Certified Judge, een adelijke titel

Certified Judge, een adelijke titel

Een titel die in mijn ogen met respect moet gedragen worden en vooral een titel die zich moet houden aan integriteit en objectiviteit. Ik ben niet iemand die makkelijk reageert op bepaalde uitlaten via de sociale media. Ik heb dat afgeleerd want dat brengt gewoonlijk weinig aarde aan de dijk, en het heeft zo weinig nut.

Bovendien vind ik het beneden mijn stand om me te laten verleiden in woordenwisselingen die geen aarde aan de dijk brengen, en geschreven woorden kan men niet terugtrekken of op de juiste manier uitleggen. Gewoonlijk is actie gelijk aan reactie.....

Als ik echter door iemand anders gewezen wordt op het feit dat ik aangevallen wordt, en dan nog iemand die zich Ceritified Judge noemt, dan vraag ik mij nog eens af waar de objectiviteit blijft en of ik  nog mee moet doen aan shows die deze persoon met een hoofdletter vertegenwoordigt.

Ik kan dit over mij heen laten gaan, maar waarom zou ik mij zo laten behandelen. Dit is trouwens niet de eerste keer, want een 13 jaar geleden werd ik in het openbaar belachelijk gemaakt door dezelfde persoon bij een show in Arcen. Waarom ? Omdat ik kritiek had op het feit dat ik geen publiciteit wou van een concullega boven mijn vat waar ik bovendien geld voor betaal. 

Ik ben toen enkele jaren niet meer op de show in Arcen verschenen, maar nadien is de wrok verandert en ben ik in 2016 opnieuw naar de show gegaan. Dit terzake, maar nu werd ik door iemand anders gewezen op volgende conversatie op Facebook,  het boek van de waarheid. Ik zal het hier noteren, maar je kan het terugvinden ergens onder dit verhaal en scroll verder naar de conversatie over de karashigoi die Rudy aankocht.

De reactie wordt opgestart door Martin….iedereen kent zijn stijl.... kritisch en gewoonlijk aanvallend negatief en dan weet je het wel natuurlijk, maar dat doet niets ter zake...

Ik noteer hier de conversatie zoals ze neergeschreven werd.

--------------------------------------------------------------------

Martin Ceyssens:
Ja mag ik ook eens kritisch zijn? Rudy  weet mij dat wel te vergeven, zo hoop ik toch. Veel te spitse karperachtige kop voor die leeftijd (komt nooit meer goed), en schubbenpatroon/fukurin vrij pover voor zo'n vis van die grootte en leeftijd. Van een goede (zelfs eenkleurige) koi is hier in mijn ogen geen sprake, sorry!

Rudy Van Meerhaeghe:  
is ook geen Koi van 5000 euro he Martin 

Martin Ceyssens:
nee dat zou pas erg zijn, maar in een kleinere vijver als die van jou (met alle respect) en met per definitie een kleinere bezetting zou ik persoonlijk toch gaan voor topkwaliteit van koi, ook al gaat het zoals in dit geval om een eenkleurige.

En dat heb je in dit concrete geval weer niet gedaan vind ik, weer even veel te impulsief geweest in uw aankoop. Deze eenkleurige (dacht karashigoi) voldoet in mijn ogen niet aan de normen van een goede koi. Terwijl er elders op de markt voor dit soort koi veel beter te vinden is, en aan een schappelijke prijs, daar ben ik van overtuigd.

Maar ja, er zijn nu eenmaal mooie karpers en anderzijds ook mooie koi. Het verschil tussen beide is aan u om te beoordelen.

Toën Feyen aan Martin:
Wat trek je weer ongefundeerd te leer. Man man man wat een zever zet je nu weer neer. Ik ben in de gelukkige gelegenheid geweest de vis met eigen ogen te aanschouwen, en moet zeggen, hij ziet er puik uit. Maarja, wie ben ik, ben ook maar een simpele hobbyist die van zijn visjes geniet.

Of ligt het aan het feit dat Rudy zijn vissen tegenwoordig elders haalt dan bij jouw vaste dealer ? Ben ervan overtuigd dat hij nu betere vissen en zelfs tegen betere prijzen koopt dan voorheen. Dus Martin als je nog eens wat te zeveren hebt, drink een fles azijn en ga daarvan genieten. En Rudy, het is een toppertje en hij is je gegund. En ik kom zeker nog eens kijken hoe hij zich in de toekomst ontwikkeld

Jos Bontrop aan Toën Feyen
tegen betere prijzen 100% waar , staat daar eentje te koop nu van 83 cm wel vrouwelijk maar een prijs te gek. Voor woorden

--------------------------------------------------------------------

Tot daar het verhaal. Ik heb totaal geen probleem met de reacties, iedereen is vrij zijn ding te uiten of  koi te kopen waar hij wil, buiten het feit dat het volgende gezegd wordt door een certified judge dan nog: Ben ervan overtuigd dat hij nu betere vissen en zelfs tegen betere prijzen koopt dan voorheen.

Nu moet je denken dat deze persoon nog nooit bij Interkoi is geweest.  Maar hoe kan ik  nu nog een show meedoen als ik het tegen dit soort mensen moet opnemen ? Ik heb lang nagedacht of ik dit kondig moest maken, maar ik vind dat het toch nodig is om dit even te vermelden,  want de peroon in kwestie  weet niet waarover hij praat. 

Certified Judge brengt een bepaalde verantwoordelijkheid mee, het zou een persoon met gezag, integriteit en vooral objectiviteit moeten zijn. Als er iemand is die weet wat koi kosten en voor hoeveel deze verkocht worden, dan denk ik wel dat ik dat ben. Hij spreekt zonder vel voor zijn buik, maar dat terzijde.

Dat men niet akkoord gaat met mijn beleid is de keuze van iedereen, maar dat ik op deze manier voor schut wordt gezet, daar heb ik het moeilijk mee, en ik vind dat ik niet in oeverloze discussies moet gaan via facebook, daar sta ik boven, dat is te min. Ik verdedig me met de wapens die ik heb, en dat is het geschreven woord via het nieuwsitem.

Ik heb er lang over nagedacht om dit artikel te publiceren, want ik vind het zelf niet plezierig om te doen, maar ik vind dat dit moet gezegd worden, en bovendien verklaar ik het volgende:

Indien er het volgend jaar een show wordt gegeven waar de naam van de persoon in kwestie genoemd wordt of met die show is verbonden, onthou ik mij van deelname. Misschien niet belangrijk voor de mensen die de show organiseren, maar wel belangrijk voor mij omdat ik weet dat ik vooraf al verloren ben, en niet kan rekenen op correcte objectiviteit.

Ik denk dat ik kan beamen dat ik probeer iedereen op een gepaste manier te ontvangen bij Interkoi Arendonk, en zoveel mogelijk informatie te geven aan de mensen. We staan er tevens voor klaar om op onze manier de mensen te helpen. Ik veronderstel dat mijn klanten dit kunnen bevestigen en dat ik graag een potje discussieer, maar dat het genieten van koi altijd op de eerste plaats staat. Of je nu bij Interkoi komt om een koi te kopen of als je bij Interkoi komt om een babbeltje te slaan, ik zal geen verschil maken. 

Het spijt me dat ik dit in een nieuwsartikel moet vermelden, maar het werd me toch te sterk. 

P/S: ondertussen denk ik dat ze het bewuste artikel verwijderd hebben. Gelukkig had ik een screenshot bewaard om mijn verhaal te bewijzen. Bovendien is dit geen aanval tegenover Rudy. Het is zijn keuze om te bepalen bij wie hij gaat shoppen. Ik heb hem trouwens proficiat gewenst met zijn aankoop....Voor zover ik mij herinner heb ik hem altijd op een correcte manier ontvangen en behandeld. 

Laat Een Reactie Achter

12 reacties

Ben Brons

555


Wiechert

555


beereke

555

interkoi

555

beereke

@interkoi 555


Jack

555


Johan

555


Gio

555


Sjakie

555


Peter De Clercq

555


KONDHO

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml