Aangenaam verrast

Aangenaam verrast

Gisteren was het zover. Normaal moesten ze reeds een maand geleden binnen gekomen zijn,

maar door de problemen met de vulkaan werd het transport enkele weken uitgesteld. Ondertussen zijn ze aangekomen, en mijn titel "aangenaam verrast" is niets te veel gezegd.

Om 20.30 uur werden ze in Schiphol vrijgegeven. Ton van Interkoi Almere stond ze samen met mij op te wachten. In onderling overleg en met Michel van Interkoi Brakel hadden wij de selectie die oorspronkelijk uit 50-60 stuks bestond aangeschaft. Uiteindelijk werden het er wat minder, maar dat naast de kwestie en niet belangrijk. Wil je dus een Sekiguchi Showa, bekijk dan zeker ook eventjes het aanbod van Almere en van Brakel, want zij hebben ieder een aandeel in deze, toch wel unieke selectie.

Om 22.15 was ik terug thuis, en terwijl de koi in een blauwe bowl de tijd kregen om te acclimatiseren, nam ik even de tijd om de bijgeleverde certificaten te bekijken. Het is de eerste keer dat Sekiguchi certificaten verleent, en dit geeft toch een meerwaarde. Op deze certificaten, werd netjes de geboortemaand vermeld, in dit geval juni 2009, de naam van de moeder "Syuhou", de lengte en de datum van uitgifte. Dit is voor iedereen die een koi aankoopt toch een bewijs van echtheid. Voorzien van een stempel en een Japanse tekst, moeten we dit beschouwen als een oorsprongscertificaat, niet meer en niet minder. Het geeft geen kwaliteitsaanduiding, maar je begrijpt zelf ook wel dat dit niet voor iedere koi wordt gedaan. Dit wordt enkel gedaan vanaf een bepaalde klasse.

Ik moet zeggen dat ik toch eventjes goed moest kijken toen ik de koi uit de plastic zak in het water overhevelde. Wat een kleurenpalet. Ik heb zelden koi gezien waarvan het rood zo dik eroplag. Ik heb zelf enkele oudere Sekiguchi rondzwemmen en daar is het hi ook heel sterk en stabiel, maar dat dit al zo dik aanwezig was bij deze tosai deed mij toch verbazen. Het leek precies of het er met een penseel opgetekend was met de bedoeling om rood fluweel op de koi te draperen, wat ze nog gelukt is ook. Heerlijk om te zien. Het wit was wit, en het sumi was reeds diep en sterk, zonder zich al volledig prijs te geven. Het waren stevige Jumbo tosai van ­± 30-35 cm, met een gestroomlijnde body, een sterke uitstraling en volgens mij een must voor iedere showaliefhebber. Ik ben echt benieuwd wat dit in de toekomst zal geven.

Iedereen mag komen zien, maar bowlen wordt pas gedaan vanaf 12 juni. Nu geef ik ze eerst de volledige rust, en een filmpje dat ik gisterenavond nog gemaakt heb, mag je ook bekijken.

Sekiguchi Jumbo Tosai 1

Sekiguchi Jumbo Tosai 2

De prijzen van deze showa: Vanaf 495 euro.

Tevens heb ik op dit moment 2 prachtige showa van respectievelijk ± 70 en ± 65 cm. Dit is een echt koninginnekoppel, want ze zijn vrouwelijk en zullen iedere vijver sieren. Het zijn inderdaag geweldige vijvervissen. Ze zijn 5 jaar oud en ik zou ze ook graag als koppel verkopen. Zoek je 2 geweldige vijvervissen, kom dan zeker zaterdag een kijkje nemen. Het zal een superdeluxe aanbieding zijn, en mensen met een grote vijver met plaats voor 2 Jumbo's zoals deze raad ik aan om eens naar Arendonk te rijden. Ik laat je nu een filmpje zien dat ik gisterenavond in het donker heb gemaakt.

Het Showa koningskoppel 1

Het Showa koningskoppel 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052