Dit is wat ik wil zien

Dit is wat ik wil zien

Een ongelooflijk gevoel bekruipt je als je s'avonds een rondje maakt om te controleren of alles goed gaat.

Er zijn bepaalde dingen die je een gelukzalig gevoel geven, en dit filmpje toont precies waar ik het over heb.

Met één blik in de bak bespeur je kwaliteit, het spat er vanaf, en dat geeft je een kick die je nodig hebt om steeds verder te gaan. Waar het eindpunt ligt weet ik niet, maar deze vijver schenkt me enorm plezier.

100% gezond aangekomen, een kleurenpalet waar je dromerig van wordt, en een kwaliteit die je zomaar niet even aankoopt, daar ben ik niet 100 maar 200% zeker van.

De glans van deze vijver wordt vooral gemaakt door de bijzonder mooie kohaku en sanke van de veiling en de laatste 10 sanke die ik nog op de kop heb kunnen tikken bij mijn laatste Japanreis.

Er zitten in totaal een 35 tosai in deze vijver, voornamelijk sanke, wat kohaku, wat showa en wat ginrin kohaku, maar wat een uitstraling van klasse. Zelfs ik, die toch al wat gewoon ben ondertussen moet even slikken als ik het kleurengeweld zie rondtollen van blijdschap.

De mensen die het toch gewaagd hebben om één van deze sanke aan te kopen mogen van geluk spreken en zich op de borst kloppen. Topkwaliteit in een notedop…

Toch wil ik ook nog een koi tonen die ik van de week overgezet heb, en die sindsdien een onweerstaanbaar gevoel bij mij doet opkomen. Ik heb deze verleden jaar bij Joachim kunnen aankopen omdat er bij hem geen koper voor was.

Ze heeft de winter bij mij doorgebracht en ik weet dat ze bijzonder goed aan het evolueren is. Misschien was ze niet gelukkig bij Joachim, dat kan gebeuren…dit heeft niets met de vijver te maken, maar met de koi. Het gebeurt ook met koi van mij die zich bij mij niet gelukkig voelen en soms als je ze in een andere vijver zet fleuren ze ook helemaal op.

Ik wil deze sanke 1410002 toch eens even in het zonnetje zetten, want zo eenvoudig is het niet om deze kwaliteit aan te kopen voor deze prijzen. Ze is ondertussen toch 2 cm gegroeid, en ik verwacht dit jaar een doorbraak. Een sandan patroon met een perfecte schoudervlek op een stralend wit shiroji…Ik zou ze in Japan niet willen zoeken. Ik vind ze wel, maar daar heb ik alles mee gezegd, want aankopen zou een andere zaak zijn.

Ik bied ze nu nog aan voor de prijs die erop vermeld staat, zoniet wordt ze eind van deze week duurder. Dat is eens wat anders dan met de prijs naar beneden gaan. Een perfecte koi om in te zetten op de Belgische koishow.

Ik ben ondertussen nog altijd druk onderhandelingen aan het voeren met Japan over de te volgen strategiën in de toekomst. Ik heb een duidelijk beeld geprojecteert in mijn aftakelend geheugen, maar het fanatisme is daarmee niet verdwenen….

Ik weet wat ik wil, en als ik iets wil, dan ben ik een pitbull, en die laten niet los. Ik ben bijna waar ik moet zijn, de laatste fijne puntjes moeten nog afgewerkt worden, en als het mijn volgende reis niet lukt, dan lukt het de volgende keer wel.

Het enige wat me nu nog rest is om nog 2 vijvers leeg te krijgen om nieuwe projecten uit te stippelen. Verkopen is net zo moeilijk als aankopen, en als je er 100 aankoopt, blijf je altijd met wat restgoed zitten. Ik moet daarom van mijn hart weer een steen maken en zorgen dat deze vijvers leeggeraken om mijn plannen verder uit te werken.

Ik begin deze week dan maar met vijver 3. Deze vjjver is op dit ogenblik nog de opvangplaats voor de koi die er overblijven (buiten één showa). Deze ga ik deze week aanbieden voor 250 euro uit te kiezen. De vijver moet leeg, de vissen moeten weg om mijn plannen gestalte te geven. In de vijver bevinden zich voornamelijk nisai van 40-60 cm, en er zijn er nog bij van behoorlijke kwaliteit.

Als ik ze niet verkocht krijgt, dan zet ik ze in een natuurvijver hier in de omgeving. Er zitten nog bijzonder aangename exemplaren tussen en wie eerst komt, heeft de meeste kans….Maak er nu gebruik van…dit is je kans

Als deze vijver leeg is begin ik aan de volgende vijver….

Aanbod van de week

Het is het moment om je vijver in orde te krijgen. Persoonlijk frutsel ik niet veel aan mijn vijvers en laat ik de filters zelf hun werk doen. Ik presenteer enkel die dingen die ik zelf ook gebruik en dat is voornamelijk Malamix en Melkzuurbacteriën, zeg maar M&M

Daarom start ik deze week de M&M actie.

1 bus Malamix + 2 bussen Melkzuurbacteriën voor de ongelooflijke prijs van 105 euro. Wil je er nog 1 kilo recovery probites bij, dan kom je op 120 euro. Een perfecte manier om je vijver volledig in orde te brengen.

Bestellen kan door het zelf af te komen halen, of ik wil het opsturen. Stuur me een mail en ik zorg dat het ter plaatse komt. Verzendingskosten NL en BE: 12.75 euro.

Meer afbeeldingen

Dit is wat ik wil zien: afbeelding 1
Dit is wat ik wil zien: afbeelding 2
Dit is wat ik wil zien: afbeelding 3
Dit is wat ik wil zien: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240