Aanpassingen website

Aanpassingen website

Vanaf gisteren kan je voortaan ook zien welke koi er mannelijk of vrouwelijk zijn.

Via de databank kan ik ingeven, mannelijk – vrouwelijk of niet gesext. Ik zal bij iedere koi de sexe ingeven waarvan ik met zekerheid weet of het mannelijk of vrouwelijke vissen zijn. Het was een heel werkje, want ik moest bij alle koi afzonderlijk hun sexe ingeven.

Op dit ogenblik staat het enkel nog bij het detail van de koi vermeld. (nadat je op het detail van de koi hebt geklikt.). In de nabije toekomst zal het ook al meteen te zien zijn op het front-end (bij opening pagina koiaanbod) maar dan zullen de internationaal gebruikte symbolen te zien zijn. (zie uitleg bij foto)

De vrouwelijke koi (mesu) zijn voor ons pas vrouwelijk als het ofwel op het certificaat is vermeld, of als wij er zelf zeker van zijn dat het over een vrouwelijke koi gaat. Idem dito voor de mannelijke koi.

Als er “niet gesext” staat, wil dit zeggen dat we het nog niet met zekerheid weten, omdat de koi te klein zijn, of als wij zelf nog twijfelen. Niet gesext wil dus in principe zeggen dat het ofwel een man of vrouw kan zijn, maar vermoedelijk man, zo kan je dit het beste interpreteren.

Ik dring er voortaan op aan bij de kwekers om de sexe te vermelden op het certificaat. De certificaten die ik bij de opensales koi heb gekregen, vermelden dit ook, soms met de Japanse schrijfwijze, soms met een symbool. Om je een beetje wegwijs te maken in de Japanse symbolen, heb ik dit eventjes op een rijtje gezet en probeer ik het visueel uit te leggen aan de hand van de foto.

Japanners hebben verschillende manieren om hun taal te schrijven, het katakana, Hiragana, Kanji of het Romaji. Op de foto heb ik de 2 belangrijkste vermeld, het katakana en het Kanji, waarvan het katakana het eenvoudigste is. Mijn geheugensteuntje om het makkelijk te onthouden is dat het symbool voor vrouwelijk XZ wordt geschreven en het symbool voor mannelijk AZ, tenminste als het in het kanji vermeld is.

De meeste Japanners gebruiken trouwens het Katakana alfabet omdat dit de snelste schrijfwijze is. Het symbool voor niet gesext, heb ik zelf even gemaakt. Ik weet niet of er een internationaal symbool voor bestaat. Het is in ieder geval duidelijk….geen vrouw…geen man….

Ik hoop dat deze kleine aanpassing bijdraagt om de informatie zo optimaal mogelijk te houden.

Meer afbeeldingen

Aanpassingen website: afbeelding 1
Aanpassingen website: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml