Tevreden en gelukkig mens

Tevreden en gelukkig mens

Eindelijk afgelopen woensdag 7 december in de ochtend kwamen mijn najaarsaankopen op 1 Sanke na aan op Schiphol,

Rond 10:00 vertrok ik met een lege bagageruimte naar Schiphol hopende dat het niet weer uren wachten zou worden voordat de koi vrijgegeven werden. Gelukkig was alles weer goed geregeld en uurtje later reed ik al weer richting Spijkenisse.

Daar zou ik opgewacht worden door een aardige en behulpzame hobbyist, maar helaas deze moest vanwege COVID afbellen dus ongezellig het karweitje alleen doen. Mijn achterburen hadden dit met hond uitlaten opgevangen en kwamen toch even nieuwsgierig kijken en meesjouwen. Dus toch gezellig en ook wat meer tijd om filmpjes te maken.

Het eerste filmpje zijn twee mooie gosanke van de oktober Momotaro veiling met veilingnummer 112 en 251. Beide was ik super blij mee dat ik ze op de eerste en grootste najaarsveiling te pakken had, want het was extreem hektisch op deze veiling. Vooral sanke en showa vlogen al snel van mijn korte voorselectielijst af.

Een lijst waar heel veel uren werk inzat. Ik was dan ook super blij dat het onmogelijke mogelijk geworden was met deze prachtige sanke met een bloedlijn waar mijn favoriete American Dream nu niet de moeder is maar de vader, een combinatie van Ryu Sanke met American Dream. Slecht 15 maanden oud en 56 cm groot. De dame kohaku die ernaast zwemt moeder Mako Kohaku (102cm) is twee maanden ouder en heeft een leuk patroon mooie bouw en heel veel toekomst.

Geniet van de bowl de uitleg die ik geef is voor mijn onervaren maar geinteresseerde achteburen.

De volgende doos die uitgepakt werd is een keer geen female maar een stevige man. Dit keer ook geen nisai maar een sansai de moeder TM Kohaku (96cm) en een paar maanden geleden zijn tweede verjaardag gevierd. Met een mooie huidkwaliteit, goed beni en nu al 65 cm een koi met enorme potentie. Deze Kohaku gaf Momotaro de stempel geschikt voor Koi Show mee.

Box 3 wijkt af, namelijk een tancho showa en de mooie selectie tosai van de oktober veiling. De tosai zijn slechts 4 maanden oud, rond de 20 cm en perfect voor de opgroei Ze hebben allemaal hele leuke patroontjes, goede groei eigenschappen en nog steeds kans op female. De tancho showa hoeft geen uitleg.

Deze laat alles al zien op het filmpje. Kort samengevat, bouw, sumi en stip in combinatie met een goede huidkwaliteit zijn dik in orde. Het sumi zal nog wat over de stip heen trekken en de kop nog fraaier gaan maken. Moeilijk aan te komen een Tancho Showa met body

De laatste kohaku is degene van de bewust gekozen beginfoto waar de koi iets gebogen op staat. Juist dan laat de koi al zijn kwaliteit maar ook eventueel zijn foutjes zien. Een aankoop die ik nooit voor elkaar had gekregen zonder de hulp van Luc en misschien een beetje gunnen van Daisuke want als enorme koi liefhebber moest ik wel even slikken toen ik de zak omkeerde en deze reus in de bowl gleed en zijn rondjes ging zwemmen.

Prachtig patroon met een geweldige kwaliteit brede kop en dik staartstuk een kohaku waar de moeder (TMJr) binnenkort de meter aantikt.Het fukering en de mooie glans heeft deze kohaku misschien wel te danken aan zijn vader namelijk een ginrin kohaku iets om eens serieus op te volgen.

Veiling koi 162 die in samenwerking met de Interkoi groep naar Nederland kon komen.  

De eigenaren van reeds aangekochte tosai. nisai en sansai, van harte gefeliciteerd met jullie prachtige aanwinst. Alle filmpjes zijn gemaakt direct na een lang transport van 30 uur of meer dus direct uit de zak. Koi zijn nu aan het genieten van hun gegunde rust (Quarantaine).

Voor degene die zich afvroegen "op 1 sanke na" dat is deze Tamaura die blijft nog een jaar Azukari

Meer afbeeldingen

Tevreden en gelukkig mens : afbeelding 1
Tevreden en gelukkig mens : afbeelding 2
Tevreden en gelukkig mens : afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

PETER DE CLERCQ

555

Johan

555


Johan

555


Eric

555


Eric

555

Johan

555

Eric

@Johan 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml