Zwaar ongeluk maakt mij werkloos...

Zwaar ongeluk maakt mij werkloos...

Helaas moet ik jullie meedelen dat me gisteren een zwaar ongeluk is overkomen, en dat ik jullie voortaan niet meer kan voorzien van foto's en filmpjes.

Althans voorlopig niet....ik heb namelijk mijn camera in de regen laten liggen, en sindsdien geeft hij er de brui aan. Het is mijn derde arm, en nu begrijp ik pas hoe ik mijn camera mis.

Af en toe geeft hij nog teken van leven, maar ik ben bang dat hij de geest heeft gegeven. Ik heb er echter een hekel aan om een nieuwe te kopen, want ik was nu zo gesteld op deze. Ik kan dan ook weinig foto's of filmpjes laten zien op dit ogenblik.

Gisteren moest ik de koi gaan ophalen in Rijswijk. Of de show een succes was in normen van bezoekers kan ik niet zeggen, want ik was zelf niet aanwezig, en kwam pas aan als iedereen al aan het inladen was. Ik vertrok hier om 15.30 uur, kwam om 17.10 aan in Rijswijk, heb mijn koi ingepakt en was om 18.10 klaar met inpakken, en was om 19.25 uur terug thuis. De koi zwemmen nu rustig in quarantaine...

Het in-en uitladen ging vlot, zelfs beter dan op iedere andere locatie. Ik was bang dat er een file zou staan, en een gedrum om binnen en buiten te komen, maar alles werd netjes geregeld en alles verliep van een leien dakje. Chapeau dan ook aan de organisatoren, die voor de eerste keer toch ook moeten afwachten hoe één en ander verloopt.

Ik was toch blij verrast om nog enkele 1ste prijzen te hebben, want ik wist dat het dit jaar iets minder zou zijn. De koromo nam een mooie ereplaats in als beste koromo van de show en alle variëteiten, de mannelijke kigoi en een kohaku van Taniguchi waren ook eerst in hun reeks, en dan had ik nog 2 x een tweede plaats. De enige kleine teleurstelling die ik in principe had was het feit dat mijn lieveling geen prijs had gewonnen. Wie is mijn lieveling ? Allemaal, maar deze vind ik bijzonder mooi.. Misschien was de concurrentie te groot, dat weet ik niet, maar het blijft voor mij een geweldige showa.

Laat ons zeggen dat ik op het randje tevreden ben, niet veel meer verwacht had, en dat er zich geen verrassingen hebben voorgedaan. Verleden jaar was de mannelijke kigoi nog GC van de mannen, dit jaar heeft ie het blijkbaar af moeten leggen tegen een showa van Jeroen van Keulen. Volgend jaar neem ik hem niet meer mee...

Wel heeft Stephan een klein verslag geschreven over de show:

Hierbij zoals toegezegd een stukje tekst over mijn ervaring tijdens de koishow in Rijswijk. Een groot voordeel voor mij was dat de show op iets minder dan 1 uur rijden van ons huis was. In de ochtend had ik nog enkele verplichtingen en ben uiteindelijk om 09:30 uur richting Rijswijk gereden waar ik rond 10:30 uur aankwam.

Aangezien het buiten behoorlijk hard regende was ik blij dat het ditmaal in een overdekt evenementenhal plaats vond.

Uiteraard eerst even een rondje langs te vaten om de koi te aanschouwen. Tijdens het rondje enkele bekende tegengekomen waar ik even lekker mee heb kunnen bijpraten. Om vervolgens langs de standhouders langs te gaan.

Hierbij moet toch wel opgemerkt worden dat ik de stand van Interkoi miste want dit was toch altijd een gezellige boel, maar moet daarentegen ook zeggen dat ik Luc zijn beslissing door er niet te staan respecteer.

Op een bepaalde stand, waar enkele onderwerpen omtrent de cultuur van Japan aan het licht kwamen, zag ik een maquette staan waar ik tevens enkele foto’s van gemaakt heb. Dit had wel mijn interesse omdat ik zelf ook maquette’s realiseer http://qmaq.nl/woningbouw.htm

Na al dit moois te hebben aanschouwd langs de bonsai show, wat toch ook zeker mijn interesse heeft alhoewel ik meerdere binnen bonsai heb gehad (welke helaas allemaal dood zijn gegaan) blijft het interessant. En is het net als in de koi hobby een kwestie van vallen en opstaan en probeer op deze manier meet te weten te komen over dit specifieke stukje cultuur uit Japan.

Nadat Mike van Nedkoi mij attendeerde dat hij een lezing gaf rond de klok van 15:00 uur heb ik deze bijgewoond en moet toch zeggen dat Mike dit met veel passie heeft gedaan waarbij alle facetten omtrent het houden van koi aan het licht kwamen en dan niet alleen op het onderdeel voeding. Deze lezing heeft uiteindelijk een 1,5 uur geduurd maar heb dit niet gemerkt want de tijd vloog voorbij. En dan realiseer je, dat je continue kunt blijven leren van elkaar en dit is wat de koi hobby in mijn optiek ook zo mooi maakt.

Luc, ik hoop dat je iets met deze informatie kunt en we spreken elkaar snel weer. En zal ik mij nu opmaken voor moederdag 2013!

Groetjes Stephan, Joyce, Lian en …

Meer afbeeldingen

Zwaar ongeluk maakt mij werkloos...: afbeelding 1
Zwaar ongeluk maakt mij werkloos...: afbeelding 2
Zwaar ongeluk maakt mij werkloos...: afbeelding 3
Zwaar ongeluk maakt mij werkloos...: afbeelding 4
Zwaar ongeluk maakt mij werkloos...: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240