Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /data/sites/web/interkoieu/www/_blog.php on line 92

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /data/sites/web/interkoieu/www/inc/functions_loginuser.php on line 531

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /data/sites/web/interkoieu/www/inc/functions_loginuser.php on line 531

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /data/sites/web/interkoieu/www/inc/functions_loginuser.php on line 531

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /data/sites/web/interkoieu/www/inc/functions_loginuser.php on line 576

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /data/sites/web/interkoieu/www/inc/functions_loginuser.php on line 576

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /data/sites/web/interkoieu/www/inc/functions_loginuser.php on line 531

Deprecated: Function strftime() is deprecated in /data/sites/web/interkoieu/www/inc/functions_loginuser.php on line 576
Biologisch gekweekt Spirulina | Japanse Koi | Interkoi
Biologisch gekweekt Spirulina

Biologisch gekweekt Spirulina

Sinds geruime tijd verzorgen wij onze koi met Spirulina. Wij hebben op dit moment speciaal voor ons spirulina laten verpakken in verstandige pouches van 1 kg. Wie gebruik wil maken van biologisch gekweekte spirulina, kan deze komen afhalen of laten opsturen. Lees onderaan de uitgebreide uitleg over spirulina, ons aanbod.

Wat is spirulina ?

Spirulina is een microscopische meercellige cyanobacterie, die van nature voorkomt in meren en rivieren in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Het is een zeer eenvoudige en oude levensvorm, die zijn eigen energie produceert uit zonlicht.

Dit gebeurt door middel van fotosynthese met behulp van het blauwe pigment phycocyanine, dus spirulina wordt ook wel aangeduid als "blauwalg". Maar spirulina is niet echt een alg of een plant. De waarheid ligt ergens tussen de twee, ongeveer 3,6 miljard jaar geleden voor het eerst geëvolueerd.

Cyanobacteriën zoals spirulina kunnen overleven onder extreme omstandigheden die andere micro-organismen niet kunnen verdragen, zoals een alkalische pH waarde van 11 en temperaturen tot 45 °C. Het zijn ook fototrofen - ze gebruiken kooldioxide uit de atmosfeer en zonlicht om energie op te wekken en om deze redenen worden ze beschouwd als een van de eerste organismen die op de aarde leefden. Deze vroege cyanobacteriën hebben bijgedragen aan het veranderen van de atmosfeer van de aarde van kooldioxide naar zuurstof, waardoor andere levensvormen konden ontwikkelen. 

Spirulina groeit in spiraalvormige draden ongeveer 0,5 mm lang, die snel reproduceren door af te breken in kleine segmenten en opnieuw groeien. Op de piek in warme zomermaanden kan de productie tot 20 g eiwit per vierkante meter per dag oplopen. 

De spirulina filamenten groeien uit tot een stevige groene mat op het wateroppervlak, die door het scheppen het  netten of schoffelen wordt gevangen. Al in de 16e eeuw werd gedroogde spirulina in eetbare koekjes genaamd 'techuitatl' door de Azteken gebruikt, die zijn waardering ontvangt vanwege zijn voedingswaarde.

Spirulina wordt ook in grote hoeveelheden gegeten door flamingo's op Lake Natron in Afrika. Als de cyanobacteriën worden verteerd komt er caroteen vrij, een natuurlijk pigment dat de flamingo's hun karakteristieke roze tint geeft.  

OP VERZOEK VOOR INTERKOI GEPRODUCEERT EN VERPAKT

Hoe wordt spirulina verwerkt ?

Spirulina heeft een hoge tolerantie van zout en gedijt in wateren die sterk alkalisch zijn. De meeste micro-organismen kunnen niet overleven in de vijandige omgeving die spirulina verkiest. Dit betekent dat bij het biologisch kweken van spirulina het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen overbodig is, aangezien de besmettelijke organismen niet kunnen leven onder deze omstandigheden.

De spirulina door Interkoi  aangeboden, wordt gekweekt op een schiereiland in de Zuid-Chinese Zee. Deze locatie is ideaal voor spirulinateelt want het biedt consequent warme temperaturen en lange uren zonneschijn, die essentieel zijn voor productieve groeicijfers. De boerderij is omgeven door ongerepte natuurlijke bossen en is volledig geïsoleerd van de stedelijke gebieden en van verontreiniging door de landbouw. De spirulina wordt routinematig getest op de aanwezigheid van kwik, lood en andere verontreinigingen zodat het eindproduct volledig zuiver is en geen risico van vergiftiging door zware metalen bevat. 

Daarnaast worden monsters van de groeiende vijvers dagelijks getest op een pH-waarde en de optische dichtheid, wat de concentratie van spirulina in het water meet en ons vertelt wanneer het klaar is om geoogst te worden. Het duurt ongeveer 2 maanden voordat spirulina voor de eerste keer kan worden geoogst, maar omdat het zo snel groeit kan de oogst daarna elke week plaatsvinden.

De spirulina wordt uit het water verwijderd met een fijn gaas dat de kleine opgerolde filamenten vangt. De verzamelde spirulina wordt vervolgens gezeefd, overgebracht naar een wasvijver. Hier wordt het daarna gereinigd met de hand om ervoor te zorgen dat alleen pure spirulina wordt verwerkt. 

Deze natte spirulina wordt in een droogkamer geplaatst die snel al het vocht verwijdert door verdamping, met behoud van het gehalte aan voedingsstoffen. Zo ontstaat een fijn groen poeder dat onmiddellijk kan worden verpakt, of samengeperst tot spirulina tabletten.  

Wat zijn de gezonde eigenschappen ?

In tegenstelling tot landplanten, heeft spirulina geen harde celwand en is dus licht verteerbaar.  Het heeft een hoog eiwitgehalte, ongeveer 65%, en bevat alle essentiële aminozuren (ook die het menselijk lichaam niet kan produceren en we moeten verwerven via voeding ). Eiwit draagt bij aan de groei en onderhoud van spiermassa en sterke botten.

Spirulina heeft antioxiderende eigenschappen, aangezien het rijk is aan vitamine E. Vitamine E draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress en beschermt DNA, eiwitten en lipiden tegen oxidatieve schade.

Spirulina is ook hoog in calcium, magnesium en ijzer. Calcium speelt een rol in vele functies van het lichaam, waaronder het bijdragen aan normale spierfunctie, overdracht van informatie via het zenuwstelsel en behoud van gezonde botten en tanden. 

Magnesium draagt bij tot instandhouding van de botten en tanden, de spierfunctie, metabolisme en het vermindert vermoeidheid. Koper draagt bij aan het transport van zuurstof door het lichaam, maar ook bij de cognitieve functie, het immuunsysteem en de vermindering van vermoeidheid. 

Biologisch gekweekte spirulina is de meest milieuvriendelijke bron van eiwitten; het is compleet qua voedingswaarde en het kan worden gekweekt op stukken land die ongeschikt zijn voor andere vormen van landbouw. En in tegenstelling tot de veehouderij (een van de grootste uitstoters van broeikasgassen, 34kg CO2 per kilogram vleeseiwit) verwijdert spirulina juist kooldioxide uit de atmosfeer terwijl het groeit. 

Omdat het zo snel reproduceert en zelf energie uit zonlicht haalt, is spirulina landbouw ook zeer energiezuinig. Er wordt geen biomassa energie verspild of verloren tijdens het productieproces, en bijna alle voedingsstoffen worden bewaard zodat het uiteindelijke product zo veel mogelijk verteerbare eiwitten en vitaminen uit de eerste fase van de voedselkringloop bevat. 

Biologisch spirulina is zelfs goed voor de mens, maar zeker voor de koi. Interkoi geeft de raad om in beperkte mate spirulina toe te voegen aan het water met bijzonder goed resultaat.

Hoe gebruikt Interkoi spirulina ?

Wij geven 1 gram per kuub per week
Wij raden aan om die dag niet te voeren omdat er al een hoog eiwitgehalte in spirulina zit.

ONS AANBOD

Prijs per pouche van 1 kg: 35 euro ex transport
Prijs 2 pouches van 1 kg: 66 euro ex transport
Prijs 5 pouches van 1 kg: 165 euro ex transport.

De pouches worden in de loop van de week geleverd en zullen voortaan standaard worden aangeboden.

DE NIET VERKOCHTE KOI UIT GROEIVIJVER 2 SERIE 1

Zoals beloofd heb ik filmpjes gemaakt van de koi  uit de groeivijver die we zaterdag hebben bekeken en gebowld. Het was tevens een goede gelegenheid om de koi opnieuw te evalueren en er een nieuw prijskaartje aan te hangen.

Ik ga in de loop van de week iedere dag 3 koi presenteren die NIET verkocht zijn met hun nieuw prijskaartje, en ik zal iedere dag 5 koi presenteren van de koi die reeds verkocht werden. Maak gebruik van dit aanbod. De koi kunnen op dit ogenblik verblijven tot medio oktober. 

Vermits er op dit ogenblik bijzonder veel onzekerheid is over de koi business zullen we alles één voor één moeten bekijken en eventuele mogelijkheden bespreken op het ogenblik dat er meer informatie beschikbaar is. 

Na evaluatie van de ontwikkeling die in onze ogen bijzonder positief is, schatten wij dat een groei met behoudt van kwaliteit nog mogelijk is van 5-8 cm afhankelijk van de omstandigheden. 

Showa 2006003 -  45 cm - 1 750 euro
Grootte bij aankomst - 37 cm - groeicurve: 8 cm - verwachtte grootte medio oktober: 50-53 cm

Kohaku 2006011 - 46 cm - 1 450 euro
Grootte bij aankomst - 39 cm - groeicurve: 6 cm - verwachtte grootte medio oktober: 51-54 cm 

Kohaku 2006012 - 47 cm - 1 650 euro 
Grootte bij aankomst - 40 cm - groeicurve - 7 cm - verwachtte grootte medio oktober: 52-55 cm 

DE REEDS VERKOCHTE KOI UIT GROEIVIJVER 2 -SERIE 1

Showa 2006002 - 50 cm 
Grootte bij aankomst - 43 cm - groeicurve: 7 cm - verwachtte grootte medio oktober: 55-58 cm : 

Showa 2006004 - 53 cm 
Grootte bij aankomst - 46 cm - groeicurve: 7 cm - verwachtte grootte medio oktober: 58-61 cm

Showa 2006005 - 50,5 cm 
Grootte bij aankomst - 43 cm - groeicurve: 7,5 cm - verwachtte grootte medio oktober: 55-58 cm

Showa 2006006 - 47 cm
Grootte bij aankomst - 40 cm - groeicurve: 7 cm - verwachtte grootte medio oktober: 52-55 cm

Tancho Showa 2006007 - 50 cm 
Grootte bij aankomst - 43 cm - groeicurve: 7 cm - verwachtte grootte medio oktober: 55-58 cm 

De koi zullen op dit moment nog 2 maanden volledige rust krijgen, buiten de normale controles iedere week. Ze zullen ook niet meer gebowld worden. Wie zich nog geroepen voelt om één van de overblijvende koi aan te kopen, gelieve mij te contacteren.

 

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Jor

555


Wiechert

555


The Untouchable

555

Wim DW

555


interkoi

555


William William

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml