Hier wordt je stil van

Hier wordt je stil van

Tenminste ik word hier stil van. Als je dit in de bus krijgt tijdens de hoogoplopende veilingspanningen, verwoestende coronamaatregeleen en baanbrekende verkiezingen in de US, dan wordt je dag geupdate naar een dag van genieten, en dat mag ook wel eens gebeuren.

Of jullie het er mee eens zijn of niet, verschillende visies mag... Ik heb geen Trumpiaanse kenmerken en dwing mijn oordeel niet op. Ik ga puur voor mijn eigen visie en vind deze sanke één van de meest mooie koi die ik ooit heb gezien.

Ze is nu 77 cm, wat aanzienlijk is voor een yonsai. Ik kocht deze zonder te weten wie de kweker is, want bij het zien van deze koi toen ik bij Narita was, was ik onmiddellijk verkocht, deze moest en zou ik hebben, ondanks het feit dat er een optie op zat voor een collega die een keuze moest maken tussen 2 koi.

Ik heb geprobeerd neutraal te blijven op dat ogenblik en de keuze aan de kandidaat koper over te laten. Tot mijn verbazing koos hij voor de andere koi, wat de weg open legde voor mijn aankoop, de sanke die dan ook nog van mijn lievelingskweker bleek te zijn.

Neem me  niet kwalijk dat ik een voorkeur heb voor Momotaro, het is niet persoonlijk. Natuurlijk zijn er andere en misschien betere kwekers, dat is niet aan mij om te beoordelen, maar ik voel me het veiligst met de Momotaro koi. Ik zou best wat meer goede Sakai koi willen kopen, maar ik zeg expliciet goede Sakai koi, maar verkooptechnisch is dat bijna niet haalbaar.

Het is zo al moeilijk genoeg met koi die vrij prijzig zijn, en je stoot al dikwijls op de geijkte commentaar, maar ik heb nu een bepaalde visie, waarbij ik een deel van de potentiële kopers kan bereiken, en niet slechts 1% van het marktaandeel. Geef me de kopers van goede Sakai koi en ik zal er zeker gebruik van maken, maar ik kan geen onhaalbare bedragen uitgeven om tenslotte geen kopers te vinden.

Ik kan nostalgisch worden als ik deze sanke bekijk. Ze is nu op een keerpunt gekomen dat ze boven de 80 cm zal gaan in het komende jaar. Bekijk even het filmpje dat ik ontvangen heb van Ryuki San. Ik kan me moeilijk voorstellen dat hier mensen zijn die dit niet mooi vinden.

Geniet van het fluwelen huidje, het lijkt wel een doitsu zo zacht en aaibaar is het velletje, geniet van het speelse patroon dat oogstrelend is, met een beni dat je haren ten berge doen rijzen, Zelfs de vinnetjes zijn op het uiteinde nog wat doorschijnend, wat de illusie hoog houdt. Wat kunnen koi mooi zijn !

De vraag is gesteld om de sanke nog een jaar bij Narita te laten ontwikkelen om dan naar Arendonk te komen. Iedereen is er mee bekend dat de vijvers van Narita uitermate geschikt zijn om kampioenen voort te brengen. De vraag wordt gesteld, of hij het wil doen is nog een tweede zaak, want hier is hij heel selectief in.

Er zijn nog mooie jaren die aan bod komen met een Sanke van deze kwaliteit, maar alles moet verlopen zoals het gepland is, en dat is niet altijd evident. Volgende week zullen er vermoedelijk nog meer foto's en filmpjes van gemaakt worden, want dan gaat mijn agent een bezoek brengen aan het mekka van de koi.  Ik heb dit najaar uit respect voor de corona maatregelen helaas geen bezoek aan Japan gepland, maar ik denk dat iedereen hier toch het begrip voor zal opbrengen. En eerlijk gezegd, ik mis het wel een beetje.

Bij zijn bezoek aan Narita heeft Olav zijn  instructies gekregen, en dat zal er vooral op gericht zijn om de showa van Izumiya die er nog verblijven te kunnen bekijken en eventueel te kunnen filmen....spannend wordt het ! Bovendien zijn er ook nog de mango die ik in principe heb besteld, want daar is nog geen zekerheid over. 

Na deze veilingen zullen vermoedelijk ook de azukari aan bod komen. Er zijn nog redelijk wat koi die moeten gefilmd en gefotografeerd worden. En ondertussen krijg ik volgend bericht aan van Daikuke Maeda ofwel van de Momotaro koifarm: 'we will do 3rd Momotaro onlin auction from 14th to 16th in November. It will be Nisai and Tosai auction. we will update around 12th November.'

Maar ik ben uitgekocht, mijn centen heb ik verspeeld in de vorige veilingen en je kan niet alles. Je kan wel de veilingen opvolgen, maar in dit geval zul je zelf je koi moeten kiezen, want ik koop ze niet meer aan. Voor mij is het afgelopen...

Ik heb nog wel mijn slag geslagen tijdens de vorige veiling, ik heb namelijk 6 koi aangekocht die ik hieronder even zal laten zien, en nadien onder de koi nieuw koi aanwinsten zal zetten. Er is wel een voordeel misschien, en dat is dat ik de koi mag laten zitten tot het voorjaar 2021, wat al een gunst is, en voor diegenen die gebruik willen maken om de koi als azukari in Japan te laten misschien de mogellijkheid hebben om deze tot eind 2021 te laten zitten. Iedereen weet welke resultaten dit kan opleveren.

Hou vooral ook rekening met de geboortedatum, want Momotaro heeft de gewoonte om de koi redelijk laat in het jaar te kweken, wat over het algemeen toch een ander beeld schept van de grootte van de koi.

Kohaku KO-V20-1158 - een beer van een kohaku - 58 cm

Kohaku KO-V20-1168 - gemaakt om groot te worden - 63 cm

Showa SH-V20-1186 - schoonheid behoeft geen krans - 56 cm

Showa SH-V20-1191 - een klassebak die azukari blijft - 60 cm

Showa SH-V20-1196 - niet de grootste maar wel later geboren - 56 cm

Showa SH-V20-1195 - klein duimpje van het gezelschap, maar oh zo mooi - 53 cm

BIJ AANKOOP BINNEN EEN WEEK: KORTING VAN 10%

BIJ ALLE NIEUWE AANKOPEN HEB JE DE MOGELIJKHEID OM TE BETALEN

50% BIJ AANKOOP - 50% VOOR 15 MAART 2021

Ik zal ze straks even onder de knop nieuwe koi aanwinsten plaatsen, dan krijg je alle info op een blaadje. Naast deze aankopen heb ik ook 2 boxen met kohaku en showa kunnen bemachtigen, maar deze zijn bestemd voor mijn collega in Duitsland. 

 

Box met 50 kohaku- 16-24 cm

Box met 50 showa - 14 - 18 cm

 

Laat Een Reactie Achter

11 reacties

Matthijs

555


Christof

555


Jack

555


Dick

555


Pieter

555


Jurriaan

555

ben.

555


Johan

555


Frank

555


Wiechert

555


phil

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml