Het zal je kind maar wezen

Het zal je kind maar wezen

Soms gebeuren er rare dingen, soms goed, soms minder goed, maar in dit geval een moment van glorie voor de eigenaar van een koi die aangekocht werd op een veiling van Sakai FF.

Iedereen weet ondertussen dat een aankoop via de veiling van Sakai FF de nodige impact heeft op het budget, met andere woorden, ze kunnen bijzonder duur zijn. Of ze dan ook goed zijn is nog maar af te wachten natuurlijk.

Zo kocht "een koikichi", die regelmatig in mijn gezelschap ook in Japan koi selecteert in 2021 een nisai kohaku aan. Niet van de minste, een serieus bedrag werd hier gespendeerd, maar laat het ons daar niet over hebben.

Ik ga geen namen noemen, want dat werd eigenlijk verboden, anders mocht ik dit nieuwsitem niet schrijven. Dus namen worden hier niet genoemd. Maar dat hij een koikichi is in hart en nieren dat spreekt voor zich.

De kohaku was 59.50 cm bij aankoop, dus zeker niet onverdienstelijk. Na een jaar kwam de kohaku boven water en werd maar liefst 78 cm als sansai gemeten en tegelijkertijd liet de kohaku een meesterlijke kwaliteit zien. 

Dit was natuurlijk spek voor de bek van Kentaro, en zo begonnen de onderhandelingen voor dit meesterwerk. Hij wou de koi terugkopen en gaan gebruiken als oyakoi of moederdier. 

Om je al een indruk te geven van de koi, is een filmpje natuurlijk aangewezen. Bewonder hier de toekomstige oyakoi, die momenteel nog geen naam heeft. We zijn natuurlijk bijzonder benieuwd welke naam deze kohaku in de toekomst zal krijgen, want de deal werd uiteindelijk toch afgesloten.

Niet zonder slag of stoot, want de eigenaar wou de kohaku in eerste instantie niet verkopen. Stel je voor...de onderhandelingen werden ten top gedreven en uiteindelijk, geloof het of niet werd bijna het 17-voudige van aankoopprijs van de kohaku verkocht.

Geloof me, we spreken over een bedrag dat ik nu niet ga vernoemen, maar geloof me het is een fabuleus bedrag dat hier in onze contreien nog nooit betaald werd voor een koi..Stel je voor....je koopt een koi voor een euro, en na een jaar krijg je 17 euro terug. Van een investering gesproken.....

Uiteraard zijn dit unieke gebeurtenissen die je eigenlijk zo goed als nooit zult meemaken. We gaan uiteraard proberen deze kohaku als ouderdier op te volgen. Ouderdieren hebben ook een bepaalde waarde die redelijk gekend is.

Zelf was ik bij de onderhandeling van enkele van deze dieren, en geloof me, je krijgt er rode oortjes van. De bedragen die uitgesproken worden liggen niet in mijn bereik, nog in mijn begrip. 

Bovendien heb ik het geluk gehad dat ik bij de onderhandelingen aanwezig was bij de verkoop van de 2 Dainichi showa van Momotaro die verkocht werden aan Dainichhi. Het is ondertussen al weer 9 jaar geleden dat Monster 1 en Monster 2 verkocht werden aan Dainichi, maar afstammelingen zijn nog altijd te bewonderen.

Ik heb het filmpje al verscheidene malen laten zien, want het zijn tenslotte unieke gebeurtenissen die plaatsvinden. Maar laat me het filmpje nogmaals tonen....

Het enige spijtige aan heel het verhaal is natuurlijk dat ik niet de koper was van deze kohaku, maar het is de eigenaar wel gegund hoor ! In ieder geval een fantastisch verhaal, en we proberen het op te volgen.

GROVE FOUT...IK SCHAAM ME

Ik heb een behoorlijk foutje gemaakt. Dat moet ik even rechtzetten. De kohaku is momenteel yonsai, en is ondertussen 87 cm....mijn excuses;

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

interkoi

555


interkoi

555

Eric

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml