Lekker rondzwemmen ondanks de winter.

Lekker rondzwemmen ondanks de winter.De overkapping bewijst deze dagen haar nut. Terwijl het buiten vriest, en het ijs zich vastzet op de overkapping, zwemmen de koi lekker rond in hun habitat.

De vijvers die niet verwarmd zijn, behouden ondanks de koude, maar wel dank zij de continue overloop van water van 14° een temperatuur aan van 10°-11°(deze morgen gemeten). De grote bak die verwarmd is, dampt er op los, maar die behoud lekker zijn 20°. In totaal blijft er nu zo een 80m³ water verwarmd, dank zij het unieke interkoi verwarmingssysteem....wat een luxe.

Om je een indruk te geven van de koi die rondzwemmen, kan je een filmpje zien van de koi in de niet verwarmde bakken, en de koi in de verwarmde bakken.

Onze koi in de winter_01
Onze koi in de winter_02
Onze koi in de winter_03

Zie je die prachtige pladijs aan komen zwemmen op filmpje 1, dat is de sandan kohaku van die jaar, die onbegrijperlijkerwijze nog niet verkocht is, maar inmiddels wel een kohaku is van tegen de 65 cm...

Niet eten in de winter ? Kijk maar eens naar filmpje 2. Ik geef ze niet veel meer hoor, maar toch nog ongeveer 0,2% van hun lichaamsgewicht op dit moment. En jawel, met probites wintercare...

Verder nog even vemelden dat ik een geweldig sympathiek idee in mijn hoofd heb zitten voor de 2 speciale kennismakingsdagen op 13 en 14 december, die ik even ga laten rijpen en je dan zal mededelen. Hou deze dagen in ieder geval vrij, als je wil kennismaken met Interkoi of als je gewoon even wil binnenwippen voor de gezelligheid...

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

Ziet er goed uit die overkappingen zou bij mij ook wel zoiets willen maken heb het nou van folie maar dat is niet alles.
Zou je de overkapping ook met opaal polycarbonaatplaten kunnen maken in plaats van heldere.
Ik kan namelijk aan van die platen komen maar ik ben bang dat de vissen dan niet genoeg lichr krijgen of dat de kleuren dan verbleken.

groetjes Jurgen

Jurgen van der Schans on 23/11/2008 11:38

Blijft mooi... zomer, winter, koi zien eten en zwemmen!
Bij mij water nog steeds 11 graden dankzij overkapping en isolatie bakki!
13 december ben ik erbij!
mvg
Ton

Ton on 23/11/2008 12:04

Hoi Jurgen, ik heb de polycarbonaatplaten met de UV zijde naar onder gelegd, zodat de UV stralen toch nog doorkomen. Of opaal nu veel verschil maakt weet ik niet, die vraag kan je beter aan de specialist Rini stellen. Ik zou zeggen van niet.

luc on 23/11/2008 14:40

gaaf gezicht he Luc als je die damp onder je overkapping ziet opstijgen.Vind het toch 1 van de beste investeringen die verwarming.Wat betreft jullie evaluatie vind ik mij nog niet geroepen om over te oordelen of te reageren vanwege het feit dat ik jullie nog niet zo goed ken,overigens bij iedereen vind of laat je wat maar het gaat voornamelijk om het gevoel.Jullie achterban waaronder bijv. Ton kan het toch mooi verwoorden naar het gevoel zoals ik er ook over denk.Mooi geschreven Ton.

marco on 23/11/2008 18:14

Dank je Marco...

Ton on 23/11/2008 19:09