Zoals altijd in perfecte conditie

Zoals altijd in perfecte conditie

Netjes verpakt, stevige dozen, allfish in de zakken, 3 zakken in plaats van 2, supergezond hebben ze de reis doorstaan.

Dat is de grote zekerheid die je hebt als je Momotaro koi koopt, ze hechten veel belang aan het goed transporteren van de koi, het respect druipt er van af. Nu zul je zeggen, dat is zo bij iedere kweker....nee dus. Ik ga geen namen noemen, maar ik heb ooit koi aangekregen die je gewoon moest reanimeren om ze terug in orde te krijgen. Sommige kwekers weigeren het levensnoodzakelijke allfish in de zakken te doen uit financiële overwegingen, onbegrijpbaar maar waar.

De vissen waren reeds in Schiphol aangekomen. Ton stond ons reeds op te wachten. Om 21.00 uur waren we in Schiphol en een kwartier later waren we al op weg naar huis. Om 11 uur waren we thuis, de vissen verzorgd, aangepast aan het nieuwe water en verlost van het claustrofobische zakgebeuren. Telkens als ik de koi uit de zakken haal, kan ik het niet laten om te denken wat een akelig gevoel het moet geven om ingesloten te worden in een plastic zak, dan in een doos gestopt en met veel tralala overal naartoe geklotst te worden gedurende een periode, waarvan je het einde niet kent, vooraleer je uit de zakken wordt vrijgelaten. Het moet een gevoel geven van levend begraven te worden. Je kan dan wel zeggen het zijn vissen, en misschien hebben zij geen bewustzijnsproces, maar met zekerheid kan je dit ook niet beweren.

In ieder geval zijn ze in perfecte conditie aangekomen, en ik kan je beloven dat er ontzettend goede toekomstkandidaten inzitten. Ik ga ook iedereen de kans geven om eventueel gebruik te maken van het aanbod om je koi te kiezen en deze een jaar mudpond van bij ons extra te geven.

Wat houd dit in ? je koopt een koi, en je krijgt van mij speciale condities voor een extra jaar mudpond tot in oktober/november. Daarna komen ze terug naar Arendonk, en mogen ze overwinteren tot in april 2011. Het aantal plaatsen is wel beperkt om de mudpond niet over te belasten. Vraag de speciale voorwaarden door mij een mail te sturen. Je hebt de resultaten zelf kunnen zien, met de vissen die we nu uit de winterperiode terug hebben opgehaald.

Op 8 april komt de volgende zending aan, en ik kan je beloven dat daar kleppers van formaat inzitten.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137