Evolutie groeivijver winter 2010.

Evolutie groeivijver winter 2010.Vandaag was het tijd om de groeivijver te controleren en de volgende stappen te bepalen.

Onze koitjes zaten rustig en ontspannen te zwemmen op 21°. Altijd een opluchting. Ze zitten nu al meer dan een week zonder eten om de filter niet te hard te belasten. Vandaag ammoniak, nitraat en nitriet gemeten en alles was picobello in orde.

Tijd om ze voor de eerste keer te voeren en over te schakelen naar wintertemperatuurboost voor tosai, namelijk 26°. De algen waren grotendeels verdwenen omdat we de UV-lamp opgezet hadden om de koi beter in het oog te houden, en nu maar hopen dat we opnieuw zweefalgjes kunnen genereren, onmisbaar voor een goed resultaat.

Morgen is het trouwens de jaarlijkse show bij Momotaro, waaraan 3 koi van Interkoi deelnemen, namelijk 2 showa en 1 sanke. Of ze in de prijzen vallen zal ik morgen weten, maar de concurrentie is in ieder geval moordend. Als ik er al eentje kans zou geven, zou het de sanke zijn. Ik ben benieuwd. Brian zal aanwezig zijn om eventuele foto's en video's door te geven.
De 3 tosai (nu nisai) die deelnemen zijn:
SA-V10-510, een beloftevolle sanke
SH-V10-514, een echte hi showa
SH-V10-516, een neusje dat wel eens zwart zou kunnen worden.

Geen van deze koi zijn verkocht en zullen einde van deze maand naar Arendonk komen, tenzij iemand nog interesse moest hebben om deze koi een jaar door te laten groeien in Japan. Ik zou het dan moeten weten binnen de week. De kosten bij Momotaro voor het doorgroeien van Nisai naar Sansai bedragen 100 000 yen. (helaas ± 920 euro op dit moment)

Wie nog een filmpje wil zien van de groeivijver, om misschien zijn koi te spotten, hier zijn de filmpjes...
Groeivijver-01
Groeivijver-02
Groeivijver-03

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Die yen........zo jammer!

Gr.Jack

jack on 15/11/2010 18:20

Heel jammer Jack maar het is niet anders... We moeten maar wachten op betere tijden en op de groeivijver in Belgie. En laten we ons nu niet blind staren op Momotaro. Als we de tarieven zien bij Taniguchi hebben we het toch over aantrekkelijke prijzen voor 1 jaar extra mudpond. En dat hoor ik bij meerdere kwekers in Japan. Er zijn nog genoeg kansen om je koi in Japan te laten opgroeien!

Ton on 15/11/2010 19:51

wordt er steeds op dezelfde manier gewerkt in de groeivijver of is dit steeds anders.?Ik bedoel de temperaturen en tijden

johan on 15/11/2010 21:38

Er zijn geen bepaalde regels hoe we werken met de groeivijver en trachten telkens de beste resultaten te bereiken. Dit kunnen we enkel leren door ervaring. Nieuwe ideeën, andere manieren worden telkens toegepast om het optimale resultaat te bereiken. 3 principes zijn daarbij essentieel: rust - algen en warmte. Deze worden steeds aangepast met door ons bepaalde toepassingen, waar we geen info over doorgeven. Deze 3 principes zijn echter het voornaamste.

luc on 16/11/2010 08:32

erg mooie showa de laatste, potensieel erg goed body om groot te worden. erg jammer dat het niet mijn prijsklasse is.

ron on 17/11/2010 22:47