Zaligmakende Zaterdagen

Zaligmakende Zaterdagen

Het is zalig om nog eens goed van katoen te geven na gedwongen rust tijdens de week. Niet dat ik niets te doen heb, maar toch is het anders dan andere jaren. Gisteren werd de grote quarantainebak geleverd die ik gekocht had....een nieuw project.

De vorige quarantainebakken waren me iets te klein, we hebben ons dus aan een groter model gewaagd. Geert van DSG filters nam de taak op zich om de quarantainebak van 500 x 138 x 100 cm te leveren. Ik had het enigszins onderschat en moest beroep doen op de mensen om te helpen.

In mijn gedachtengang paradeerde een quarantainebak die we eventjes met 4 man naar achter zouden sleuren....mis poes ! Toen de quarantainebak arriveerde begreep ik de moeilijkheid, het gevaarte woog maar eventjes 600 kg en dat moest toch even geforceerd verplaatst worden.

Gelukkig waren er juist een paar mensen aanwezig en met vereende krachten kregen we toch gedaan waar anders een kraan voor nodig zou zijn geweest. Dat het een hels werkje was zal je niet verbazen, maar gelukkig hebben we het tot een goed einde gebracht. Klaar voor de volgende stap, het ingraven van de q-bak, dan aansluiten op de nexus die ik van Wim in bruikleen heb gekregen en klaar is kees. Ik weet weeral wat te doen. Het gevaarte ziet er in ieder geval bijzonder goed uit.

Mijn dank aan de helpers die toevallig aanwezig waren. De ganse dag vanaf 8 uur s'morgens stonden de mensen echter geprogrammeerd om achter elkaar de koi te komen ophalen. Dat het ophalen elkaar overlapte is niet te vermijden. 

Vooraleer we aan de exodus begonnen, eerst afstrijkjes overal van gemaakt en toevallig kwam bij vijver 5 de geweldige ginrin kohaku te voorschijn. Dat konden we natuurlijk niet laten passeren en even een kort filmpje gemaakt van deze prachtige ginrin.

Allereerst kwam Rob aan de beurt, die 3 tosai uit de opgroei zowel in de serre als uit Duitsland kwam ophalen. Een mango, een showa en een kohaku. Rob is bijna klaar met zijn vernieuwde vijver, en zal weldra kunnen genieten van zijn inspanningen dat je kan opvolgen via zijn facebook account. Toch makkelijk als je zo handig bent !

Daarna was het de beurt aan Filip. Ze zijn deze week gestart met de aanleg van zijn nieuwe vijver. Ondertussen heeft hij zich gewaagd aan de aankoop van een tosai uit Duitsland en een tosai die nog een seizoen hier zal opgroeien. De koi werd Fido gedoopt en even in de quarantaine bak geplaatst totdat de nieuwe vijver volgende maand klaar zal zijn.

Dave D. had een aantal koi aangekocht van één van mijn klanten die ik een hele poos geleden aangeboden had. Hij was er  niet rouwig om en een dikke smile stond op zijn gezicht te lezen. De koi waren enkele jaren terug bij Interkoi aangekocht, en ik moet zeggen dat de eigenaar de skills ontwikkeld heeft om koi te laten ontwikkelen. Ik heb ze niet gemeten, maar de ogon van Momotaro die uit de kleinere tosai reeksen kwam was zeker 80 cm minimum en is amper 4 jaar. De sanke is van Taniguchi en werd ook als tosai aangekocht. 

En dan volgen de koi elkaar snel op, maar niet iedereen wil gekend zijn, dus vernoemen we ook geen namen. Deze 5 tosai werden ook via Duitsland aangekocht en het resultaat mocht er zijn. Het waren piepkleine tosai vorig jaar, en het zijn nu volwaardige jumbo tosai van 30-35 cm, de ene natuurlijk al beter dan de andere. Ben bekeek ze eventjes en gaf zijn mening ! 

De doitsu showa van Hiroi is een plaatje. Bloed en bloedmooi vind ik ze, ik geloof niet dat iemand dat kan ontkennen. Zet ze maar in op de show Marc, ik ben bijna zeker van een overwinning in haar categorie, en je woont in principe niet ver van de euregio koishow ! 

Het mooie van het verhaal is dat een doitsu zich plots kan vermenigvuldigen, want na een kleine wenk van zijn vrouw kon ik hem verleiden om haar trouwe metgezel mee aan te kopen, en gingen beide doitsu mee naar huis. Ze zullen er nog lang van kunnen genieten, het zijn 2 beauties !

Zijn we al aan het einde van het verhaal ? Neen hoor, op speciaal verzoek van een klant zou ik een sanke even moeten bowlen. We  hadden ze een hele tijd nog niet gezien of gebowld, dus we vonden het niet beter om enkele sanke samen te plaatsen. Het zijn 2 mannelijke en één vrouwelijke koi, een mooi vergelijkingspunt. Zoek jij jouw lievelingssanke maar uit....

Een showa van Izumiya, aangekocht via Narita vorig jaar. Sterk onderschat volgens mij, want er zitten prachtexemplaren tussen. Ik ben niet 100% tevreden over de verkoop, maar wat niet is, kan nog komen. Ze werd 55-56 cm gemeten, en het is geen zij, maar een hij. Kan jij het zien ? 

Als laatste denk ik vandaag het pajotterke van Peterken. Piepklein vorig jaar, nu een flinke jumbo tosai van om en bij de 35 cm, en er zit flinke toekomst in. Goed gekozen Peterken al zeg ik het zelf. En vergeet het werk van de winteropgroei niet van Michael....in mijn ogen lovenswaardig !

Als laatste moesten we ook even de tosai controleren in vijver 6.  Dat is spek voor de bek van Ben, het is zijn ding. Ik kijk er geboeid naar, en ben toch min of meer begeesterd voor de kwaliteit van deze tosai. Het verwachtingspatroon is er, nu nog het vervolg eraan breien, want van deze gaan er een groot deel naar de serre !

Ik denk dat ik alles vermeld heb. Moest ik nog iets vergeten zijn, dan plaats ik het er later wel bij, want het is een heleboel info en arbeid om alles op zijn plaats te krijgen. Geniet in ieder geval van de filmpjes.

 

Meer afbeeldingen

Zaligmakende Zaterdagen: afbeelding 1
Zaligmakende Zaterdagen: afbeelding 2
Zaligmakende Zaterdagen: afbeelding 3
Zaligmakende Zaterdagen: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan

555

interkoi

555


Pieter

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml