" /> " />
Zijdezachtige topkwaliteit

Zijdezachtige topkwaliteit

Als je dit "in the flesh" bekijkt, en je ziet wat het toekomstpotentieel is, wordt je dan niet lyrisch ?

Wij kunnen hier nog altijd intens van genieten, en vandaag was het weer zover. Het was tijd voor een controle, want de 3de en de 4de week van de quarantaine zijn voorbij, de circel is bijna rond. We hebben bijna alles weer onder controle. Vandaag de laatste controles gedaan en misschien vraag je je af wat een controle inhoud ?

Vrij eenvoudig, een wekelijks ritueel als de koi van Japan binnenkomen. Uit iedere vijver zetten we een paar koi in de bowl, gewoonlijk een drie-of viertal koi. Een afstrijkje wordt genomen bij de kieuwen, en op een andere plaats en gecontroleerd op parasieten. Dan worden alle koi omgedraaid en langs onder bekeken of alles goed is. Dan even de kieuwen nazien of de kieuwen goed in orde zijn, en de controle is klaar.

Is er niets te melden, dan zijn we gelukkig, zijn er parasieten, dan moeten we helaas behandelen. De perikelen zijn voorbij, behalve 1 vijver die we nu nog in behandeling hebben, maar wel onder controle. Daarnaast kijken we ook nog naar het gedrag van de koi. Wat voor ons belangrijk is, is het feit dat de koi zich goed in hun vel voelen. Het is raar, maar het karakter van bepaalde koi speelt ook een grote rol, en dat proberen we dan te beïnvloeden. We hebben zo bijvoorbeeld 1 vijver met nogal uitbundige en schuwe koi, maar wel met een sterk karakter. Wij hebben dit niet graag... We hebben het liefst ontspannen koi die rustig komen eten en genieten van hun verblijf. Wat doen we daartegen ? Wel we zetten daar dan koi bij die veel spontaner en meer uitgelaten zijn.

Dit jaar zijn het de 4 chagoi en de kigoi, die een zeer spontaan karakter hebben, makkelijk handtam te maken, en zo uit je hand komen eten. De go sanke die in die bak zitten worden even spontaan. We hebben dan 2 chagoi in 2 andere vijvers gezet. Nu maar hopen dat ze de koi die schuwer zijn ook omschakelen. Zo zie je dat er buiten het koihouden ook nog een psychologische benadering nodig is....

De proef op de som hebben we genomen met een handje voer in de vijver te smijten, en ja hoor...de chagoi kwamen al dadelijk aangezwommen en je ziet de go sanke al in het zog van deze chagoi meezwemmen.

Ook heb ik er een aantal foto en filmpjes opgezet van deze toch wel bijzonder mooie vissen. Ik zou iedereen die dit jaar een goede koi wenst aan te kopen aanbevelen om een kijkje te komen nemen. De kwaliteit druipt er vanaf. Als je het sumi van de hi showa bekijkt, als je de fluweelzachte huid van de sanke bekijkt, als je de body bekijkt van alle koi...moet er dan nog een tekening gemaakt worden ? Geniet zelf maar van de filmpjes:

vijver 7-01

vijver 7-02

vijver 8-01

vijver 8-02

Meer afbeeldingen

Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 1
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 2
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 3
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 4
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 5
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 6
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 7
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 8
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 9
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 10
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 11
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 12
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 13
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 14
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 15
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 16
Zijdezachtige topkwaliteit: afbeelding 17

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137