Het was supergezellig

Het was supergezellig

Het is altijd met spanning afwachten als er mensen uit de andere kant van de grensstreek langskomen, want je weet niet altijd welk vlees je in de kuip hebt, maar deze heren maakten er een gezellige boel van.

Het zijn ook geen onbekenden in de koiwereld, en Christian had een koi aangekocht uit het aanbod van Michael die hij nu kwam ophalen. Het werd kohaku DU20059 die hij had uitgekozen. Ze werd als ik me niet vergis 33/34 cm gemeten. 

Zo zag ze eruit in november 2020 en hij was er blijkbaar zeer tevreden mee. Zo tevreden dat hij ze ook nog gaat inzetten op de eerstvolgende shows ! Ik haalde mijn beste Frans nog eens naar boven, want communiceren is nog altijd een belangrijk onderdeel om wat plezier te maken.

François was nog nooit bij Interkoi geweest en vermits ze vrienden waren en dicht bij elkaar woonden vroeg hij of hij ook eens mee mocht rijden om de koi op te halen. Zo gezegd, zo gedaan want François is een trouwe klant bij een concullega, zoals ze dat zo mooi zeggen.

Hier kan je eigenlijk alleen maar respect voor hebben. Trouw blijven met de nodige voorzichtigheid is altijd aan te raden, maar het is wel gevaarlijk om dan  naar Interkoi te komen, want dan reken je buiten de waard.

Oh dat is een mooie kohaku liet hij me horen, zijn oog viel op een certificaat dat hij aanwees aan de muur. Het ding was 29 cm bij aankoop en kostte handenvol geld. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat het wel een bijzonder mooie kohaku is, en ik zag mijn kans natuurlijk. Nog even niet reageren dacht ik, maar de kat uit de boom kijken !

Het werd een gezellig gesprek en ze waren bijzonder in hun nopjes met de telefoonhouders en pennen die ik ze gratis gaf. Maar terwijl we naar de kohaku van Christian liepen wees ik terloops naar de kohaku waar François een boontje voor had. Als je wil zet ik deze wel even in de bowl !

Zo gezegd zo gedaan, want dat is rap gebeurd, en meteen was hij verkocht ! Wat een schoonheid lieten beide heren zich ontvallen. Nu is kohaku KO-V18-4447 ook niet van de minste ! Iedere rechtgeaarde koikichi ziet onmiddellijk de show kwaliteiten van deze meerstaps kohaku. 

Het is het levende bewijs dat onze keuze als tosai bijzonder goed was, want ze  is nu sansai, niet overdreven groot, maar wel bijzonder mooi gebleven. De deal werd onmiddellijk gesloten en mijn dag kon ook niet meer stuk. 

Ondertussen dat ik probeer hier een nieuwsitem neer te pennen, zit ik weer zonder internet, het gebeurt wel vaker tegenwoordig ! Je weet niet hoe vervelend het in werkelijkheid is. Wat zijn we toch onbeholpen als er geen internet aanwezig is. Afwachten tot we weer verbinding hebben is het enige wat we kunnen doen. (zo, dat heeft ongeveer een half uur geduurd, nu is het weer in orde !)

In ieder geval gingen beide heren met een goed gevoel, en goed humeur naar huis, maar niet zonder 2 mango mee te nemen als kers op de taart ! Tja, de mango, ze hebben wat te zeggen...er staan er veel in de wachtrij, ik ben benieuwd als ze binnenkort in onze nieuwe quarantainebak rondzwemmen...

Het worden plezierige zaterdagen als er animo voor is !

Meer afbeeldingen

Het was supergezellig: afbeelding 1
Het was supergezellig: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Mark

555


DVR

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml