Alles was nog niet in kaart gebracht

Alles was nog niet in kaart gebracht

Ik heb al enkele voorbeelden laten zien van de ontwikkelingen in de vijver van Martin, maar nog niet alles.

Een oude bekende heb ik toch ook nog even gebowld, en dan gaat mijn hart altijd nog wat sneller kloppen. Daishiro is haar naam. Het is en blijft een imposante koi, en ik wou haar graag zien. Feit is dat ouderdom ook begint mee te spelen en dat het sumi door de warmte een grote klop heeft gehad.

Natuurlijk heb ik nog filmpjes van haar gloriejaren, en dit filmpje is er het bewijs van, evenals dit filmpje, beiden uit 2009, en toen was ze sansai of 3 jaar.

Hier zie je ze nog in betere tijden, en zo zie je maar dat de tand des tijds ongenadig is. Nu blijft het wel een imposante koi, dat in ieder geval, en mogelijk dat ze nog vele jaren een bron van plezier kan zijn. Het deed me toch plezier om haar nog eens terug te zien, en tenslotte is het toch een soort talisman geworden, waar je nog altijd waardering voor moet hebben.

Een andere grootheid die er ook wat minder goed uitzag was de godan sanke. Ook deze heeft ingeboet in haar uitstraling, en dan begin ik toch weer terug te denken aan het gebruik van Pip, want de kleurstelling heeft zowel bij Daishiro als bij deze godan sanke toch wat ingeboet.

In dit filmpje dat ik verleden jaar heb gemonteerd zie je nog even de verschillende fases in haar leven. Ik was dolblij toen ik ze in 2009 op de kop had kunnen tikken op de veiling van Momotaro.

Je moet je ook voorstellen, zowel bij Daishiro als bij deze godan sanke, dat we nog in een totaal verschillend tijdperk van koi leefden en dat het toen nog niet zo evident was als nu wat betreft koi. Op dit ogenblik zijn alle registers opengetrokken en het aanbod is ontzettend geëvolueerd…

Maar laten we volgend jaar een nieuwe update plaatsen van deze 2 koi, en misschien is het te wijten aan een minder goed jaar. Het zijn trouwens dit jaar niet de beste omstandigheden geweest voor de koi. Op dit ogenblik heb ik zelf nog maar 16° in de vijver, en een paar dagen geleden was het nog 21°. Het is een tijd van ups and downs, maar met een overvloed van downs, waarbij wispelturigheid ook nog eens de bovenhand viert.

Ik heb speciaal op de temperaturen gelet, en ik kan niet anders dan vaststellen dat 20° een bijna onmogelijkheid is. Zelfs met de vijver van 40 kuub kan ik dit jaar niet anders doen dan vaststellen dat de temperaturen snel op en neer gaan, en dat het een bedroevend jaar is.

Tenslotte nog even een filmpje van een koi die ook wat van zijn pluimen verloren heeft, maar nu aan haar inhaalfase is begonnen. Het gebeurd met meer koi dat ze soms een jaar nodig hebben om te acclimatiseren, en vermoedelijk is het met deze Ueno showa niet anders.

Ze heeft het wat moeilijk gehad, maar nu is ze weer strijdvaardig, dus ik denk dat je volgend jaar een totaal andere koi te zien zult krijgen. Laat het ons daar maar bij houden.

Buiten de bijzonder mooie ontwikkelingen, zijn we dus ook niet te beroerd om de wat minder goede ontwikkelingen te laten zien. Het is een onderdeel van de koihobby, en wat nu wat minder is, kan volgend jaar weer stukken beter zijn. Het heeft me toch veel plezier geschonken om deze koi opnieuw even in de bowl te zien, en het totaalplaatje met jullie te delen.

Nog te koop

Showa Sakai FF - 75 cm.

Sanke Sakai FF - 66 cm **** met stip...

Mail voor informatie indien je interesse heeft voor deze koi.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240