7.65 gram plezier

7.65 gram plezier

Normaal schenk ik er nooit zoveel aandacht aan, maar dit is toch wel iets speciaal.

Waarom zul je je afvragen ? Wel het is heel eenvoudig. Beide koi, zowal het manneke als het vrouwke komt van Interkoi, en dan is het toch wel bijzonder dat er door iemand mee gekweekt wordt met verstand van zaken. Niet alleen kweekt hij reeds meer dan 20 jaar voor uitvoer, maar ook zijn kennis is enorm.

De ervaring van het kweken is minutieus opgeschreven en nauwgezet bijgehouden. De opgedane kennis kan door weinigen geëvenaard worden. Hij wil echter onbekend blijven, maar het was toch een aangename verrassing voor mij dat hij 2 oyakoi bij mij aankocht, omdat hij stopte met kweken voor andere mensen, en nu nog enkel voor zijn plezier wou kweken, en dan nog met mijn koi. Ik ben apetrots.

Hij had me een aantal koi beloofd, en vandaag werden ze gebracht. Ze zijn nu ongeveer 2 cm groot, en worden reeds met vast voedsel gevoed. Ze zwemmen nu bij mij op een constante temperatuur van 20° in een algenrijk soepje.

Zelf heb ik niet veel verstand van kweken, maar ik probeer deze toch verder te laten ontwikkelen. Ik hoop dat ik ze in het leven hou. Uiteraard zullen er regelmatig updates van komen als alles goed gaat.

Volgens de kweker mag je blij zijn als er een paar goede uitkomen uit de selectie van 260, want zoveel zijn het er. Ze zijn nu een 14 dagen oud, en we zullen zien. Vermoedelijk aan de kleur te zien zijn het allemaal kohaku.

De ouders zijn niet van de minste. Yamatoya x Takigawa, en de moeder had 700 gram aan eieren, waarvan deze 260 precies 7,65 gram vertegenwoordigen ofwel gemiddeld 0.29423 gram/stuk. Dit zou dan moeten uitgroeien tot jumbo koi van ± 10 kg of 10 000 gram (= x 340 000 het gewicht van nu). Als ik ze groot krijg, zal ik er toch speciale aandacht aan schenken.

Mijn eerste babykoi-01

Mijn eerste babykoi-02

Meer afbeeldingen

7.65 gram plezier: afbeelding 1
7.65 gram plezier: afbeelding 2
7.65 gram plezier: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240