Arendonk in het nieuws

Arendonk in het nieuws

Deze nacht 12.00 uur heeft Sinterklaas een prachtig cadeau gebracht aan de mensen van Arendonk.

Op dat moment is trouwens de nieuwe website van Arendonk online gekomen. Voor velen onder jullie is dit vermoedelijk saai nieuws, maar laat ons toch even genieten van onze triomf. Deze website is ontwikkeld door Robby Borgmans, Hans, Kurt, Jan en Nick, oftwel Robarov, die toch onrechtstreeks verbonden zijn met Interkoi, namelijk Robby is mijn zoon.

Hoe raar het ook klinkt, Robarov werd eigenlijk door mij uit de grond gestampt. In 2000 verkocht ik mijn bedrijf in Nederland (jawel) en omdat Nederland op dat ogenblik verder stond qua techniek met het internetgebeuren en ik gefascineerd was door de complexiteit van het ganse gebeuren, begon ik mij vast te bijten in deze materie. Na de verkoop van mijn bedrijf, had ik natuurlijk tijd over, en mijn interesse was vooral gewekt door het "flash" gebeuren. Ik kon toen maar niet begrijpen hoe men bewegende beelden op een computer kon krijgen. Vergeet hier vooral ook niet mijn ouderdom, want ik was op dat moment 50 jaar en had totaal geen begrip of opleiding gekregen dat in de verste verte ook maar met programmeren te maken had. Tijdens die periode (±1995), sprak men nog over floppies van 1 Mb, DOS programma's, en email (wat was dat toch...) etc...

Met vereende krachten ben ik toen die materie gaan onderzoeken, en mijn geluk was dat mijn zoon Robby toen studeerde voor programmeur, waar ik totadal geen knoop aan vast kon binden. Het koste me maanden om ook maar iets te begrijpen van het gehele gebeuren en langzaam snapte ik de koppelingen tussen domeinnamen, webhostingprocedures, databasebegrippen en de hele rikketepit. Toen ik ook langzaam flash onder de knie kreeg, toen nog in de kinderschoenen, HTML begon te begrijpen, kon ik ook zelf websites samenstellen.

Al vlug kregen de mensen in de regio dit in de gaten en vroegen ze om ook eens iets voor hen te maken. Natuurlijk deed ik dit, en met plezier, want ondertussen begon mijn neus iets anders te ruiken, namelijk zaken. Toen besloot ik iemand aan te trekken die verstand had van databases, want het was me ondertussen duidelijk geworden dat dit een essentieel onderdeel was voor het bouwen van toekomstige websites. Toen kwamen Hans en Robby in the picture, en is langzaam het bedrijf Robarov b.v.b.a. opgestart, ondertussen toch hoog aangeschreven in België en zelfs in Nederland. De website van Arendonk is één van de projecten die eigenlijk het resultaat zijn van mijn volharding, en waar ik weeral trots op ben.

Leuke anekdote: deze flashmovies voor VandenBroeck beveiligingen(in Oss NL) en superhuis zijn één van de eerste flashcompilaties die ik ooit gemaakt heb. Je mag de file gewoon openen. Het is een exe file, dat misschien een waarschuwing krijgt, maar het is veilig. Uiteraard is dit nu achterhaald, maar toen was het een enorme trill om dit te kunnen maken.

Er staan op de website van Arendonk zeer leuke items op zoals het originele Arendonkse dialekt., en toch ook wel zijn de bekende personen uit Arendonk, waaronder Rik van Steenbergen (prachtig interview via Arendonk TV), Jan van Eyck, Louis van Gorp (oprichter van de internationaal bekende tekenacademie) en de gebroeders Janssens die nog in mijn straat gewoond hebben, en die wereldberoemd zijn met hun duiven, en last but not least, Interkoi natuurlijk. Ik heb de meeste van deze personen nog persoonlijk gekend (tjonge wat wordt ik oud.).

Mijn familie heeft altijd in Arendonk gewoond, en mijn stamboom gaat voor zover ik onderzocht heb terug tot 1520, en steeds woonden wij in Arendonk. Op een bepaald moment is één tak van mijn familie vreemd gegaan en is vertrokken naar Reusel (NL), en daar is vermoedelijk de Nederlandse tak van mijn familie verder ontwikkeld met veel families die voorkomen Reusel en omstreken. Een tak is verhuisd naar de regio Essen, en van daaruit is mijn tak verspreid naar Breda, Etten-Leur en regio Antwerpen. Nog een mooie anekdote is dat mij betovergrootvader op een bepaald moment gestorven is door verstikking in een visgraat, 7 kinderen achterliet, waaronder mijn overgrootvader die ik nog goed gekend heb. Deze kinderen werden toen in het gemeentehuis op een tafel gezet, en mensen die graag een kind hadden en voldoende rijk waren, konden deze kinderen meenemen. Op dat moment is een deel van de familie uitgezwermd naar Turnhout, Antwerpen en Brussel, terwijl mijn overgrootvader (hier nog op foto met grootvader, een viergeslacht) in Arendonk is gebleven. Uit de stam van Brussel is Warre Borgmans, een vrij bekend Belgisch acteur, een ver familielid.

Geen koi vandaag, maar bekijk de website van Arendonk toch maar eens goed...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: NIET OPEN OP ZONDAG 1 MAART EN 8 MAART

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-10234

sanke SA-V19-10234
Koi Evolutie

1710023

Archief 1710023