Zondag 28 september, afscheidsdag

Zondag 28 september, afscheidsdag

Op onze afscheidsdag zullen er ± 40 kohaku gepresenteerd worden van Matsue. Deze hebben de volledige zomer bijna volledige rust gekend, zijn ± 5-8 cm gegroeid, en zijn van goede tot zeer goede kwaliteit.

Een woordje uitleg:

Rini en ik hebben vandaag iedere koi gekeurd, gemeten en van iedere koi een foto gemaakt en een filmpje. Deze zullen systematisch de volgende dagen op de website geplaatst worden, dus hou de website in de gaten. Alle koi zijn tussen de 35-40 cm en hebben voldoende potentie.

Wij hebben ze ingedeeld in 4 grote prijscategoriën: € 150 - € 250 - € 350 en € 450, met 3 absolute topkohaku van 550 euro. Wij maken ons sterk dat alle kohaku van goede kwaliteit zijn, zonder er topvissen van te willen maken. Deze zullen één voor één gepresenteerd worden op zondag 28 september. Indien je de koi wil laten overwinteren, dan is dit mogelijk. Er zal 50 euro extra aangerekend worden voor de overwinteringsperiode. (tot einde maart)

Wel moet men zich voor deze dag inschrijven, zodat we weten welke voorbereidingen we moeten treffen. Iedereen die zich inschrijft krijgt een nummer toegewezen. Dit nummer wordt ook op een bordje geplakt. Terwijl de koi één voor één getoond worden kan je het bordje omhoog steken, als teken dat je de koi wenst aan te kopen. Je nummer wordt bij de betreffende koi genoteerd, en na afloop kan je de koi meenemen, ofwel laten overwinteren. Het overwinteren gebeurd in een vijver van ± 35 m³ enkel voor deze kohaku bestemd. Indien er toevallig 2 of meerdere bordjes omhoog blijven zal de prijs met 25 euro verhoogd worden. Degene die als laatste overblijft is dan de koper.

Er zullen ook 3 kohaku aangeboden worden van voortreffelijke kwaliteit, die per opbod zullen verkocht worden. Het gaat over 2 prachtige kohaku van onze favoriete kweker Yamatoya (55 cm), die ook de kweker is van onze Shiba Zakura, en één kohaku van de kweker Ehara (51 cm).

Start/biedprijs Yamatoya kohaku: 750 euro

Start/biedprijs Ehara kohaku: 350 euro

Hoe gaat dit in zijn werk ? Als de koi gepresenteerd worden, hou je het bordje met je nummer omhoog. Rini zal de prijs verhogen met 50 euro, totdat er nog slechts 1 bordje overblijft. Dit wordt de koper van deze koi.

Als kers op de taart, zullen wij één van onze lievelingskoi aanbieden, met name Royal Queen, een 7 jarige Showa van de kweker Takeda. Zij is ondertussen 75 cm geworden en zal per opbod aangeboden worden. Dit is een unieke gelegenheid om een grandioze koi aan te kopen.

Start/biedprijs Showa Takeda: 2750 euro

Als de kers op de taart nog niet voldoende is, zullen er nog 3 adembenemende koi, (1 kohaku van Matsue en 2 showa van Momotaro) die gedurende enkele maanden door Ben Doorakkers thuis zijn verzorgd, per opbod gekocht kunnen worden. Deze koi hebben het bijzonder goed gedaan, vermits zij de nodige rust en perfecte verzorging gekregen hebben. Zij zijn alle drie van onberispelijke kwaliteit.

Start/biedprijs Matsue kohaku: 550 euro

Start/biedprijs Momotaro Showa: 750 euro

Op deze dag heb je ook de gelegenheid om onze paradepaardjes te kunnen bezichtigen. Zowel Shiba Zakura, Domina, Camouflage, Kato en Sandakan zullen tegen deze tijd overgeplaatst zijn naar Arendonk, zodat ze lekker verwarmd kunnen overwinteren. Vooral Domino heeft een echte metamorfose doorstaan.

Hoe wordt de dag ingedeeld:

Om 12 uur is er mogelijkheid om de vissen te bezichtigen. Er zal koffie, drank en een hapje klaarstaan voor de ingeschrevenen. Als het weer het toelaat, zal de voorstelling buiten plaatsvinden, indien niet, zal de presentatie binnen in de hal gebeuren.

Vanaf 1 uur worden alle koi één voor één voorgesteld. Deze zullen in een bowl getoond worden, en diegenen die een bordje omhoog houden is de koper. Het is een beetje in de stijl van een Japanse veiling, maar zonder het echte bieden, want daar voelen Europeanen zich niet zo goed bij. Volgens ons eens leuk om te doen, en wij hopen hier toch enkele mensen mee warm te kunnen maken.

Inschrijven kan tot volgende week vrijdagavond 26 september. Inschrijven is wel verplicht, maar het kopen laten we aan jullie over ! Wij willen minimaal 15 inschrijvingen hebben om deze dag door te laten gaan. Indien niet voldoende inschrijvingen, behouden wij ons het recht om deze dag te annuleren.

In de loop van de volgende dagen zullen alle aangeboden koi met bijhorende prijs verschijnen onder de knop “koi 28 september”. Wij hopen op een gezellige dag en een geïnteresseerde opkomst. Toch nog even vermelden dat men bij ons helaas niet kan pinnen.

Rini en Luc

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137