En plots was het volle bak

En plots was het volle bak

Peter kwam nog even op bezoek. Misschien voor de laatste  keer, want hij kwam in principe min of meer afscheid nemen had ik het gevoel. Hij ging verhuizen wat automatisch met zich meebracht dat hij zou stoppen met de koi. Peter was een jaarlijks terugkerende klant, zij het slechts 1 keer per jaar.

Ik had het gevoel dat hij het er moeilijk mee had, en zo verdwijnt één voor één de trouwe garde waar ik toch bijna 20 jaar voor heb mogen zorgen. Tijd voor de nieuwe garde natuurlijk. We mogen niet stil blijven staan en moeten verder. En toen kwamen ze plots allemaal, net of ze een uur hadden afgesproken.

Dan heb ik mijn handen vol  natuurlijk, maar dat vind ik niet zo erg. Eerst en vooral kwam Jordy zijn gewonnen prijs afhalen van de onlangs gehouden weggeef actie, dat je hier nog kan lezen en die toch 30 reacties uitlokte. Hij nam zijn tijd om even alles te bekijken, en liet 2 van deze sanke in een bowl zetten.

lynnAltijd mooi de kids erbij. Ik kan het niet laten om ze even op de film te zetten als het mag natuurlijk. De keuze werd door de ganse familie snel gemaakt. De ginrin sanke werd teruggeplaatst en de sanke werd verkozen en ingepakt. Een mooie prijs en een mooie sanke en hiervoor kreeg ik van Lynn een bedankje in vorm van een doosje merci. En wat een mooie lach heb jij Lynn. Ik ben blij dat ik je op de foto mocht zetten....

Bram en Els kwamen voor hun zoon een karashigoi kiezen. Persoonlijk vind ik dat nooit verstandig, omdat je nooit een koi mag kiezen voor iemand anders, zelfs niet voor je zoon. Verstandiger is het om een waardebon te geven en de gelukkige zelf een koi te laten uitkiezen volgens mij. 

Ik heb toen een aantal karashi in de bowl gezet, en Mace vond ze geweldig. Ik weet niet of Mace zo geschreven wordt, het zou ook Maze kunnen zijn, wat doolhof betekent. Het is wel een actief baasje, geloof me ! Helaas pastte Bram, hij durfde het niet aan om een karashigoi voor zijn zoon te kopen. Ik kan hem geen ongelijk geven. Schenk maar een waardebon, maar ik vermeldde er wel bij dat de waardebon van Interkoi moest komen natuurlijk....

Maar Jordy had al lang gezien wat er in de kuip zat. Hij twijfelde dan ook niet lang om de vrouwelijke karashi van Momotaro bij de sanke in de zak te steken en mee naar huis te nemen. Een verstandige keuze, nog 31 te gaan....

Ondertussen kwamen Jimmy en zijn vrouw hun tancho sanke ophalen. Ze hadden pas een rondreis op de scooter in Vietnam gedaan, en de koi mocht zolang hier blijven. Dat moet een mooie ervaring zijn geweest...

Nu was echter de tijd gekomen en werd de sanke van Sakai Co meegenomen. Ze werd 42 cm gemeten. Een aandachtige toeschouwer was Sven. Hij was toevallig in de buurt, maar luisterde aandachtig.

Hij was nog niet zo lang met koi bezig, en vond het interessant om informatie op te slaan en te luisteren naar de uitleg bij sommige koi. Voor zover ik weet was zijn vijver een kleine 25 kuub en wou hij niet teveel koi in de vijver, wat alleen maar verstandig is.

De regelmatige regenbuien waren wel een domper op het plezier om koi te laten zien, maar dat moesten we er bijnemen. Hij had zijn ogen laten vallen op een kohaku, totdat zijn aandacht viel op een showa, die toch tot mijn favorieten behoorde. Ik wou deze al meenemen naar de show, maar beter is het om hem aan iemand te gunnen die hem op en top zal verzorgen.

Deze showa van Izumiya is misschien niet de grootste, maar in mijn ogen bijzonder mooi. Ik weet zeker dat hij de vijver zal verrijken en in de loop van de volgende maanden meer tot ontwikkeling zal komen. De verdeling van het sumi, het beni en het shiroji is wondermooi op elkaar afgesteld. Het kage sumi mag van mij zeker blijven, in mijn beleving zelfs wenselijk. 

Het was een fijne zaterdag. Ik hoop dat de opleving mag blijven voortduren.

 

Meer afbeeldingen

En plots was het volle bak: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Jor

555

interkoi

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml