Amai Luc, gij ziet er slecht uit !

Amai Luc, gij ziet er slecht uit !

Dat waren de welkomstwoorden van Johan. Ook een goedemorgen was mijn antwoord, want ik stond nu eens met mijn mond vol tanden.Tja als je tot s'nachts 5 uur werkt en er s'morgens weer voor klaar staat dan kan het gebeuren dat je minder goed voor de dag komt, alhoewel mijne kop er ook niet jonger op wordt.

Maar je bent zo jong als je je voelt, en dat zit nog snor. Het was het moment om de juiste ogon bij de juiste persoon te kiezen, want het is niet eenvoudig om vanaf foto en filmpje de juiste koi te plaatsen, zekerheid is een noodzaak.

Het was eventjes zoeken en ik had niet veel tijd. De veilingen waren volop bezig, ik had forse biedingen en moest ze continue opvolgen. Ben was dan ook speciaal naar Arendonk gekomen om de mensen te woord te staan en ook even te helpen met de juiste keuze, en wie zou dat beter kunnen dan hij.

De paar controle puntjes besliste al gauw wie welke ogon had gekozen en de puntjes werden op de i gezet met de juiste kenmerken. Er zijn er nog 4 van de 7 te koop nu. Hopelijk kan ik er nog enkele mensen blij mee maken, want het zijn toch indrukwekkende beestjes.

Ik leg wel de nadruk op ogon, want yamabuki is niet het juiste woord, maar het zijn trouwe dankbare koi die eigenlijk voor een laag prijskaartje aangeboden worden volgens mij. Neem het transport en de BTW even in gedachten en dan weet je hoe goedkoop ze eigenlijk zijn. Ik zal je even de filmpjes tonen die ik snel nog gemaakt heb.

Ogon Momotaro 2012006 - 73 cm

Ogon Momotaro 2012004 - 77 cm

Bovendien werd er nog even gevraagd of de kolos van 86 cm ook even in de bowl zou kunnen gezet worden. En dat levert volgend filmpje  op. En bij de aanwezigen was er ook  nog iemand die dit filmpje maakte. Toch nog even melden dat deze allen sansai zijn, zoals ze op het certificaat vermeld werden, en dat is niet onmogelijk want het zijn groeikanonnen. Geef ze de tijd naar volwasseneheid en ze zullen zich ook in de breedte manifesteren om tot een volmaakte ogon door het leven te gaan.

Mijn werk zat erop en moest ik mij snel naar huis begeven om de veiling op te volgen. Dit was geen meevaller. Er zaten redelijk wat nieuwe en zware bieders op de website, en dikwijls moest ik het loodje leggen.

Slechts 2 koi heb ik tot nu toe te pakken gekregen, en degene die vandaag aan bod komen, zijn de duurdere varianten. Het wordt een lastige zaak. De getoonde sanke is een beul van een sanke, en werd in functie van Michael aangekocht. Wie hiervoor interesse heeft mag met Michael of met mij contact opnemen, maar ik ben slechts een doorgeefluik in dit geval.

De verfijnde tancho sanke heb ik kunnen bemachtigen. Ik was in de running voor meerdere tancho sanke, maar het was niet te doen. Ik werd telkens zwaar overboden, en dan moet je berusten. Ik heb ook erg veel moeite gedaan om sanke 68 te bemachtigen en geloof me, een bedrag zo hoog had ik nog nooit geboden. Het was wel in opdracht van een klant.

Ik durf de getallen niet uitspreken, maar de tegenbieder zette er plots een bod op dat de adem liet stokken en gedaan was de pret. De strijd werd verloren. Vandaag moet ik nog de volgende reeks opvolgen, maar de moed zakt me in de schoenen, want de koi die ik wil staan reeds zwaar geprijsd. 

Ik mag het eigenlijk niet laten zien, maar ik zal 2 screenshots in de fotoreeks laten zien van de bedragen die geboden worden op dit moment. Ik geloof niet dat iemand van de bieders dit nieuwsitem zal volgen, maar dit zijn de 2 koi waar ik mijn zinnen op had gezet. Dit zijn nu nog maar de bedragen die geboden worden, en de biedingen zijn nog niet ten einde, dit kan nog bijzonder hoog oplopen. Baas boven baas zullen we dan maar denken.

Er kwamen gisteren nog een paar andere klanten, maar dat is voor het nieuwsitem morgen.

 

Meer afbeeldingen

Amai Luc, gij ziet er slecht uit !: afbeelding 1
Amai Luc, gij ziet er slecht uit !: afbeelding 2
Amai Luc, gij ziet er slecht uit !: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

mark

555

interkoi

555


Johan

555


interkoi

555

Johan

@interkoi 555


Johan

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml