Aparte patronen....mijn ding !

Aparte patronen....mijn ding !

De Niigata veiling zou misschien wel eens de laatste veiling van dit jaar kunnen zijn waar ik aankopen heb gedaan. Er komen er nog enkele maar de bron raakt uitgeput. Je kan niet blijven kopen.

Tenzij er natuurlijk mensen zijn die zelf van plan zijn om een koi aan te kopen van de veiling via mij natuurlijk, een koi die ze zelf hebben uitgekozen. Voor zover ik weet komt er nog een interessante veiling van Momotaro en een lang verwachte veiling van Sakai FF. 

Zenuwslopend is het echter wel, en je moet volop geconcentreerd het verloop van een veiling volgen. Soms scoor je, soms erger je je als je voor de zoveelste keer overboden wordt en een koi mist die je echt graag wou aankopen. 

Je bent er wel uren en uren mee bezig, tot vervelens toe. Bepaalde taktieken werken, maar ook dikwijls niet, het blijft een dubbeltje op zijn kant en dan moet je ook nog eens afwachten of je de goede keuze hebt gedaan.

Tot hiertoe ben ik echter heel tevreden over de aankopen, ik mag zeker niet klagen. Voor zover ik de koi kan beoordelen die al aangekomen zijn, heb ik geen enkele miskoop gedaan. Maar je mag natuurlijk ook zelf komen kijken.

Zoals je wellicht gezien hebt, zijn er een aantal nieuwe koi bijgekomen sinds eergisteren. Als ik een koi zie die patroontechnisch een uitschieter is, of een patroon dat niet alledaags is, dan ben ik altijd geïnteresseerd, en als de prijs haalbaar is, dan ben ik van de partij.

yagoroDeze kohaku van 59 cm van de kweker Yagoro, voor mij een onbekende. Veel weet ik er niet over, maar dit is de informatie die ik kon vinden: Yagoro koi farm is gelegen in de regio Takezawa in de prefectuur Niigata en wordt gerund door eigenaar Hoshino.

Hoewel de koi kwekerij middelgroot is, produceren ze veel mooie variëteiten. Ze verkopen de meeste van hun koi aan dealers in Japan, dus ze zijn niet zo bekend in de rest van de wereld als andere kwekers. Ze staan ​​bekend om variëteiten van koi zoals Kujaku, Shiro Utsuri, Showa, Kohaku, Ochiba en meer.

Toen ik deze kohaku zag, was ik onmiddellijk bereid om deze aan te kopen, in dit geval om zijn patroontechnische uitstraling. Ja, ik maak dikwijls de fout om niet te kiezen voor de algemene tendens van patronen. Exclusiviteit is de faktor die me triggert om een kohaku zoals deze aan te kopen. Buiten het feit dat dit patroon niet alledaags is, brengt het wel een zeker evenwicht in haar algemene verschijning. Ik ben zeer benieuwd om ze live te kunnen zien.

Maar niet het patroon alleen is speciaal, wat ik zeker ook kan waarderen is de de bouw in combinatie met een uitgelezen huidkwaliteit, een belangrijk onderdeel van de kwaliteitsbepaling.

Waarom eens geen shusui. Ik kan het best pruimen hoor, een shusui, in dit geval van de kweker Tanaka. Het is je misschien opgevallen dat ik dit najaar meer van  het gosanke pad afgedwaalt ben en op zoek ben gegaan naar non gosanke. Of dit een goede overweging is moet ik nog afwachten, de toekomst zal het uitwijzen.

Deze getoonde sandan kohaku werd gekocht op de veiling van oktober, maar door bepaalde redenen die niet belangrijk zijn, kwam ze bij mij terecht. Een sandan patroon op een goed gevormde body, en een beetje onorthodox qua verschijning.

De laatste 2 kwamen niet van de veiling, maar werden op verzoek aangekocht. Ze komen uit de meeste gerenommeerde stal van Hirasawa, namelijk zijn huis bij Jinbai waar zijn allerbeste koi rondzwemmen die bovendien ontzettend groot kunnen worden. In mijn ogen dan ook van een enorm hoge kwaliteit.

De eerste karashigoi 2211100 is 72 cm. Er zijn weinig woorden voor nodig als je deze toekomstige reus in je vijver zou zien uitgroeien tot een klepper van minstens 90 cm. Toets deze dan nog aan de kwaliteit en je weet voldoende. 

De tweede karashisgoi 2211200 doet er misschien nog een schepje bovenop. Beide karashigoi spreken voor zichzelf. Ze zullen pas volgend jaar maart geleverd worden en zullen nog even in Japan blijven.

Vanaf deze week en tijdens de wintermaanden zal ik op zaterdag aanwezig zijn van 11.00 tot 12.00 uur, tenzij er iemand graag een afspraak maakt na deze uren. Op zondag zal ik aanwezig zijn van 10.00 tot 11.00 uur, tenzij de gezelligheid de tijd verlengt.

 

Meer afbeeldingen

Aparte patronen....mijn ding !: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Johan

555


william william

555


Eric

555


Matthijs

555


Jack

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml