" /> " />
Zondag open

Zondag open

Vooreerst even melden dat ik zondag open zal houden zodat de mensen hun "Open Sales" visje kunnen bekijken. Dit speciaal voor de mensen die op een zaterdag niet kunnen komen. Ik zal openhouden van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Ondertussen is de spikkel terug thuis. Het winterverblijf van de spikkel en de tancho heeft geen windeieren gelegd. Ontspannen en zoals een koi door het water kan glijden hebben ze de ganse winter in deze 100 kuubs vijver mogen overwinteren. Een constante temperatuur die niet overdreven hoog was, zorgde ervoor dat de koi zonder problemen hebben overwinterd.

Dat ze genoeg te eten hebben gehad, is ze wel aan te zien, want de body is zodanig toegenomen dat de showa van Takigawa zelfs iets te weinig water had in de meetbak, maar wat een bulldog is dit geworden…

De toename van de koi bedroeg gemiddeld 2-3 cm, met een uitzondering van de showa van Seikiguchi, die 6 cm gegroeid was. Opmerkelijk tijdens de winter kan je wel zeggen. De koi hebben dan ook een oase van rust, wat een niet te onderschatten pluspunt is.

De tancho van Momotaro had een gescheurde vin die gehecht was, en deze was helemaal genezen. Ze blijft nog altijd een juweel om te zien. Deze avond ga ik haar zusje in schiphol afhalen, die eigendom is van interkoi Almere. Beide tancho werden gekocht op de veiling van Momotaro eind 2009.

En last but not least, onze lelijke spikkel. Lelijk misschien wel, maar wat een lijf heeft deze koi ontwikkeld. En niet te vergeten dat zijn lelijkheid wordt tenietgedaan door haar geweldig karakter. Nog geen 3 jaar en al 72 cm, een huid die glimt als een spiegel en een fukurin om je vingers van af te likken. Het zal nog wel een tijdje duren vooraleer ze de 90 cm heeft bereikt, maar we blijven er steevast in geloven. Wat een kop heeft ze…een dankbare lelijkerd…

Onder het wakend oog van flappie, de Duitse herder met een oortje dat graag afhangt, zijn we met onze vangst terug naar Arendonk gereden en hebben de koi in quarantaine gezet.

Ondertussen was er iemand die een keuze wou maken uit 3 kohaku en welke van de 3 zou jij kiezen ? Zoek het maar uit, maar ik weet het ondertussen wel… Hier zie je ze op een filmpje.

Meer afbeeldingen

Zondag open: afbeelding 1
Zondag open: afbeelding 2
Zondag open: afbeelding 3
Zondag open: afbeelding 4
Zondag open: afbeelding 5
Zondag open: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml