Zondag, een dag van de kleintjes

Zondag, een dag van de kleintjes

De grote koi bleven gisteren achterwege, het was de dag van de kleintjes. Maar eind deze maand komt er een grote delegatie jumbo koi binnen, dat vind ik zelf spannend, terwijl Ben maar in de vijver blijft staren naar de kleintjes.

Op verzoek werd wel een set van 3 bijzonder mooie tosai in een bowl gezet, deels om te controleren of alles in orde was, maar ook op verzoek van de klanten. Nu is het wel een geweldig trio, ondanks het feit dat ze bijzonder klein zijn.

De oshiba kreeg nog een prijsje op de onlangs gehouden AJYKS, alsook de betoverdende doitsu kohaku van Hiroi met een patroontje om van te dromen. De ginrin kohaku is een plaatje en mijn persoonlijke lieveling. Ik zou en moest ze hebben, met als gevolg dat ik bijna failliet ging door de aankoop.

We gaan ons best doen om er iets moois van te maken, hoe moeilijk het misschien ook is. We hebben nog andere koi in de vijvers bekeken, waarbij vooral de tancho grote indruk maakten. Het zaadje is gelegd, nu nog water geven en laten groeien.

Serge kwam om zijn kohau uit Duitsland op te halen. Prijs kwaliteit zeker in orde. Hij of zij werd 31 cm gemeten als ik  me niet vergis, en dat beanwoord toch wel op de voorspellingen van deze tosai. We zijn natuurlijk altijd benieuwd om het vervolg te zien. Dus wordt vervolgd.

Ik wil toch nog wel een mangootje mee naar huis nemen waren de woorden. zo gezegd, zo gedaan en een aantal werden er in de bowl gezet. Ik was in principe blij dat ze een lichtkleurige wilden, want de gespikkelde, zo noem ik het maar, zijn iets meer populair.

Ze hebben een lichte aflijning van de schub in het orange wat meer naar de mama overhelt qua look. Zelf vind ik het ook bijzonder interessant om te volgen. Verdwijnt dit of wordt dit nog genuanceerder. De toekomst zal het uitwijzen, 

Het blijft toch een plezier om deze serie te zien rondzwemmen en mijn gedachten gaan al naar de serie van 280 piepkleine mango die op dit ogenblik om en bij de 12 cm zijn. Ik moet er niet teveel van verwachten, anders valt het me misschien tegen.

Maar als ze doen wat de vorige mango hebben gedaan, dan kan het niet mislukken. Het blijft een spel van verwachtingen. 

 

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

mark

555


mark

555


mark

555

interkoi

555


mark

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml