Een zware bevalling

Een zware bevalling

Uiteindelijk heb ik 5 koi uit de brand kunnen slepen, maar het was een bijzonder zware strijd dit keer. Er waren gemiddeld 45 bieders en er werd zwaar geboden. Ik heb de meeste strijdtonelen kunnen opvolgen, heb zelf ook meegedaan in de strijd, maar moest helaas afhaken buiten eentje.

Bovendien werd ik continue gepushed door Ben die regelmatig berichtjes stuurde hoe goed de tancho showa wel niet was. Een lot uit de loterij, maar zonder Nico, alias Joske Vermeulen had ik het opgegeven. Er moest een keuze gemaakt worden uit één van de door ons gewenste topkoi, dat maakt het extra moeilijk. Trouwens Trump heeft ook nog gebeld met Joske Vermeulen, niet vergeten !

De deelnemende koi komen om de 10 minuten aan de beurt, maar je weet niet waar je het best op kan gokken. Uiteindelijk werd de Tancho Showa gekozen, want de anderen werden geacht duurder te gaan. Achteraf bleek dit de juiste zet.

Het spel van bieden werd door mij gewonnen door een taktiek die ik niet uit de doeken ga doen, maar wel het gewenste resultaat opleverde. Het is me trouwens bij meerdere aankopen gelukt, en straks ga ik het nog spijtig vinden dat ik ter plaatse moet gaan om te gaan bieden.

Nico en Interkoi hebben de handen in elkaar geslagen om dit supertalent aan te kopen, nu nog hopen dat alles 100% evolueert zoals we in onze gedachten hebben, want dat is de volgende vereiste. Volgens Ben, de pusher, heeft nog nooit een tancho showa deze basis kwaliteiten laten zien om tot enorme resultaten te leiden, en ik geloof hem, want het is niet de eerste keer dat hij de toppers uitkiest.

We moesten echter de handen in elkaar slaan en Nico zal in de toekomst eigenaar worden van dit wonderbeest. Ik moet me inhouden om niet in superlatieven te vervallen, want dan wordt de verantwoordelijkheid weer des te groter.

Hoe deze samenwerking tot stand kwam laat ik in het midden, daar heeft niemand iets mee te maken, maar ik vind het een eer om deze kwaliteit naar Europa te brengen. Ze zal in de toekomst geboekt staan onder TA-V20-12137 of nummer 137 die in december op de veiling van Momotaro in 2020 werd aangekocht

In totaal werden er 5 koi aangekocht op de veiling. 2 Daarvan gaan er echter naar Duitsland, dus die zul je bij Michael kunnen aankopen, desgewenst door bemiddeling van mij dat maakt niet uit. Hij heeft een geweldig zwak voor sanke, en terecht. Zijn aankopen zijn dan ook subliem en getuigen van grote smaak.

Mijn troetel kohaku werd uiteindelijk aangekocht door een bedrijf in Indonesië en dit voor een bedrag van 3 500 000 yen of omgerekend een 28 000 euro. We hebben meegeboden, maar uiteindelijk de duimen moeten leggen. 

De uiteindelijk duurste koi werd de te verwachten nummer 174 met een bijzonder hoog bedrag, maar dat ga ik even niet vermelden. Het opvolgen van de biedingen was vrij eenvoudig omdat er om de 10 minuten een strijd werd uitgevochten.

Op de valreep werd ik gewezen door Ben op sanke nummerke 189 die ik niet in de favorietenlijst had staan. Het werden spannende biedingen maar uiteindelijk kon ik deze ook nog op mijn favorietenlijst zetten. Deze zal te boek staan als Sanke SA-V20-12189. Een ambitieuze man van 73 cm, Sansai en werkelijk showklaar voor de volgende shows die er hopelijk aankomen.

Het jaar zit er nu definitief op, een jaar om nooit te vergeten, maar dan niet in positieve zin. Geloof het of niet, maar ik voel nu vermoeidheid, ik heb zware weken achter de rug. Ik ga proberen nu wat rust in te bouwen, alhoewel dat tegenwoordig bijna onmogelijk is.

Een belangrijk feit is dat we geweldige koi hebben aangekocht, goede samenwerkingsverbanden hebben opgezet en dat er binnenkort nog meer geweldige koi naar Arendonk komen. Nu is het nog een kwestie van verkopen, want zonder verkopen is het onmogelijk en daarom zijn mijn klanten ook zo belangrijk.

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Johnny

555


fred

555


Ronny V

555

interkoi

555

Ronny V

@interkoi 555


Jack

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml