Arbeidsvitamientjes

Arbeidsvitamientjes

Natuurlijk heb ik gisteren nog wat arbeidsvitamientjes opgespaard, en die zal ik nu eventjes tonen, altijd leuk nietwaar.

In het filmpje van 8 minuten zul je op het laatst van het filmpje een nieuw project vinden van Momotaro, namelijk de gele horde. Een mix van yamabuki, karashigoi en doitsu karashigoi, met hier en daar een vleugje rood.

Ze hebben 2 jaar in de mudpond verbleven en daar hebben ze de vrijheid gehad om te kunnen doen wat ze willen. Nu zijn ze binnengehaald en zwemmen ze rond in 2 verschillende vijvers.

Een vijver voor de minder bedeelden, en een vijver met de beteren. Het zijn nu yonsai en als ik een gemiddelde van 75 cm zeg, dan denk ik dat ik zeker niet overdrijf. Zelf heb ik een zwak voor doitsu karashigoi, en hier zitten enkele prachtexemplaren tussen.

Vraag me niet naar de prijs, want dan krijg je rode oortjes...de yamabuki die ik momenteel van Izumya heb zitten zijn in ieder geval kwalitatief beter dan deze, maar natuurlijk niet zo groot. Als ik echter mocht kiezen, dan zou ik het wel weten....

Moest iemand toch interesse hebben in één van deze varkentjes, dan mag je me altijd contacteren. Ik zal Daisuke dan vragen om enkele voorbeelden te selecteren waaruit je kan kiezen.

Een andere project waren de ginrin benigoi. Deze worden klaargestoomt voor de veiling, en hier ga ik proberen een deel van aan te kopen. Ik heb geprobeerd er nu al een deel aan te kopen, maar ik kreeg helaas weeral eens nee op het request.

Dat is één van de nadelen van de veilingen. Ze houden de betere vissen voor de veiling, want daar brengen ze stukken meer op dan in een gewone verkoop. Het is een bubbel die nog niet doorgeprikt is, en zolang de mensen zichzelf de das omdoen door elkaar te blijven overbieden, zal de prijs gemaakt worden in de veilingen.

Je kan de kwekers geen ongelijk geven, want wat zou je zelf doen als je voor een koi in de veiling het dubbele kan krijgen dan anders ?

Tenslotte nog even een filmpje laten zien van de Eon Mall, een winkelcentrum waar je 7 dagen voor nodig hebt om alles te zien. Hier ga ik mijn middageten halen als ik niet op pad ben.

Als alles goed gaat komen er 30 november weer 45 nieuwe vissen binnen. Je bent altijd welkom om op zaterdag een kijkje te komen nemen, en als je een koi op het oog hebt, gelieve dan op voorhand dit door te geven, want ik ga niet zomaar koi bowlen om te bowlen...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240