The Domino story

The Domino storyHet is nu morgen wel Domino dag, maar ik denk dat veel mensen Domino niet echt gekend hebben. Daarom nu even het verhaal van Domino voor zover wij dit kennen.

Op een bepaald moment (januari 2008) kregen wij het verzoek om een aantal vissen te kopen uit een faillissement van koiboulevard. Wij, Rini en ik reden nieuwsgierig naar Andelst, waar wij opgewacht werden door Raymond. Wij hadden de indruk dat men niet graag had dat er op de vissen geboden werd, om een aantal begrijpelijke redenen. Dit was voor ons geen probleem, maar wij werden toch zeer gecharmeerd door deze sanke, en een shiro utsuri.

De sanke zag er niet echt uit. Het was juist een paling, en voor zover ik begrepen had van Rini, werd deze sanke aangekocht in 2004 of 2005 door het bedrijf Metthorst. (die later koiboulevard zou opstarten). De sanke zat in een soort groot aquarium, maar was blijkbaar niet gelukkig in deze omgeving. Op de eerste foto zie je nog dat we hem in de blauwe meetbak opmeten. Je kan de koi bijna nog niet zien. Als je hem er nu inzet, heb je bijna 2 blauwe meetbakken nodig. (zie filmpje)

Na overleg, waar ik even niet verder op inga, werden wij eigenaars van de sanke en de shiro utsuri. Rini was in zijn nopjes. Hier had hij een uitdaging gevonden die zijn weerga niet kende, en zijn uitspraken logen er niet om. Zoals getoond op de eerste foto’s was de sanke niet meer dan een slang van 92 cm. Zo werd hij blijkbaar ook genoemd, want onlangs schreef er iemand een reactie in het nieuwsitem, die Domino blijkbaar gekend heeft.

Hij schreef het volgende naar aanleiding van de show in Arcen: Hoi Rini, wat hebben jullie een pracht van een body op deze sanke gekregen. toppie hier heb bewondering voor. toe ik hem voor eerst zag leek het wel een slang (dat was ook zijn naam) en had ik nooit verwacht dat dit zou kunnen.dit is al een 4 tal jaar geleden, nog voor dat de vinnen geknipt werden. Het is jammer van de vorm van de vinnen maar het staat hem wel beter,. ondanks dat dit punten kost op een show. eerder waren de uiteinde net rolmopsen..(-: ik dacht zelf dat ie geknipt was toen ie naar jullie is verhuist maar dat kan ik mis hebben maakt ook niks uit, ik hoop dat ie het naar zijn zin gaat krijgen in de nieuwe vijver. Dat heeft ie verdient
gr, edwin.


Om dit te vervolledigen: de vinnen waren al geknipt toen wij hem aankochten. Wij wisten niet dat zijn naam de slang was, wel heeft Rini deze sanke, na een aantal dagen Domino genoemd, en ik kon me er helemaal in vinden.

Dat was zowat het aankoopverhaal van Domino, de koi met een geschiedenis. Hij voelde zich onmiddellijk thuis bij Rini, en ik geloof dat Rini, ondanks het feit dat hij eigenlijk alleen maar vrouwtjes wil, Domino als zijn lievelingskoi beschouwd.

Langzaam begon zijn body vorm aan te nemen, de kleuren verbeterden, en langzaam zagen we onze sanke, want hij is nog een stukje van mij, groeien en opfleuren. Vorig jaar hebben wij hem ingezet op de show in de beekse bergen, waar hij Major Champion is geworden. Dit hadden we ook te danken aan het feit dat de juryleden uiterst opgewonden werden toen bekend was dat Domino een mannetje was. Dat hij een mannetje was heeft hij wel bewezen op de show in Arcen. Hij heeft ze allemaal geknipt, maar zijn voorkeur ging naar de Mask. Wie nog nog twijfelt dat het een man is….

Zoals voorspelt hebben we 2 shows meegedaan, en we gaan hem nu op rust zetten. Gedaan met de shows, hij gaat op pensioen, tenzij hij nog optimaal moest veranderen, wat wij toch betwijfelen. Wel kan gezegd worden dat Domino ontzettend veel succes had in Arcen. Hij won wel geen prijs, maar had zeker de meeste aandacht. De files bij vat 44 en 45 waren dan ook niet te vermijden.

Voor zover wij weten is Domino nu 10 jaar jong. Toen wij hem binnenkregen hebben wij hem 92 cm. In Arcen 2010 is hij 96 cm. gemeten. Rini wil 100 cm op zijn palmares. Er bestaat nog een kort fragment op de DVD van Momotaro, waarop hij als nisai wordt geselecteerd, en waarop Momotaro onmiddellijk vraagt: is it male or female. Rini weet ongeveer waar je dit stuk kunt vinden op de DVD van Momotaro. Deze DVD heb ik een jaar geleden toen gratis rondgestuurt. (met veel succes overigens.)

Wij zijn trots om jullie het verhaal van Domino te hebben laten meegenieten. Zij zwemt nu nog in Arendonk en zal in de loop van volgende week naar de vijver van Rini gaan. Het doek gaat neer, dit verhaal is ten einde.

Ik heb nog een aantal foto’s gevonden van Domino. Spijtig dat ik geen filmpje meer heb van zijn aankomst, maar ik heb nog 2 filmpjes gevonden van Domino met Rini, die bulkt van enthousiasme….Waauw wat een apparaat …..moet je eens kijken die kop…breder dan mijn hand.

Domino

Domino maart 2009, 1 jaar na aankomst


Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

Wat een machtige koi is het toch...Domino... geweldige vis... Misschien krijgt Rini hem nog wel over de meter....

Matthijs on 27/08/2010 19:35

Ik ken een goed boek,waarin geschreven staat hoe je koi laat groeien :)

johan on 27/08/2010 20:33

Klasse Rini
Jouw vijver straalt de kunst en kennis uit van een geweldige koikeeper .
Dit bevestig je tevens dubbel ,met het boek alsook met Domino .
Hopelijk mag je nog lang van hem genieten en haalt hij de meter .

Marcel D on 27/08/2010 22:06

hoi luc,..

leuk stukje tekst,..
het beeldmateriaal spreekt boekdelen.

hoi rini,
ik had nog niet door dat hij bij jou in de vijver ging..
maar nu weet ik zeker dat ie het goed krijg.

gr,
edwin.

ps.als je hem over de meter krijgt gooi ik er een kratje bier naar keuze tegenaan,.

edwin on 28/08/2010 08:32

Sprookjes bestaan!
Wat een fantastische vis is het toch,hoe meer je hem ziet,hoe mooier hij word.
Tevens het bewijs dat je niet te snel moet opgeven met koi.
Die meter,moet toch bijna lukken in alle rust!

Gr.Jack

jack on 28/08/2010 09:35

Dag Edwin, dat kratje ben je kwijt denk ik, maar ik zou wel willen weten bij wie we dit kratje moet gaan halen. Het lijkt erop dat jij domino, alias de slang, gekend hebt. Als je nog meer info hebt...wij zijn nog altijd leergierig.

Luc on 28/08/2010 09:51

Dit is het ultieme bewijs dat, als het er in zit ook kan uitkomen, mits het scheppen van de ideale omstandigheden. En Rini's vjver is daar een prachtig voorbeeld van.
Daarbij kent Domino niet alleen lengtegroei maar straalt hij ook nog eens, wat een contrast met enkele jaren geleden.
Ik geloof in het overschreiden van de meter, en dan zal er buiten bier ook een stevig glas wijn gedronken worden.( weer feest bij Interkoi...)

willy on 28/08/2010 10:06

hoi luc en rini domino is een legende volgend jaar is hij een meter of er over ik weet het zeker zeker nu bij rini is de drie r rust rust en rust.
mvg rik slijkoort

rik slijkoort on 28/08/2010 10:07

Hoi Luc,..

zo makkelijk als je er nu over praat gaat dat niet zijn , die meter halen.(-:
maar als Rini het voor elkaar krijgt heeft ie dat kratje meer dan verdient..

veel meer info als dat je al beschreven hebt kan ik je ook niet geven.
Ik was rond die tijd veel bij methorst te vinden,.. veel info in winnen hoe mijn vijver te bouwen.
Vooral op maandag avonden kon je daar leuk info verkrijgen.
Mijn interesse ging vooral uit naar de kigoi en de doitsu chagoi, je zult ze vast nog wel herinneren.
In die tijd had deze sanke nog van die omgekrulde vinnen, zoals al vermeld.
Samen met de body heeft dit nog wel is tot gelach geleid.. vooral bij het contrast dat dit gaf met de andere 2 bullebakken.

Gr,
Edwin.

edwin on 28/08/2010 11:14

ps. dat kratje kom ik wel bij hem brengen als het zover is..(-:

edwin on 28/08/2010 11:16

Hoi beste mensen van Interkoi ,
Ik val niet snel op sanke, maar deze is wel een sprookje! Dat ze op rust gaat bij de meester him self is logisch; Edwin , ik denk dat u uw kratje bier wel volgend jaar kwijt bent! Geniet ermaar allen van , voor de laatste keer van domino bij interkoi...
Fenomenale vijver bij Mijnheer Rini G.
Ik kan het goed geloven dat Mijnheer Rini onmiddellijk wakker is smorgens als hij wakker wordt, je zou voor minder als je zo een koivijver liggen hebt!!
Geniet er allen van,

Kurt.

kurt on 28/08/2010 11:41