Na testen krijg je resultaten

Na testen krijg je resultaten

Zoals je weet zijn we onlangs begonnen met het testen van de vijvers i.v.m. de bacteriële druk.

Als je test, zijn er ook resultaten, goed of slecht, maar die zijn er. Het testen is nu voorbij en hier zijn de resultaten. Er werden enkel tests gedaan op vijvers die verwarmd zijn, en 1 test bij een klant van Interkoi.

Beginnende van links naar rechts zie je de uitslag van de schwab die bij onze klant werd genomen, en verder de uitslagen van de vijvers 5-6-7-8 en quarantaine.

Om zelf wat bij te leren heb ik de tests gedaan in verschillende locaties van de vijver. Een eerste test werd gedaan via de retour in de vijver. Hier zitten normaal de meeste bacteriën, wat zich liet doorschemeren in de test. Vooral vijver 7 bleek via deze test een hoge bacteriële druk te geven.

Dit klopte ook met het gedrag van de vissen. Deze zwommen iets minder dan de andere vijvers, hadden een iets groter schrikgedrag, en gingen pas eten als ik wat verder verwijderd was van de vijver. Op zich een positieve constatering die ondersteunt werd door het gedrag van de vissen.

Ik besloot daarom om een tweede schwab te maken van de zijnkant van de vijver. Ook omdat dit de plaats is waar de vissen meer in contact komen met "het vuil", en om het verhaal compleet te maken, heb ik tegelijkertijd een schwab genomen van stilstaand water van dezelfde vijver. Dit komt nooit in aanraking met de vissen, maar dient als uitlaat om zakken te vullen.

Het resultaat van vijver 7 vertoonde dezelfde bacteriële druk, namelijk te hoog. De andere vijvers vertoonden allemaal een goede bacteriële druk en het was daarom ook niet nodig om een vervolg te geven.

Dan was het natuurlijk de vraag, hoe te behandelen. In overleg met Gerjan van houseofkata, die op mijn verzoek heeft meegewerkt aan de testen werd er gevraagd welke stappen ik het best kon ondernemen.

Dit bleek een behandeling te zijn met 3 dagen na elkaar van 2 gram per kuub. Het produkt is Virkon S, dat op mijn verzoek geleverd werd om uit te testen. Na de behandeling was er een duidelijke verbetering in het gedrag van de vissen. Nog niet optimaal, maar je zag dat het gedrag stukken beter was.

Ik heb de overloop tijdens de behandeling dichtgezet, het voeren gestopt, en de BIO-UV lampen ook uitgedaan. Ze zwemmen nu hoger, vitaler en normaler. De vraag is nu of het zwemgedrag blijft verbeteren en dan pas ben ik zeer tevreden. Gisterenavond heb ik voor de eerste keer een mini eetbeurt gegeven, wat mij een verlossend antwoord gaf.

Is dit nu publiciteit voor Virkon S ? Neen, het is geen publiciteit, maar een vaststelling van de werkzame behandeling met Virkon S. Het produkt is door Ben volledig ontleedt, en volgens Ben is het minder schadelijk voor de filter dan ieder ander produkt. Wat een niet te versmaden voordeel is, is de prijs. Het produkt kost slechts 37 euro om 500 000 liter water te behandelen.

We gaan Virkon S blijven testen, en mensen die graag een test laten uitvoeren kunnen dit altijd doen. Voor klanten van Interkoi is dit onderzoekje geheel gratis. Het beste is het uit te voeren als de vijvers minimaal 15° zijn, en tevens lijkt het ons een heerlijk produkt om te gebruiken bij de opvang van vissen uit Japan.

Om de duisteren avonden op te vullen, heb ik natuurlijk weer een aantal filmpjes gemaakt van de vijvers en de vissen. Hopelijk kijk je er ook met plezier naar.

vijver 5-01

temperatuur: 15°

koigedrag: rustig en ontspannen.

vijver 5-02

temperatuur: 15°

koigedrag: rustig en ontspannen.

vijver 7

temperatuur: 18°

koigedrag: verbeterd, maar niet optimaal.

vijver 8

temperatuur: 18°

koigedrag: goed, maar niet optimaal.

Taniguchi tosai

temperatuur: 22°

koigedrag: zeer goed.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137