Alles is in gereedheid gebracht

Alles is in gereedheid gebracht

Vandaag is het de grote dag. Laat ons hopen dat de koi het transport goed doorstaan hebben en dat alles gezond en wel aankomt.

Er bereiken ons echter geruchten van andere ongeregeldheden, en dat zit ons toch een beetje dwars, temeer daar er enkele grote koi vervoerd worden, die om en bij de 90 cm zijn. Deze avond zullen we meer weten.

Ondertussen zijn de laatste koi uit de binnenbakken verdwenen, en zit alles op zijn plaats. Vandaag echter werden nog koi opgehaald, waaronder deze 60 cm nisai van Sakai. Zou je dit als tosai durven aankopen voor veel geld ? Het blijft natuurlijk een gok, maar als je de kwaliteit herkent als ze tosai zijn, vallen ze gewoonlijk niet tegen als nisai. Nog een laatste filmpje vooraleer ze richting Nederland gaat.

Eén van mijn oudste bewoners ging vandaag ook naar onze Noorderburen. Deze, in mijn ogen, bijzonder mooie kohaku van Hoshikin zat hier al geruime tijd, en heeft eindelijk haar laatste reis aangevat. Nadine en Jan waren er blij mee, en ondanks het feit dat dit geen groeikanon was, is het een bijzonder mooie kohaku gebleven. Geen shimi's, geen secundair hi, een evenwichtig en zuiver patroon, met andere woorden, gewoon een mooie koi.

Bovendien kreeg ik nog een mooi mailtje achteraf met volgende tekst De Kohaku is goed aangekomen hoor. Ze voelde zich meteen thuis in de vijver en zwom direct met de rest mee. Ik zal je op de hoogte houden van haar groei. Bedankt voor de gastvrijheid en we komen zeker nog een keer langs voor die scherpe aanbieding die je me hebt beloofd . (dat komt in de sacoche Nadine). Het mailtje ging vergezeld van een foto met de kohaku in haar nieuwe omgeving, en dat kan ik altijd op prijs stellen.

Als Ben nog eens op bezoek komt, is het natuurlijk tijd om enkele koi in de bowl te zetten. Het zit als een virus in hem gebakken, en hij kan er nog steeds in opgaan. Even de gebowlde koi op een rijtje:

1310046 showa sakai

1310041-1310046

1305014-1305012 Dainichi

1304024 Momotaro

Ik kijk met enige zorg uit naar deze dag, maar ook met de blik op de toekomst gericht. Ik weet dat ik ernorm mooie koi heb gekocht op mijn vorige Japanreis met Polleke en Matthijs. Nu nog zorgen dat ze goed ontvangen worden. De vijvers staan allemaal op 18°, en wij zijn er klaar voor.

Bovendien wil ik iedereen persoonlijk bedanken voor de aankopen die er zijn gebeurd. Er zijn nog 43 koi die wachten op hun nieuwe meesters, maar de meesten moeten nog een quarantaine periode ondergaan. Het is een heel fijn jaar geweest met fijne mensen en ik ben dan ook ontzettend gelukkig dat ik dit soort klanten kan samenbrengen.

Meer afbeeldingen

Alles is in gereedheid gebracht: afbeelding 1
Alles is in gereedheid gebracht: afbeelding 2
Alles is in gereedheid gebracht: afbeelding 3
Alles is in gereedheid gebracht: afbeelding 4
Alles is in gereedheid gebracht: afbeelding 5
Alles is in gereedheid gebracht: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240