Een interessante middag

Een interessante middag

Zoals bekend zou ik gisteren de selectie maken van de Jumbo tosai die naar de groeivijver zouden gaan

Maar vooraleer dit plaatsvond, werden er al enkele koi opgehaald door Patrick, die voor de eerste keer bij Interkoi zijn aankopen deed.

Ik ben toch blij te kunnen melden dat deze showa met een uitzonderlijk speciaal en diep hi eindelijk een vijver gevonden heeft die voor hem is geschikt. Dit trio, showa - karashigoi en ginrin showa behoorden tot het aanbod vijvervissen. De showa is een geval apart, en behoorde tot de befaamde 42 reeks uit 2008. Ik hoop dat deze nog 10 cm kan groeien, en opnieuw aan zijn body zal werken in de zomer, want de winterperiode heeft hem wat grammetjes afgenomen. Dit is zeker niet slechter, en die kuur zou ik zelf ook eens moeten doen...

Nu over naar de orde van de dag...de groeivijver. Ondanks het feit dat deze voorlopig nog op 15-16° graden staat, was het tijd om de binnenbakken leeg te maken voor de opvang van de koi die donderdag binnenkomen.

In plaats van de selectie zelf te maken, hebben we gezamenlijk de koi besproken, de positieve punten en de negatieve punten tegen elkaar afgewogen, en niet zozeer de beste, maar de meest interessante tosai voor de groeivijver geselecteerd. De belangrijkste beweegreden was om te zien hoe bepaalde ontwikkelingen zich zouden verderzetten na het namaak mudpond seizoen.

Tenslotte mocht ieder een kohaku uitkiezen waar ze zelf de meeste feeling mee hadden, en deze werden dan geselecteerd voor de groeivijver. Een klein overzicht via filmpjes kan je zien in de volgende filmpjes.

samen koi bekijken en bespreken

1302041 - 34 cm (komt van 31)

1302040 - 33 cm (komt van 30)

1302032 - 33 cm (komt van 32)

1302031 - 33 cm (komt van 28)

1302045 - 31,5 cm (komt van 28)

1302042 - 32 cm (komt van 28 cm).

keuze van allemaal samen (sec. hi op neus) 1302039 - 35 cm (komt van 29)

Ik moet zeggen dat het een hele interessante bespreking was, waarbij er toch voldoende kennis aan bod kwam van alle partijen om de positieve en negatieve punten naar voor te brengen. Een klein voorbeeld waarop de criteria werd gemaakt was bijvoorbeeld een kohaku die een ietjepietje secundair hi begon bij te maken op de neus. Niet veel en in het verlengde van het patroon, maar duidelijk van een ander kleurtype. Interessant was om te zien of dit secundair hi zou blijven of dat het patroon zou verlengd worden zonder verlies van kleur.

Een ander voorbeeld was dat bij één koi een losser hi patroon zichtbaar was aan de zijkant van koi. Wat zou hier mee gebeuren, zou dit verder loskomen of zou dat samentrekken. Zo waren er altijd enkele puntjes die de moeite waren om te bespreken.

De kwaliteit van de vissen lagen echter dicht bij mekaar. Er was wat onderscheid in de intensiteit van het hi, maar over het algemeen was het beni van goede kwaliteit, en het verwachtingspatroon is dan ook zeer hoog. Onze mening is dat deze koi een groei naar 50 cm zonder moeite moeten doorstaan, met behoud van de kwaliteit. We zullen er in een later stadia op terugkomen.

Nu zullen hier een aantal van de nieuwe lichting bij worden gedaan in de loop van de volgende weken, en daarna zal de temperatuur opgevoerd worden naar minimaal 26°, een leerschool voor allen. Hier zie je nog eens de koi die door ons samen werden geselecteerd. Eén daarvan is verkocht en moet nog opgehaald worden. Deze is van Danny en Lut...voorwaar een mooie selectie al zeg ik het zelf.

De shinkokai show is ondertussen bezig, en ik moet zeggen dat ik weinig sympathiserende mensen tegenkom die me informatie toesturen. Maar ja, zo leer je je wereld kennen. Ik ben dan ook blij dat Stephan me enkele foto's en filmpjes van de shinkokai heeft toegestuurd. Ik heb nog geen informatie of ik winnende prijzen heb, buiten de foto waarop vermeld staat dat ik de beste koromo van 2013 heb. Toch een prijs die mijn zicht op koi bevestigd, want ik wist zeker dat deze een goede prijs zou halen. Van de rest heb ik nog geen info, maar ik heb enkele foto's van de show toegevoegd, en de filmpjes die ik gekregen heb, kan je hieronder zien.

Shinkokai 2013-01

Shinkokai 2013-02

Shinkokai 2013-03

Het was een heftige namiddag met oplopende discussies en meningen, maar waar toch vooral een opbouwende conversatie met leerrijke onderwerpen aan bod kwamen.

Tenslotte kwamen Benny en vrouw zich nog vervoegen om hun kleine kohaku op te halen. Deze komt van de veiling van februari, en was toen 19 cm. Nu 2 maanden later heb ik ze 25 cm gemeten, een respectabele groei, maar vooral een zeer mooie kohaku voor de toekomst. Ik had nog een mooi doosje liggen dat ik gebruikt had voor de opensales dagen, namelijk het doosje waar ik een ronde in gemaakt had om de winnende nummers te trekken. Dit kwam goed van pas, en toen ik de plastic zak met het visje erinzette, kon ik deze leuke foto's maken. Origineel en mooi om te zien...ik hou wel van dit soort foto's...

Als ik tenslotte nog vermeld dat ik de overblijvende ginrin en de overblijvende showa van december naar de grote vijver heb verhuisd, dit filmpje nog laat zien, dan is mijn verhaal vandaag ten einde. Voldoende stof tot lezen en kijken...

Oh neen, ik moet nog een kleine anecdote vertellen. Toen is s'morgens alles klaar aan het zetten was, begon het plots hard te regenen. NIet zo heel erg, toen het plotseling boven in mijn wintercafetaria, boven mijn apple TV het water binnengutste. Ik in paniek, en vlug een plastic zak over de TV gelegd om geen problemen achteraf te krijgen.

Gelukkig komt de Rudy eraan om het probleem mee op te lossen. Hij naar boven op het dak om te zien of er ergens een verstopping was...maar neen, dus moest de verstopping ergens onderaan zitten. Ik naar beneden om te zien of ik er ergens bij kon, en gelukkig was er een verbindingsstuk dat ik ertussenuit kon halen...Gelukkig zou je dan zeggen, buiten het feit dat, toen ik het tussenstuk er tussenuit haalde, ik heel het water en de smurrie helemaal over mijn lijf kreeg. Een mooie manier om plotseling goed wakker te worden, en wakker was ik.

Ik heb Rudy nog even de opdracht gegeven om van boven wat foto's en een filmpje te maken. Toch mooi om te zien...

Meer afbeeldingen

Een interessante middag: afbeelding 1
Een interessante middag: afbeelding 2
Een interessante middag: afbeelding 3
Een interessante middag: afbeelding 4
Een interessante middag: afbeelding 5
Een interessante middag: afbeelding 6
Een interessante middag: afbeelding 7
Een interessante middag: afbeelding 8
Een interessante middag: afbeelding 9
Een interessante middag: afbeelding 10
Een interessante middag: afbeelding 11
Een interessante middag: afbeelding 12
Een interessante middag: afbeelding 13
Een interessante middag: afbeelding 14
Een interessante middag: afbeelding 15
Een interessante middag: afbeelding 16
Een interessante middag: afbeelding 17
Een interessante middag: afbeelding 18
Een interessante middag: afbeelding 19
Een interessante middag: afbeelding 20
Een interessante middag: afbeelding 21
Een interessante middag: afbeelding 22
Een interessante middag: afbeelding 23
Een interessante middag: afbeelding 24
Een interessante middag: afbeelding 25
Een interessante middag: afbeelding 26

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240