Aan hulp geen gebrek

Aan hulp geen gebrek

Gisteren werd er afgesproken om een tussentijdse update te doen van de aankopen die dit voorjaar werden gedaan. Ik wist niet precies hoeveel koi er in de vijver zaten, maar het waren er in ieder geval meer dan verwacht.

We werden niet echt gestoord door de regen, het was precies goed weer om te filmen. Polleke stond klaar om filmpjes te maken en Peter verzorgde het zuiver houden van de bowl om alle algenrestjes te verwijderen, en Johnny hielp mij om de koi te selecteren. UIteraard waren er ook een aantal geïnteresseerde koikichi.

Ik denk dat het voor iedereen een ongelooflijke ervaring was. Er werden een paar filmpjes gemaakt van het netten van de koi. Dat is altijd leuk om te zien. 

Dit is het eerste filmpje
Dit is het tweede filmpje
Dit is het derde filmpje

Een prachtig kleurenschouwspel van gosanke. We besloten om ze eerst in een aparte vijver te plaatsen, dan per 5 te filmen, om ze daarna terug in hun vijver te zetten, buiten een aantal koi die gezamenlijk geselecteerd werden om naar een binnenvijver te gaan. Uit deze 20 zal ik een selectie maken die meegaat naar de Holland Koishow. 

Wat opviel was dat de meesten min of meer dezelfde keuze hadden om die koi te selecteren die telkens als beste uit de 5 getoonde koi werden geselecteerd. In het begin hebben we telkens de kohaku samen gezet, dan de ginrin kohaku, dan de sanke, dan de showa, dan de tancho, de kleintjes afzonderlijk enzoverder, zodat ik later de koi goed kan indelen om de juiste filmpjes bij de juiste koi te zetten en ook de juiste maten bij de informatie weer te geven.

Zoals gezegd waren het toch heel wat tosai. Ik ga ze niet allemaal ineens weergeven in dit nieuwsitem,want ik wil iedere dag 2 filmpjes laten zien, zodat er voldoende aandacht blijft bij het aanbod. Je zal de filmpjes zien bij het meten, dan een kort overzicht van de aanwezige koi, en dan het verplaatsen naar hun vijver. 

De kwaliteit van de filmpjes is in mijn ogen optimaal. Ook werden er geen problemen vastgesteld bij de tosai, wat natuurlijk ook belangrijk  is. Vandaag laat ik dus een filmpje zien van de eerste 5 tosai, en de eerste 5 ginrin kohaku.. Morgen zal ik de volgende serie laten zien.

Het is een hele klus om alles op de juiste plaats te zetten, dat is niet in één twee drie tellen gebeurd. Ik moet eerst de koi selecteren die bij het filmpje hoort, dan de video de juiste code nummers geven. Deze invullen in het admin gedeelte met de juist links en de juiste maten van de koi. Dus ik weet wat ik deze week moet doen. Maar laten we de 2 filmpjes bekijken met de juiste codes.

De kohaku en een tancho van Momotaro
De ginrin kohaku van Momotaro.

Ik heb zojuist tussendoor besloten om de 10 koi die ik nu laat zien, zo dadelijk even onder de nieuwe aanwinsten te zetten met de juiste info en de juiste film. Dit zal morgen verdwijnen en plaats maken voor de volgende 10. Bekijk de eerste 10 hier. Ze zullen morgen plaats maken voor de volgende 10.

Wat betreft de koi die we in een afzonderlijke bowl hebben gezet tijdens de sessie, dat filmpje zal ik zo dadelijk ook geven. Wie interesse heeft om één van deze toch wel indrukwekkende tosai aan te kopen en in wil zetten op de Holland Koishow, kan de koi nu in de binnenvijver komen bekijken.

Ik zal geen kosten aanrekenen voor het deelnemen aan de show, en na de show wil ik de koi nog 14 dagen bijhouden om te laten acclimatiseren. Dan mag je kiezen om de koi mee naar huis te nemen of  nog in Arenndonk te laten tot medio oktober. De keuze is aan de eventuele koper.

Bekijk hier het filmpje van de uitverkorenen.

Of ze een kans maken om te winnen ? Iedere koi heeft kans om te winnen, maar niets is voorspelbaar. Het zijn in ieder geval allemaal degelijke tosai. Je moet er wel bij denken dat dit bijzonder jonge koi zijn die nog veel moeten ontwikkelen en nog een heel leven voor zich hebben. De maatvoering voor de show is ook niet optimaal, maar daar geef ik niet zoveel om. Ik laat graag goede koi voor de toekomst zien, alhoewel ik er dit keer ook enkele kleine pagadders heb bijgedaan omdat ik ze leuk vind.

Tenslotte bedank ik nog iedereen om me te komen helpen, het wordt bijzonder op prijs gesteld. Een kort filmpje van mijn helpers mag niet ontbreken. Het was in ieder geval een bijzonder aangename zondag voormiddag.

 

Meer afbeeldingen

Aan hulp geen gebrek: afbeelding 1
Aan hulp geen gebrek: afbeelding 2
Aan hulp geen gebrek: afbeelding 3
Aan hulp geen gebrek: afbeelding 4
Aan hulp geen gebrek: afbeelding 5
Aan hulp geen gebrek: afbeelding 6
Aan hulp geen gebrek: afbeelding 7
Aan hulp geen gebrek: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Jack

555


Polleke

555

Peter VDB

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml