Bezoek van Interkoi Nederland

Bezoek van Interkoi Nederland

Johan had zich de moeite getroost om enkele koi uit zijn huidig aanbod naar Arendonk te brengen om alsnog de klanten tegemoet te komen. Deze tegemoetkoming wordt in dank afgenomen en zo wordt de verkoop hier afgesloten.

De promotie campagne heeft veel succes en daarom heeft Johan besloten om deze campagne toch nog iets langer te laten duren. Het gedeelte van de website van Johan is opgepoetst, het aanbod is nu wat beperkter, maar toch nog met een aantal interessante koi voor een prijs die toch veel mensen zou moeten triggeren.

Er blijven nog maar een 20-tal koi  uit de opgroei over, en de reden dat hij deze nog graag aan de man wil brengen heeft te maken met de nieuwe koi die binnenkomen, en dat zal binnen een 2 tot 3-tal weken gebeuren schat ik in. Mensen die dus nog hun slag willen slaan moeten snel toeslaan, want de prijzen zijn eigenlijk veel te laag !

Zoals je in dit filmpje kan zien, worden de koi ook s'nachts opgehaald ! Ik kan alleen maar het filmpje laten zien, want meer info heb ik niet. De volgende aan de beurt zijn 2 kohaku van Momotaro die ook deze week werden opgehaald. Jeff en Manu waren gisteren van de partijd en zij  namen deze 3  koi mee naar huis.

Manu is de persoon op bijgaande foto en nog niet zolang bezig met de koihobby. Hij doorloopt alle fasen in de koihobby zoals alle beginnende koikichi doen. Het is voor mij een bekend verhaal, en het is altijd leuk om te horen hoe zij hun hobby beleven. Dikwijls komt het op hetzelfde patroon neer, maar dat is ook het leuke daaraan. 

Omdat hij toch geïnteresseerd was in enkele kohaku van de opgroei, ben ik zo vrij geweest om er een aantal te bowlen. Zeg nu zelf, ze zien er toch picobello uit of niet ? Ze zitten nu op 18° en ik ga ze zo verder laten overwinteren. Manu koos er een aantal uit die hem bevielen, en hij kwam op 3 kohaku van Taniguchi terecht. Deze waren allen om en bij de 38 cm.

Veel meer nieuws is er niet te melden. Wel heb ik nog 2 koi aangekocht om de boel wat op te vrolijken. Een kindai-achtige showa van Momotaro is op het eerste begin misschien niet zo indrukwekkend, maar als je de huidkwaliteit even bekijkt, dan zou je wel eens van mening kunnen veranderen. 

Ik ben het met jullie helemaal eens dat er te weinig sumi is ontwikkeld, en dat de vraag open blijft of het sumi nog wel zal komen. Als ik de foto's vergelijk van de aankoop begin dit jaar en ik vergelijk het met de showa van nu, dan is het sumi nog te beperkt. Maar dat zijn dingen die mij toch blijven interesseren want het is zo onvoorspelbaar als de pest. 

Bekijk het filmpje en let vooral op de sterk bebouwde body, toch iets wat bijzonder belangrijk is, en vooral de superbe huidkwaliteit van deze showa. Super Shiroji, machtig beni en te plat sumi, zo kan je het samenvatten. Uit ondervinding weet ik echter dat dit nog kan veranderen, en dat is waar ik op hoop.

De koi werd op de veiling dit voorjaar gekocht, maar ik presenteer haar nu pas, omdat ze in mijn ogen een dankbaar prijskaarjte heeft en de toekomst nu kan laten zien. Ik zal ze straks in het koi aanbod plaatsen.

Iedereen weet dat ik een zwak heb voor doitsu karashigoi. Ik kan het dan ook niet laten als er mij eentje aangeboden wordt, en deze heb ik dan ook toegevoegd aan mijn koi aankopen voor dit jaar. Ze is 70 cm en mist zeker nog wat body, maar dat zal niet lang duren als ik ze hier heb, dat weet ik zeker. Ook deze wordt toegevoegd aan mijn koi aankopen later op de dag. Het is een kweek van Kibi,, een nieuwe kweker in het Zuiden, maar de koi zou van Marudo zijn ! 

Ondertussen zijn de prijzen van de ZNA allemaal wel bekend. Ik heb je gisteren een link gegeven naar een overzicht van de ZNA show, waar je zeker verbijsterd zult staan over de ongelooflijke koi die je te zien krijgt. Het is een eer om er enkele van ons te zien zwemmen en uiteraard ben ik bijzonder blij met de eerste prijs van de fantastische tancho showa ! Het is niet niets om een 1ste prijs te behalen op een Japanse show van dit formaat, dat is niet veel mensen gegeven !

Tenslotte kreeg een showa van Momotaro ook nog eens de prijs van de beste showa in Japan met de kuroki award. Ik weet niet precies wat dit inhoud, maar kuro is zwart als ik me niet vergis. Maakt ook niet uit, maar het is een fantastische showa van Momotaro.  Gewoon van genieten ! Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Johan

555


wim

555


wim

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml