Alles verliep vlotjes, gelukkig maar

Alles verliep vlotjes, gelukkig maar

Op dit ogenblik zwemt alles goed rond. Buiten enkele kleine tegenvallertjes is alles voorlopig goed in orde.

Het geeft een goed gevoel als je 100% kan rekenen op een goed transportbeleid van de kweker. Ik stuur dan ook altijd wat info naar de kweker om hun te informeren dat alles goed gegaan is. Dit stellen ze op prijs. Ik kreeg toch een antwoord waar ik even over na moest denken. Adam antwoordde het volgende:

Thanks for letting us know. We always try to do it the best way we think we can…sometimes the customers give us the freedom to do it our way, sometimes not. Thanks for trusting us to pack the koi how we think is best.

Adam

Hieruit meen ik te begrijpen dat er bepaalde mensen zijn die willen besparen op transportkosten, ten koste van de koi. Het besparen zou dan toch over peulschillen gaan, het zou zonde zijn moest hierop moeten bespaard worden. De meeste transporten liggen tussen de 25 en 35 kg per doos, afhankelijk van de inhoud. Prijs per kg ligt incl. inklaring en wat andere kosten rond de 9-9,5 euro/kilo. Laat ons royaal zijn en 10 euro/kg tellen,dan zit je op 250 - 350 euro per box.

Een box bevat gewoonlijk 1 serieuze sansai, 2 grote nisai ofwel 6-8 jumbo tosai (± 35 cm). Je kan het dus zelf uittellen wat ze kunnen besparen en dat zijn in mijn ogen peulschillen. Ik persoonlijk laat het altijd over aan de kweker, want die kent het het beste...ik ga echt niet besparen op een paar euro, en daarna de miserie oplossen...

Van Daisuke zelf kreeg ik ook nog volgend antwoord:

Hi Luc,

Thank you very much to let me know it. And thank you very much to support us all the time. Oh sorry I forgot to say to you “Congratulations for winning Kokugyo prize(best in size) at All Japan Young Koi Show” which is very big prize and unusual to win it with Doitsu Sanke. Normally only Gosanke, Shiro and Goshiki have chance to win it. Again big Congratulations to you and sorry with us you only got one 3rd prize at the show m(- -)m

Best regards,

Daisuke

Momotaro-koi farm

Het doet plezier als je dit soort mails aankrijgt, want ze zijn niet verplicht om te antwoorden, wat de meesten ook niet zouden doen. Het geeft toch het gevoel dat je een bepaalde betekenis hebt in hun klantenkring, en ondanks het feit dat ik maar een klein radertje ben, mijn plaats in hun hierarchie toch op prijs gesteld wordt.

Uiteraard ben ik niet blind voor het feit dat geld hier ook een rol in speelt, maar waar is dit niet ? Ik moet ook zorgen dat mijn kosten iedere maand betaald worden, niet ?

De eerste zaterdag na het shipment werd ondertussen vlot bezocht door een groot aantal mensen. Helaas kon en wilde ik niet bowlen. Het zou niet eerlijk zijn.

Ronny, Amber en Tristan kwamen toch even kijken naar de bijzonder mooie Kujaku en Yamabuki die ze aangekocht hadden. De kujaku kon ik niet bowlen, maar de yamabuki was reeds uit zijn winterslaap en kon zonder problemen gebowld worden. De yamabuki zit al 5 maanden zonder eten, en dat kon je er lichtjes aan zien, maar dat zal ze tijdens de zomermaanden wel goedmaken.

Iedereen had weer gebakjes en geschenkjes bij en die zijn natuurlijk altijd van harte welkom. Ik verschiet echter telkens van de gulheid van de mensen om dit mee te brengen, en kan iedereen alleen maar van harte hiervoor bedanken.

De grote koi hadden natuurlijk het meeste bekijks, maar zelf ben ik bijzonder gelukkig met mijn aankopen van de tosai sanke en de grote partij nisai. Ik heb een klein filmpje gemaakt van de binnenvijvers en het zijn vooral de prachtige inazuma kohaku, de sanke en de zesstap Tamaura kohaku die de mensen toch even op hun adem trapten. Een bijzonder mooie collectie die zeker en vast mag gezien worden.

Een tosai had een grote beschadiging opgelopen tijdens of misschien na de reis dat weet ik niet, maar het gaat over deze doitsu showa wat ik even moest bekijken in de bowl om te weten wat het juist was.

Blijkbaar is het velletje van het hoofd geschraapt, en natuurlijk juist op het rode gedeelte, zodat de koi onverkoopbaar wordt. Gelukkig dat deze nog niet verkocht is zeg ik dan, want anders waren de eigenaars weer teleurgesteld.

Een geluk bij een ongeluk misschien is dat ik sumi onderhuids op deze plaats zie zitten, en wie weet zal het in de toekomst verdiwijnen. Wie interesse heeft om toch zijn kans te gaan met deze koi, kan deze aankopen aan 50% van de prijs. Wie weet verdwijnt het wondje, wordt het geheeld of komt er sumi onder, ik durf het niet zeggen, maar het is slechts een technisch defect dat voor de rest geen problemen geeft voor de gezondheid van de koi.

Morgen zal ik open zijn van 11.00 tot 15.00 uur. Iedereen is welkom, maar bowlen kan er helaas nog niet gedaan worden.

EXTRA BERICHT

Beste NEDKOI KOI sympathisanten.

Het voorjaar dient zich aan en ook al is dit een welkome aankondiging van een nieuw koiseizoen, is het helaas ook vaak de aankondiging van vijverproblemen. In veel vijvers heeft de winter van 2014 weer zijn tol geëist. De gevolgen zijn jullie bekend.

Nu al begint er een run op vijvermedicatie en melden hobbyisten met problemen zich bij jullie aan.

Voor sommige koi zal de hulp te laat komen, maar voor sommigen is er nog hoop. Het behandelen van de vijver is vaak het enige advies wat jullie kunnen geven. Daarna moet de koi het zelf maar zien te redden.

Toch niet!

Want voor koi die een medicatie hebben ondergaan, hebben we ProBites Recovery™ ontwikkeld.

ProBites Recovery™ heeft een bijna onweerstaanbare aantrekkingskracht op koi. Hierdoor worden ze gestimuleerd om weer te gaan eten, zodat ze veel sneller in staat zijn hun eigen afweersysteem en conditie weer op pijl te brengen.

ProBites Recovery™ herstelt koi van binnenuit en bevat o.a. extra vitamine A en C, glucosamine, propolis en de beste kwaliteit lichaamseigen eiwitten die zorgen voor een snelle gewichtstoename (body en groei).

Verkoop of adviseer je een klant vijvermedicatie, dan mag een zak ProBites Recovery™ gewoon niet meer ontbreken!

Zie het als een vast onderdeel van medicatieverstrekking!

Advies verkoop: 20,95 per kilo incl. btw

Prijs Interkoi: 18 euro/kilo

Voeren bij voorkeur vanaf 10 graden watertemperatuur. Indien noodzakelijk vanaf 6 graden watertemperatuur.

Bestellen kan via Mijn verkoopsite www.koiroyal.be of je kan het natuurlijk komen ophalen.

Meer afbeeldingen

Alles verliep vlotjes, gelukkig maar: afbeelding 1
Alles verliep vlotjes, gelukkig maar: afbeelding 2
Alles verliep vlotjes, gelukkig maar: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240