" /> " />
Zie jij de verandering ? Anders ik wel

Zie jij de verandering ? Anders ik wel

Ze zijn nu 5-6 weken in Arendonk, hebben het transport goed doorstaan, zijn wat wij noemen "ontslakt", en proppen zich vol met eten.

Met andere woorden, ik heb gisteren de tijd genomen om de overgebleven tosai die nog niet aan de oppervlakte waren gekomen, op foto en film gezet.

Ze vermaken zich kostelijk en doen zich te goed aan het lekkere eten en de comfortabele temperatuur. Ik moest toch wel even slikken als ik die dikbuikjes in mijn bowl te zien kreeg. Zouden ze misschien wat teveel eten krijgen ?

Neen, want ik moest onmiddellijk denken aan de selectie van november 2010 waar we nog altijd een goed gevoel aan overhouden. Toen zagen ze er zo uit, kleine dikbuikige wezentjes die stuk voor stuk door ons geselecteerd werden. Je moest deze nu eens zien, bijna 60 cm groot, en als ik in de vijver kijkt, groeit ze precies nog iedere dag.

Of deze zo goed zouden ontwikkelen is natuurlijk de vraag, want niet alle tosai ontwikkelen even goed, laat ons daar eerlijk in zijn. Dat het goede koi worden, dat wil ik bijna garanderen, dat ze beter worden dan de doorsnee transshipping (niet handpick) koi, daar ben ik zeker van, maar de ontwikkeling is nog onderhevig aan andere elementen.

Ik zag gisteren wel dat het water begint te veranderen. De zon helpt zelfs in januari een handje tijdens de weinige ogenblikken dat ze schijnt. Ik zet dan ook de overkapping aan de zijkant zodat de zomerstralen onmiddellijk hun werk kunnen doen. Ik bid dan voor mijn kostbare algskes, maar het is nog wat te vroeg.

Voor de goede orde: dit zijn de tosai die in Arendonk gebleven zijn om de groeivijver niet te overbevolken. (is dit wel een Nederlands woord ?). Zij zitten nu op 22° in een bak van 12 kuub, de verversing staat flink open, en ze worden wekelijks gecontroleerd.

Ik weet niet of ze in de lengte gegroeid zijn, omdat ik nooit de maten heb genomen. Ik heb gisteren wel de grootste en de kleinste samengezet en gemeten, zodanig dat ik een kleine indruk krijg van de werkelijke grootte. (bekijk dit filmpje De kleinste maruten kohaku in de bowl was 16-17 cm, de grootste tosai, de sanke en de kohaku waren 24-25 cm. Ik neem een centimeter speling, want mijn pollekens zijn zo groot dat ik die dingen amper zie als ik ze meet.

Zeer opvallend voor mij was die inazuma sanke. Die kon ik me nog goed herinneren, want ik stond toen met dubbele gevoelens te kijken. Wat is deze positief veranderd....en die kleine maruten ? Klein maar fijn zou ik zeggen, maar ja...maruten, dat is wel mijn ding nietwaar ? Maruten en neusjes....

Opvallend voor mij was vooral de toename in gewicht. Je ziet duidelijk de dikke buikjes, natuurlijk een teken dat ze goed voedsel krijgen. Je ziet ook de gezonde uitstraling van de tosai. Met andere woorden....baasje voert goed.

Ik heb gisteren van alle overblijvende koi foto's en filmpjes gemaakt, maar dan gegroepeerd per 5. Het waren 63 koi in totaal. Ik zal deze per 2 reeksen van 5 in het nieuws zetten op dagen als er niets te melden is. Iedere koi is voorzien van een identiteitsnummer, zodat ik iedere koi kan herkennen. Dit indien er mensen zijn die interesse hebben om één van deze koi aan te kopen.

Zij zullen tot april in deze vijver blijven zitten op deze temperatuur, en hopelijk zullen ze minimaal 5-10 cm verder groeien, zodat we over echte jumbo tosai kunnen praten tegen die tijd. Ik heb de filmpjes bewust wat langer gemaakt, op verzoek van enkele mensen. Ik zou zeggen geniet er van.

reeks 12001-12005

reeks 12006-12010

Voor mensen die interesse in één van deze koi, gelieve me een mail te sturen. De prijzen zijn inclusief het verblijf tot einde maart, begin april, en er komt nog een extra leuke aanbieding bij, die ik echter persoonlijk zal aanbieden via de mail.

Meer afbeeldingen

Zie jij de verandering ? Anders ik wel: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240