Minder bekend: Odokan !

Minder bekend: Odokan !

Odokan wordt aanzien als de Narita van het Noorden. Een rustige dealer maar wel op hetzelfde niveau als Narita in Japan, maar Narita is dan weer veel commerciëler en ontzettend georganiseerd. In Japan is er ook een beter samenwerkingsverband en minder jaloezie onder de lotgenoten.

Zo werd er onlangs een samenwerkingsverband samengesteld tussen beide grootmachten. Een aantal tosai werden te koop aangeboden van verschillende kwekers door Odokan en Narita deed mee aan de presentatie van deze tosai.

Prijstechnisch zitten ze op het normaal wereldniveau, wat niet altijd begrijpbaar is in onze contreien, maar dat is dus het verhaal tussen bod en aanbod. Ondanks de corona crisis worden er minder en minder koi aangeboden, en worden ze ook duurder en duurder....wel in dit segment wel te verstaan. 

Zelf heb ik nog 50 tot 100 goede nisai nodig, maar ik krijg ze niet aangekocht. Het aanbod is miniem, nogmaals in deze categorie en klasse. Ik ben dus  ook naarstig op zoek naar mogelijkheden. Onbetaalbare koi kopen is geen optie. 

Ik had me ingeschreven om een aantal koi via het "lucky draw systeem" proberen aan te kopen en Ben ging naarstig op zoek naar mogelijke kandidaten. Van onze selectie werden er 2 op de kop getikt, waaronder de absolute topper in de ogen van Ben.

Je moet het vertrouwen kunnen geven aan de kenner, want ik heb niet altijd dezelfde inval. Het is zijn specialiteit en niet de mijne, en bij deze keuze had ik wat vraagtekens totdat hij me overblufte met volgende verklaringen:

"Deze zou je echt moeten proberen te kopen. Dezelfde kop en beenderstructuur als de moeder, en super huid. tosai met zo'n kop en female en die lengte bouw in die prijs mag je niet laten schieten. De kans is heel klein met "strootje trekken" maar niet geschoten is altijd mis... zelfde kop heeft mijn Ueno thuis ook. Er staan er ook van 500.000 op, maar als ik mocht kiezen werd het deze.

(Na aankoop)...hoe is het mogelijk. super...met de showa ben ik enorm in mijn nopjes...Hebben we toch nog een sakai FF jumbo tosai met super body zoals ik bedoel. iets minder in patroon op dit moment, maar het sumi gaat daar veel verandering in brengen. deze word enorm breed hoor. 

Ik heb het liefste, dat in het begin van het leven van een koi niet iedereen er brood in ziet, want dat heb ik regelmatig. Het jaar daarna veranderd er meestal veel. zou deze nooit gekocht hebben als er niet garanty female op stond. meestal zijn vissen met zo'n kop en body male, maar zie je er 1 die wel female is dan zit je goed."

Zo overtuigd is Ben van deze tosai, en hoef ik er eigenlijk  niets aan toe te voegen. Op dit ogenblik ben ik zelf niet overtuigd van de verkoopbare kansen van deze tosai, toch niet op dit moment, maar laten we het dan onderbrengen als een investering in de toekomst, de rest zien we dan wel !

Prijstechnisch zijn ze menselijk, want je moet niet vergeten dat je in principe een nisai van 56/60 cm koopt, geen tosai zoals je deze nu ziet. Alleen is het risico aan de zijde van de koper, maar dat kan niet anders met dit soort koi. 

Beide koi worden aangeboden tegen een vaste prijs van 3950 euro/stuk ex transport. Normaal worden ze dan einde  jaar getransporteert en kunnen ze nog overwinteren van 2021 tot begin 2022 in Arendonk, wat ook niet altijd een nadeel is, als je de ontwikkeling hier bekijkt.

Ja, ik besef ten volle dat het veel geld is, daarom dat ik op dit ogenblik een speciaal aanbod wil doen: Bij aankoop betaal je 2000 euro, het saldo van 1950 wordt verhoogd naar 2000 euro en dien je te betalen voor 15 oktober 2021. Het aanbod is geldig tot einde van deze week.

Ik heb er voor de koikichi nog een foto van het moederdier Ueno Showa bijgevoegd,
en de opgroei van 2015 tot nu - 103 cm !kun je lekker genieten !

Meer afbeeldingen

Minder bekend: Odokan !: afbeelding 1
Minder bekend: Odokan !: afbeelding 2
Minder bekend: Odokan !: afbeelding 3
Minder bekend: Odokan !: afbeelding 4
Minder bekend: Odokan !: afbeelding 5
Minder bekend: Odokan !: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Matthijs

555


Dick

555


Jack

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml