Als alles goed gaat

Als alles goed gaat

Dan is alles in kannen en kruiken. En dit jaar is alles in kannen en kruiken.

Buiten het feit dat de grote kwekers ieder jaar moeilijker en moeilijker worden en meer en meer van een mens verlangen, is het een prima reis geweest en sluit ik af met hetgeen ik tot nu toe heb aangekocht.

Het is zoals de banken in Europa, vroeger waren ze blij als je je geld op de bank kwam zetten en zouden ze je nog koffie geven als je een bezoekje bracht, nu ben je een nummerke en kijken ze je buiten als je iets gaat vragen. Decadentie ten top…het is nu eenmaal het verhaal van onze maatschappij op dit moment.

Ja, ik ben pissig, dat mag je goed weten, maar ik kan het niet uitleggen en moet al het gezever zelf verwerken. Laat ons maar vlug overgaan naar de orde van de dag en met het plezierige nieuws beginnen.

Vandaag moest ik nog 3 showa bowlen voor klanten, waarvan er eentje nog niet verkocht is en die ik al in een nieuwsitem heb vermeld. Bloedmooie showa, en ik zal je het volgende garanderen, wil je dit soort koi in de toekomst, dan is het een kwestie om veel centjes op tafel te gaan leggen, of tevreden zijn met minder.

Gelukkig kan ik 2 mensen een smile op het gelaat toveren, want zij hebben van hun kansen gebruik gemaakt en mogen nu terugblikken op een geslaagd jaar van ontwikkeling.

Ik begin met de showa van Patrick. Deze werd aangekocht als tosai van 40 cm, met als ouderdier black dragon. Ze is nu 59-60 cm en in blakende gezondheid. Ik denk dat het niet nodig is om deze te omschrijven zoals de showa in het voorgaande nieuwsitem, goede wijn behoort geen krans.

Showa SH V15 421 . Geniet er van…

De tweede showa is deze van R.x R. en werd ook in april aangekocht als tosai. Ze was 42 cm en is nu ook rond de 59-60 cm. Hetgeen ik hoopte begint er uit te komen, en ik denk dat deze dame veel potentie heeft voor de toekomst.

Showa SH-V15-448 Geniet er van…

Een showa waar ik ondertussen ook een update van kreeg, maar die ik niet gezien heb is van Dainichi. Een wereld van verschil die Dainichi koi. Je houd ervan of je houd er niet van, maar deze imponeert mij zeker en vast, en voor zover ik gehoord heb was Futoshi in de wolken met de body en het sumi dat hij er in gedachten al optekende.

Hij weet als geen ander hoe het sumi verder zal ontwikkelen en maakte al dadelijk de juiste beweging in het filmpje om uit te leggen wat het sumi gaat doen. Hij houdt trouwens van dit soort body heb ik me laten vertellen.

Ik moet er wat aan wennen, maar als ik haar Bessy Turf zou noemen, zou het niet misstaan. De huid moet tijdens de winter nog opklaren, en dan kan ze verder werken aan de rest. Wat betreft de fukurin heb je geen bril nodig veronderstel ik. Mag ik dit nog een echte tategoi noemen ?

showa SH V14 1069

Er is me ondertussen doorgegeven dat ze 64 cm is, en dat is niet ondankbaar voor een sansai van Dainichi. Jongens wat een koi. Als je het filmpje van vorig jaar bekijkt, dan zie je al degelijke verschillen.

Als je van kindai houdt, dan zit je bij deze showa SH-V14-4421 goed. Ik persoonlijk hou van dit soort showa want anders had ik haar niet gekocht.

De beurse plek aan de rechterzijde is een schubje dat geraakt werd, en zal normaal tegen volgend jaar genezen zijn. Over de huidkwaliteit is niets op aan te merken dacht ik zo. Een verademing in de vijver. Ze is nu 63 cm als sansai.

Last but not least komen we bij een showa SH-V14-1023[url" target="_blank" rel="noopener"> waarvan ik zelf niet goed weet wat ik ervan moet denken.

Ik kocht haar omdat ze de eerste combinatie was van een Momotaro showa met een Dainichi showa, en ik wou zien wat er in de toekomst uit zou komen. Blijkbaar heeft ze een minder goed mudpond jaar achter de rug.

Ze is smal gebleven en de ontwikkeling kan me niet plezieren. Ze is voor een sansai behoorlijk groot, 67 cm, maar wat steverige body zou geen kwaad kunnen. Het sumi is wel iet of wat doorgekomen, maar niet voldoende om me tevreden te stellen, want dat was wat ik verwacht had. Laat ik het hier maar bij houden.

Vandaag spits ik mij vooral toe om mijn boekhouding in orde te maken en alles te registreren om in de toekomst geen fouten te maken.

Volgende week zondag is het opendeurdag voor de ingeschrevenen, en de maandag erop komen al deze koi aan. Werk genoeg aan de winkel dus.

Ik zal dan vermoedelijk in de loop van december nog een speciale dag organiseren om de nieuwe lichting te laten zien.

Meer afbeeldingen

Als alles goed gaat: afbeelding 1
Als alles goed gaat: afbeelding 2
Als alles goed gaat: afbeelding 3
Als alles goed gaat: afbeelding 4
Als alles goed gaat: afbeelding 5
Als alles goed gaat: afbeelding 6
Als alles goed gaat: afbeelding 7
Als alles goed gaat: afbeelding 8
Als alles goed gaat: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240