnen .Er word de laatste tijd wat teveel verlangd omdat we het allemaal als normaal beschouwen wat er overal getoond word . ( 1611010)

De karashi bij aankoop.

Het boegbeeld van Polleke echter is de chagoi van Otzuka een moment om nooit te vergeten. In totaal zijn er ooit 12 filmpjes van gemaakt. Bij aankoop was ze 84 cm, op dit ogenblik hikt ze tegen de 100 cm, 99 cm om precies te zijn. Bekijk ze nog even in de grote blauwe bowl.

Dit is het filmpje dat de chagoi toont bij aankoop tijdens de Japanreis van Polleke samen met Matthijs in 2014.paul en zijn chagoi van otsuka

Dinsdagavond arriveerde zijn volgende grote idool, een Yamabuki van Momotaro die ik aankocht op de veiling van Momotaro. Ze is 76 cm en slechts sansai, dat beloofd. Ook weer een heftig moment toen ze aankwam. Op naar de meter....

Dat Polleke een zwak heeft voor grote koi is niet moeilijk te interpreteren. 

TER INFORMATIE

Er is een nieuwe koi toegevoegd aan de  koi evolutie. De kohaku van Ludovic Nicolas.

Voor de gein heb ik nog wat extra vertalingen toegevoegd. De Japanse vertaling lijkt leuk, maar ik weet niet of het een goede vertaling is....

 

Meer afbeeldingen

Zie hem stralen: afbeelding 1
Zie hem stralen: afbeelding 2
Zie hem stralen: afbeelding 3
Zie hem stralen: afbeelding 4
Zie hem stralen: afbeelding 5
Zie hem stralen: afbeelding 6
Zie hem stralen: afbeelding 7
Zie hem stralen: afbeelding 8
Zie hem stralen: afbeelding 9
Zie hem stralen: afbeelding 10
Zie hem stralen: afbeelding 11
Zie hem stralen: afbeelding 12
Zie hem stralen: afbeelding 13
Zie hem stralen: afbeelding 14
Zie hem stralen: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

17 reacties

Jack

Lekker bezig Polleke. Ziet er goed uit met de grote dames ! Benieuwd waar die fraaie Yamabuki gaat eindigen , komt wel goed bij jouw daar !

Polleke

Bedankt Jack , we zullen het zien binnen een paar jaar , aan het verwennen zal het niet liggen hier 😜 . Grtjs 


Ronny V

Fijne update van prachtige koi.   De koi hebben het duidelijk naar hun zin.   De rust die ze uitstralen is opvallend, wat resulteert dat de koi in perfecte conditie verkeren. En dat zie je eraan.

Polleke

Ik hoop ook dat de koi het naar hun zin hebben want dat proberen we toch te verwezenlijken . 

interkoi

@Polleke Reactie op een reactie werkt ook nu... Je kunt gaan discuteren, speciaal voor speciale mensen.


William William

Vroeger zat Polleke samen met de koi in de bowl, maar ondertussen werden de koi zodanig groot dat er geen plaats meer is voor Polleke in de bowl. Indrukwekkend die grote zwemmende juwelen.

Polleke

Haha goed gevonden William , het blijft plezierig om te doen . 


The Untouchable

Ik heb uit goede bron vernomen dat Polleke voor volgend seizoen een nog grotere bowl gaat aanschaffen, eentje van minstens 1,5 m diameter. Dat belooft dus voor de wisselwerking tussen mens en dier. 

Wim DW

@The Untouchable ik kijk al uit naar de volgende update


dennie

Zeer mooie vissen om te zien. Blijft imposant om zulke grote vissen in de bak te zien. Chapeau👍

Polleke

Ja zeker Dennie het is altijd geweldig om de koi eens van een andere kant te bekijken en zo weten we ook ineens wat ze gedaan hebben en dat er nog ruimte is voor groei (en een koi extra 🙈) .


Wim DW

goedemorgen polleke - proficiat en bedankt met je updates -- je koi blijven blijkbaar in alle omstandigheden rustig - mogelijk ervaren zij de liefde die jullie hen geven - ben benieuwd wat je nieuwe aanwinst gaat doen de komende jaren - kortom supergedaan / doe zo verder👍👍👍

Polleke

Bedankt Wim , het doet mij deugd om zoiets te lezen van mensen die zelf Jumbo koi hebben zwemmen 😊 .


Matthijs

Prachtige collectie van een koikeeper pur sang en sinds onze japanreis een goede vriend! Niets teveel gezegd van Johan! Warm mens die de hobby met zoveel passie heeft! De otsuka in Japan... herinner het me nog als gister! Polleke was er stil van. Yamabuki is ook weer een echte Polotaro vis :-D goed bezig daar!

Polleke

Merci maat , voor jou ook weer speciaal om te zien .Grtjs 😜


Johan D

Een prachtige collectie van een van de warmste en tofste mensen die ik ken , proficiat . Ik heb wel al enkele keren gezegd dat ik de grote sakai een mottige vis vind en hem wil overnemen , maar het pakt niet :(. Dat hij die Japanners wil imponeren door te vertellen dat hij er ene heeft van een meter blijft grappig . Nogmaals proficiat met met de nieuwe aanwinst .

Polleke

Bedankt JD , je doet mij blozen ! Intens genieten van de hobby is mijn passie . Ze zijn niet perfect maar ik laat ze graag zien zodat jullie mee kunnen genieten . Grtjs en cu . 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240