De vijver van Stephan

De vijver van Stephan

Eén van mijn trouwste klanten, ook één van de eerste klanten is Stephan en Joyce.

Zij wonen op respectabele afstand van Arendonk, maar komen geregeld om een bezoekje te brengen. Zij kopen bewust koi, en maken vooral niet de fout om zomaar een koi te kopen, neen, zij wachten liever tot de gelegenheid zich voordoet om een koi te kopen die volledig hun smaak is.

Omdat er werken moesten uitgevoerd worden aan de vijver, moesten de koi even in een quarantaine verblijf geplaatst worden, zodat dit kon gebeuren. Een mooie gelegenheid om enkele filmpjes te maken van de koi, en van de vijver in kwestie.

Ik herinner me deze koi nog goed, als was het de dag van gisteren. De kohaku hier gefilmd is vermoedelijk nog een kohaku uit Bentley, die ik gekocht heb op een veiling van Momotaro, maar dit is al enkele jaren geleden, het precieze jaar kan ik niet meer zeggen. Het hi dat op de vinnen verschijnt is zonde, maar dat hoort nu eenmaal bij de ontwikkeling van de koi. Stephan houd van kohaku, en vooral kohaku met veel wit.

De showa is een kindai showa van Yamamatsu en maakte deel uit van de 7 tosai die ik indertijd heb aangekocht, die allen een eigen verhaal hebben gekend. Insiders zullen dit over het algemeen wel weten. Wat ik hier zie is mijn persoonlijke keuze toendertijd bij deze zeer speciale gelegenheid, en ze heeft nog niets aan klasse ingeboet, integendeel. Dit is nu een voorbeeld van hoe een koi kan en hoort te ontwikkelen. Hier heeft ze ook de nodige tijd gekregen om een ontwikkeling te mogen doen.

Ik kan geen filmpje meer vinden van de aankoop als tosai, maar wel nadat ze in datzelfde jaar uit de mudpond is gekomen. Een foto heb ik echter nog wel gevonden, en die kan je zien onderaan de fotoreeks.

9023052 - november 2009

9023052 - oktober 2010

9023052 - juli 2011

9023052 - september 2011

9023052 - mei 2013

Voor mij nog steeds een echte tategoi. Proficiat Stephan.

Van de Sakai heb ik een filmpje ontvangen uit april 2010, meer info heb ik er niet over. Als ik me niet vergis is er ook nog een platinum ogon, maar die komt niet van Interkoi. Je leest het goed, niet te veel koi op de vijver...

Het is al een tijdje geleden dat ik nog een vijver heb kunnen voorstellen. Ik hoop om in de loop van het jaar nog wat foto's en filmmateriaal te mogen ontvangen van koiliefhebbers zodat ik af en toe dit nieuwsitem wat kan aanvullen met nieuwe projecten.

Ook zou het plezierig zijn om filmpjes te mogen ontvangen van koi die al lang geleden verkocht werden en die het hopelijk goed hebben gedaan. Altijd een plezier om deze terug te mogen zien.

Meer afbeeldingen

De vijver van Stephan: afbeelding 1
De vijver van Stephan: afbeelding 2
De vijver van Stephan: afbeelding 3
De vijver van Stephan: afbeelding 4
De vijver van Stephan: afbeelding 5
De vijver van Stephan: afbeelding 6
De vijver van Stephan: afbeelding 7
De vijver van Stephan: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240