Zending 3 in het najaar

Zending 3 in het najaar

Nog één zending te gaan volgende week en dan zit het erop voor dit jaar. Het kost bloed zweet en tranen om transporten goed te regelen, en het is bovendien meer dan dubbel zo duur. Volgende week de laatste zending.

Een plezier om telkens naar Schiphol te rijden is het niet. Auto's, auto's en nog eens auto's. Als ik zo met de bus naar Schiphol rij, begin ik wat te fantaseren en als je op iedere auto die er rijd iets zou kunnen verzinnen waar je 1 euro mee kan verdienen dan was je zo schatrijk. In ieder geval ben je dan beter af dan koidealer te zijn, al denken mensen dat je schatrijk wordt van koi importeren en verkopen.

Het transport gaat tegenwoordig niet meer via de dierenkliniek van de KLM, maar via een alternatief bedrijf, in dit geval fresh port die alles regelt. Ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben over de afhandeling, alles loopt tot in de puntjes. Geen vervelende wachttijden meer.....van mij mag het zo blijven.

Ik stond er gisteren alleen voor. Niet zo erg, het waren in totaal  wel 21 vrij zware dozen, maar och, je bent jong en nog sterk genoeg, Na enkele dozen te hebben uitgepakt kreeg ik de hulp van Michel....een meevaller. Na het uitpakken was ik tevreden. Alle koi hebben de reis goed doorstaan. Geen enkel akkefietje gezien en daar kan ik alleen maar blij om zijn.

Wat is me opgevallen ? Er zijn 2 elementen die opvallen. Ten eerste is het heel moeilijk om koi te herkennen als je altijd online moet kopen. De koi die ik in Japan zelf aankocht zijn veel herkenbaarder dan de koi die je online moet kopen. Je moet je soms goed concentreren om de koi een plaats te geven in je geheugen. Eenmaal herkent via foto's krijgen ze natuurlijk automatisch een plaats.

Het tweede element dat mij opviel was de behoorlijk mooie kwaliteit van de showa van de nieuwe kweker Kibi. Er zijn er niet veel van verkocht, dat heb je met kwekers die minder naam hebben dan de gevestigde waarde. Men koopt kwekers en geen koi, dat staat sowieso als een paal boven water. Dat is gebaseerd op ondervinding. 

Ik was bijzonder verrast over de uitstraling van de showa van deze kweker. Het schijnt geen grote kweker te zijn en natuurlijk is het bodygeweld minder dan de groten der aarde, toch konden ze me ontzettend bekoren met bijzonder uitdagende en fraaie patronen.

Ik heb geen weet over de evolutie in de toekomst, daarom zou het een mooi gegeven zijn om misschien de overgebleven showa van Kibi in een soort wedstrijd aan te bieden om te zien hoe ze het na een jaar verblijf bij de nieuwe eigenaars zullen doen. Hier moet ik eens over nadenken. Ik ga ze dan hieronder ook eerst in het overzicht van de filmpjes zetten. Ze hebben in mijn ogen recht op een prominente plaats. 

Maar op de meest vooraanstaande plaats komt toch mijn persoonlijke lievelings sanke. Ik kan met geen woorden omschrijven hoe mooi ik deze afgewerkte sanke vind. Zo zuiver getekend met een onvergelijkbaar patroon dat mijn haartjes op mijn armen omhoog komen staan. Sanke, wat vind ik je mooi je verdient terecht een rechtstaande ovatie:

Sanke SA-V22-0299 van Momotaro

Twee showa van Kibi: De grotere showa werd enkele weken geleden op de valreep verkocht. De kleinere ginrin showa SH-V22-0497 is nog te koop.

Een fraaie bowl met 4 showa van Kibi: Als je dit filmpje ziet, dan kan je toch niet anders dan genieten van een fraaie bowl showa van welke kweker ze dan ook zijn. Het is op dit ogenblik al moeilijk genoeg om goede showa aan te kopen, en ik kan het niet laten om hier een glimlach op mijn gezicht te toveren, en iedereen weet hoe moeilijk ik kan glimlachen.

Een bowl met 2 showa van Kibi: Deze zijn ook niet verkocht. Wat wel opvalt is dat alle koi rustiger zijn na het lange transport. Het lijkt wel of ze een tijdje uitrusten vooraleer ze in gang schieten. Alle begrip ervoor !

De laatste showa van Kibi: Een iets groter exemplaar van kibi, en zeker niet onverdienstelijk met uitgesproken sumi dat misschien wat aan het oudere type aangrenst. Er zijn nog altijd koikichi die hier zeker prijs op stellen. Ik weet niet of er klanten zijn die een soort wedstrijd met de showa van Kibi op prijs zouden stellen.

Ik ben echter bang dat ik geen kandidaten meer vind. Die tijd is helaas geen zekerheid meer. Indien je toch interesse zou hebben, zet het in de reacties, ik zal er dan rekening mee houden en beginnen te borduren aan een competetieve wedstrijd. 

Tancho showa TA-V22-1063 en kohaku KO-V22-1010, beide van Momotaro. De tancho showa heeft wat stress problemen en is wat rood uitgeslagen. Bovendien is zijn sumi wat weggevallen, wat niet abnormaal is bij stressmomenten, maar dat komt wel weer goed. De kohaku staat nog niet op de site, deze moet ik nog activeren.

Een bowl met tosai sanke en kohaku van Momotaro. Deze 8 sanke werden uitgeselecteert uit 2500 tosai en de 12 kohaku ook uit 3000 tosai, een hele klus, en niet dadelijk mijn favoriete onderdeel. Deze gaan echter naar Michael van Interkoi Germany.

Fraaie sanke en degelijke ginrin kohaku van Momotaro: De sanke is niet groot maar wel mooi met een uitgebalanceerd patroon. Tja en dan de ginrin kohaku, ik kan het niet laten om een betaalbare ginrin aan te kopen. Ze ziet er dan ook heel afgelikt uit. 

Twee kujaku, waarvan eentje tancho kujaku: Ik was bijzonder onder de indruk van de tancho kujaku. Ja ik weet het patroonkijkers, de bol is niet perfect. Maar wat een huidkwaliteit, echt om van te genieten. De andere had ik nog niet live gezien, maar wat een beul van een kujaku. Neen, ze valt mee, zeker niet tegen.

Twee supermooie kohaku van Momotaro: Kwaliteit kan je aflezen van een filmpje. NIet altijd, maar ondervinding leert je hoe je koi moet lezen. Deze 2 exemplaren zijn door mij goedgekeurd, laat het door mij gezegd zijn. Ze gaan een mooie toekomst tegemoet, dat weet ik nu al.

Kohaku KO-V22-11334 van Momotaro: Ik was onmiddellijk verliefd op deze kohaku. Toen ik de kohaku bowlde en Daisuke keek zijdelings even naar de kohaku, stak hij zijn vinger onmiddellijk omhoog en zei zonder verpozen....very high quality ! Nu kan je wel denken dat ze dat altijd zeggen. Dat zou kunnen bij iedere andere kweker, maar niet waar je als kind aan huis komt na 15 jaar trouwe klant te zijn geweest. 

Kawarigoi van Momotaro: Ja, het woord Momotaro zal je tot vervelens toe moeten lezen in dit nieuwsoverzicht. De meeste koi van Momotaro komen deze reis ook aan bod. Deze 26 exemplaren selecteerde ik ook uit 3000 tosai voor Michael van Interkoi Germany. Mooie selectie die hij graag laat doorgroeien met succes in Duitsland.

Ginrin Showa, shiro utsuri en golden corn via Narita: Met andere woorden deze werden via de wekelijkse events van Narita aangekocht. Eén ding heb ik weeral geleerd. Ik betaal geen verblijfkosten meer bij Narita, het heeft geen meerwaarde. Het zal voor de duurdere kanonnen enkel weggelegd zijn om azukari fee te betalen bij Narita, ik ga het dus niet meer doen. Een verwijt ? Neen hoor, een vaststelling. Wat hij doet, kan ik hier ook en dan nog kosteloos !

Twee golden corn van Taniguchi via Narita event: Ja, ik weet het, golden corn geven niet het gewenste succes, maar wat niet is, kan nog komen. Ondertussen heb ik een hele serie te pakken, misschien wel te veel. Ik zal me hierop moeten focussen om ze aan de man te brengen, maar het is nog wat te vroeg nu ! Bovendien ben ik er een aantal vergeten te filmen. Dus genoeg gouden mais geteeld voor het  ogenblik.

Tancho kohaku van uitzonderlijke kwaliteit: Ik koos voor huidkwaliteit in plaats van de perfecte tancho bol. Zelden heb ik een tancho kohaku van 72 cm gezien met een huidkwaliteit zoals deze. Mijn gedachtengang was dat dit een suplement zou zijn voor de echte koikichi, maar ik was helaas fout. Wat 2 mm toch kan betekenen in een koileven ! Wie echter een tancho kohaku van topkwaliteit wil, die bovendien nog eens naar de 85 cm of meer kan doorgroeien, weet wat hij moet doen ! 

Als laatste, de creme de la creme een tancho showa. Woorden zijn hier echt niet voor nodig.Ik denk dat iedereen wel zit te hopen ooit een exemplaar zoals deze in de vijver te hebben. Zowat de meest gewenste koisoort die er is. Het toppunt van begerigheid, een tancho showa.

Oeps ik zou het prijsbeest nog vergeten dat ondertussen geen prijsbeest meer is. De aanbieding of de wedstrijd wordt vandaag afgelast. Zonde want Kohaku KO-V22-11322 is een top kwaliteit kohaku die nu zijn podiumplaats verliest. Eeuwige zonde maar het is zo !

kohaku van johanZo dat was het voor vandaag. Genoeg stof om nog even uw zinnen te kunnen verzetten. Ik moet ook nog vermelden dat er 5 topkoi vertrokken zijn naar Johan van Interkoi Nederland. Ik heb helaas geen filmpjes van hem mogen ontvangen, maar die zullen er ongetwijfeld wel komen.

Bijgaande foto's van zijn koi, die volgens mij trouwens allemaal al verkocht zijn, behoren tot hoogwaardige serie koi die Johan heeft aangekocht. Het toont zijn kennis om waardevolle koi voor zijn klanten te selecteren. Proficiat Johan.

Alle informatie vind je natuurlijk  op zijn persoonlijke pagina van de website. 
En laat ons ook Interkoi Germany niet vergeten. Dit is zijn pagina !

Je kan altijd zonder problemen bij Michael van Interkoi Germany koi kopen. Hij biedt ook altijd een hoogwaardige selectie koi aan. Dit kan altijd gecombineerd worden via zijn bezoeken aan Interkoi Arendonk wanneer hij zijn koi komt ophalen. Contact opnemen met hem is altijd mogelijk.

 

Meer afbeeldingen

Zending 3 in het najaar: afbeelding 1
Zending 3 in het najaar: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

interkoi

555

Eric

555

interkoi

@Eric 555


Matthijs

555


Marc roelvink

555

interkoi

555


JR

555


Eric

555


Jack

555


Manu

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml