Resultaten Taniguchi San

Resultaten Taniguchi SanVandaag werden ook de overige koi allemaal even gebowld en op foto en film gezet.

Hou er rekening mee dat Taniguchi de vissen altijd een beetje verdoofd als hij ze laat filmen. Soms is de koi iets te veel verdoofd en dat kan je misschien wel eens merken, maar hou hier rekening mee. Het kan voor de koi in ieder geval geen kwaad, integendeel, ze zijn zelfs minder gestresseerd.

Vooraleer ik de link naar de filmpjes geef laat ik nog even een klein filmpje zien op het ogenblik dat hij de koi gaat uitzoeken die voor mij bestemd zijn, en die als azukari koi dit jaar in de mudpond zijn gebleven. (er staat een fout in de tekst van het filmpje. De kashira die Taniguchi San aanwijst is niet de 1205015 maar de 1111015)

Dit filmpje laat je de koi zien die ik gemist heb. In het begin van het jaar werden mij 3 koi aangeboden door Taniguchi, wat in japanse begrippen als een eer wordt beschouwd. Het was wel een dure eer, maar laat het ons een eer noemen. Het was in ieder geval de duurste tosai die ik ooit had aangekocht. Eén en ander kan je hier nog lezen.

Natuurlijk was ik uitermate benieuwd naar het resultaat, en konden we niet wachten om ze te zien. Helaas....de koi was niet meer. Mijn dure aankoop lag in het water, of liever gezegd, ze was vermoedelijk door een visarend meegenomen en verorberd. Taniguchi had redelijk veel last van een visarend dit jaar zei hij. Nu ben ik niet de persoon om hem niet te geloven, maar het raakte me toch wel even.

Bovendien was onze eerste aankoop van een tosai van Hinotori, toendertijd de nieuwe oyakoi van Taniguchi, ook niet meer. Ik herinner me nog goed dat niemand een tosai mocht selecteren, en na lang aandringen mochten wij een tosai selecteren...maar helaas, die is ook niet meer.

Wel heb ik een filmpje kunnen maken van één van die 2 tosai die we niet gekozen hadden, en dat filmpje kan ik je dan weer wel laten zien. Ze is nu 60 cm en zal nu dienst gaan doen als oyakoi bij Taniguchi. Bovendien was het eigenlijk de koi die ik persoonlijk zelf wilde, helaas het geluk was voor mij niet weggelegd. De derde van de reeks was ondertussen verkocht en kan ik dan ook niet laten zien.

Verderop in het filmpje zul je ook nog enkele andere koi zien. Dit zijn stuk voor stuk koi met een geweldig toekomstpotentieel, nisai van 60 cm, verfijnde huidkwaliteit en goede patronen. Ik geloof ook dat zelfs niet kenners een onderscheid kunnen maken in de bodyopbouw van deze kohaku. Ze zijn in ieder geval een lust om naar te kijken.

Bij de foto's horen filmpjes, en die zet ik hieronder dan maar op een rijtje. Het blijft in mijn ogen een bijzonder goede kweker, en zijn koi zijn bijzonder dankbaar. Ik zal mij er in blijven verdiepen.

kohaku 1102083
kohaku 1111015
kohaku 1111016
kohaku 1205001
kohaku 1205028
kohaku 1205009
kohaku 1205015

Het is me niet gelukt om enkele tosai te selecteren en om verder door te laten groeien tot in het voorjaar. De tosai die er nog waren, werden niet goed genoeg bevonden, en dan beginnen we er liever niet aan.

Ook hebben we vandaag een bezoek gebracht aan Takigawa San om even een kijkje te nemen bij onze Virgin. Mooi hoor... maar ik laat ze morgen wel even op filmpje zien samen met nog wat andere interessante koi.

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

1111016 prachtige kohaku voor mij!!!!

rudy on 22/11/2012 18:22

Hi Luc,

Dit zijn heel mooie Kohaku's
Het is voor mij duidelijk dat er in Japan verschillnde goede kwekers zitten

Jent on 22/11/2012 22:18

Zo de 1111015,zeer mooie ontwikkeling.

Jammer zo'n parkiet in de buurt van de mudponds....
Verantwoordelijke hier de kweker,of heb je gewoon pech?

Gr.Jack.

jack on 22/11/2012 22:29

De Hinotori tosai was de 1205020 ?
Dat zou toch werkelijk doodzonde zijn!

`jack on 22/11/2012 22:43

Wie gelooft er nu nog in parkieten, Jack?

Mr. M on 23/11/2012 23:30