Dank je wel Wakana

Dank je wel Wakana

Ik kreeg gisteren het bezoek van 2 bijzonder aardige mensen die op zoek waren naar kwalitatieve koi. Bovendien verrasten ze mij met een uitspraak die ik zeker  nooit verwacht had !

Jij lijkt mij een hele aardige en vriendelijke man, vertelde Andi, en dat beste mensen, heb  ik nog nooit gehoord. Ik repliceerde dat ik even mijn vrouw zou gaan halen, zodat die het ook kon horen. Gewoonlijk sta ik te boek als iemand die nors kijkt, en nooit lacht, en het is een verademing als je dit te horen krijgt. Zo maakt je nog eens wat mee op je oude dag.

In ieder geval heb ik mijn beste beentje voorgezet en de mensen een goede uitleg gegeven van de mogelijkheden wat betreft hun opbouw van een bestand nieuwe koi. Trouwens hun vijver heeft een inhoud van 300 kuub, en dat is niet niks.

Ik heb er foto's van gezien, maar kan deze op dit moment nog niet publiceren, maar het zou natuurlijk een eer zijn om een mooi bestand op te bouwen. Of het zover zal komen weet ik niet, maar ik heb toch geprobeerd om degelijke uitleg te geven met een selectie van de overblijvende koi.

Het was trouwens tevens een mooie gelegenheid om zelf nog eens wat ouwe getrouwen te bowlen die ik al een hele tijd niet gezien had, en ze verrasten me heel positief moet  ik zeggen. De ontwikkeling blijft er goed inzitten en dat stemt me blij.

Op de kop 3 jaar nu met een gezegende lengte van 70 cm, doen deze sanke van Momotaro me nog altijd een glimlach op mijn gezicht toveren, en het einde is nog niet in zicht. Twee dankbare koi met nog een rek die eventueel naar 85 cm kan getrokken worden mits goede begeleiding. Ze zitten goed bij mij, maar natuurlijk niet optimaal. Kandidaat kopers moeten er nu van profiteren.

Een showa waar ik een boontje voor heb, en waar ik met volle teugen van kan genieten in het gezelschap van een ginrin karashigoi, Kiwa, sashi, fukurin, noem maar op, het zal me worst wezen. Schoonheid heeft geen dure woorden nodig. Ik streef naar het gevoel en gevoel is er bij beide aanwezig. Als je na 25 jaar koihouden nog altijd begeesterd bent als je deze koi in een bowl ziet, dan weet je voldoende.

Een laatste bowl kohaku zorgt voor voldoende schoonheid. Als je bedenkt dat er nog 25 van dit soort koi, en zeker niet lelijker in de vijver rondzwemmen, dan ben ik trots dat ik dat aan de mensen kan tonen. Na het geweld van de mannen van Momotaro gisteren in vijver 5, zijn dit enkele voorbeelden uit vijver 4.

Andi en Martine vroeger achter kwalitatieve koi, en die heb ik laten zien. Nu maar hopen dat ze me lief genoeg vinden om enkele koi aan te kopen. Ik had voorgesteld om de volledige vijver 4 op te kopen, maar dat was wat teveel van het goede. Dus beste mensen, kom zelf even kijken naar het moois dat ik hier nog heb zitten.

DE ONLINE HOLLAND KOI SHOW

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik de volledige uitslag momenteel niet heb kunnen bijhouden. Het is zonde dat de website offline is zodat ik de schade zou kunnen vergelijken, want in het weekend ben ik te veel bezig om alles op de voet te kunnen opvolgen.

In totaal hebben we 59 koi ingezet via onze klanten, waar we de koi zijn gaan meten en filmen. Als ik me niet vergis hebben we 9 eerste prijzen en 8 tweede prijzen behaald, en als toemaatje 2 hoofdprijzen als adult champion. Dat is voor zover ik weet de schade die we opgelopen hebben.

In het interview via facebook heb ik dit min of meer kunnen opvolgen, want ze hebben enkele van mijn klanten gebeld heb ik kunnen constateren. Als één van de trouwste klanten van Interkoi, namelijk Martin Ceyssens, heb ik hem wel meer publiciteit horen maken voor Kim's Koi dan voor Interkoi...ik zal het niet vergeten Martin, dat gaat je kosten !

Het beste wat je kan doen als je vragen hebt, is opzoeken tegen welke koi  je het verloren hebt, en dan beide vergelijken. Probleem is dikwijls dat je emotioneel gebonden bent aan je eigen koi en dat je daardoor misschien geen objectief oordeel meer kan vellen.

De prijzen waren netjes verdeeld over de deelnemers, en of ik tevreden ben is een vraag waar ik nooit goed op kan antwoorden. Er zijn altijd dingen die ik nooit goed begrijp, maar dat zal altijd zo blijven. Ik leg me neer bij de beslissingen van de jury, want die hebben een ongelooflijke verantwoordelijkheid die je niet moet onderschatten.

De eerste prijs voor onze Wakana verwarmde mijn hart. Op haar 15de levensjaar had ik stilletjes gehoopt op iets meer, maar ik begrijp dat ze het moest afleggen tegen een betere tegenstander. Het zal in ieder geval vermoedelijk haar laatst optreden worden in de show. Laat ons waardig afscheid nemen van dit prachtexemplaar dat ons zoveel moois heeft geschonken.....dankjewel Wakana, de harmonieuze, de complete ! Laat ons nog even van dit filmjpe genieten.

Als je bedenkt dat er 678 films moeten bekeken worden op 2 dagen. Als je bedenkt dat je per film minimaal een minuut moet kijken naar koi kom je al gauw op 678 minuten koikijken of 11 uur en enkele minuten, ik zou niet graag in hun plaats zijn. Dus alle respect is geboden, en als we het er niet mee eens zijn, dan is het maar zo. Dus beste juryleden, jullie krijgen mijn respect, want ik begrijp hoe moeilijk het is.

Bedankt om toch leven in de brouwerij te brengen in de koiwereld. Ik denk dat iedereen die de show gevolgd heeft tevreden is. Chapeau voor de organisatie, maar hopelijk voor volgend jaar toch maar weer de live opvoering van de show.

 

Laat Een Reactie Achter

13 reacties

The Untouchable

555

Wim DW

555

The Untouchable

@Wim DW 555


interkoi

555


Matthijs

555


rob

555

interkoi

555

The Untouchable

@interkoi 555


Wim DW

555


Johan

555

interkoi

555

Johan

@interkoi 555

The Untouchable

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml