Complimenten zijn atlijd welkom

Complimenten zijn atlijd welkom

Old School koiliefhebbers kom je nog wel tegen. De meesten zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor de nieuwe generatie koiliefhebbers, wat eigenlijk heel normaal is, maar soms kom je ze nog wel tegen.

Ze herinneren nog altijd de "gouden oude tijden," maar hoe je het ook draait of keert, deze komen helaas nooit meer terug. Om er nog eens over te praten is ook wel leuk. Peter moest 187 km rijden om tot bij Interkoi te komen, en dat is in België een grote afstand.

Ik moet wel ver rijden om nog deze kwaliteit in grote hoeveelheden te zien rondzwemmen was zijn relaas, en een groter compliment kan je me natuurlijk niet geven. Of het waar is kan ik niet beoordelen. Het doet in ieder geval deugd om dit te horen.

Er werden nog 2 koi uit de vorige veilingen opgehaald, en die wil ik nog even laten zien. Een kohaku van Sakai Co voor Ron. En tenslotte een sanke van Sakai Co voor Peter. Zoals je kan zien heb ik me dit jaar meer toegelegd op de aankoop van tosai. Trouwens ik heb nog een heel regiment tosai van Sakai Co zwemmen die je nog persoonlijk kan uitkiezen. Jumbo tosai - 40 cm vanaf 295 euro per stuk. Bekijk hier nog eens het filmpje, je zult ook versteld staan van de kwaliteit !

De reden is vrij eenvoudig, het is iets moeilijker in de huidige omstandigheden om duurdere nisai en sansai aan te kopen. Het risico is veel groter geworden, vermits veel mensen afhaken op dit gebied. Mijn aandacht gaat dus uit naar tosai. De vraag of dit verstandig is of niet, zal zich in de toekomst uitwijzen.

Oh ja, ik kreeg nog een update van enkele kujaku die vorig jaar aangekocht werden. Het verschil tussen beide was opmerkelijk. De ene was bijzonder mooi maar ook bijzonder klein. Ze is ook klein gebleven, maar de andere is om en bij de 50 cm geworden. Mooi, de 10 kujaku die hier nog zitten zijn tussen de 42 en 47 cm, dus ook niet zo slecht vind ik. Dit is het filmpje van de 2 kujaku, bedankt Ivo !

Gisteren heb ik nog 10 tosai aangekocht op de wekelijkse event van Narita.  Het is en blijft een moeilijk gegeven om tosai aan te kopen, want ze worden speciaal door Narita uitgezocht. Het voordeel is wel dat je de betere tosai te pakken krijgt, want hij is en blijft de Nr. 1 koikenner. Ik heb niet de hoogste prijzen betaald voor een tosai, sommige bedragen zijn niet normaal, soms tot 5000 euro....

Niet door mij hoor, want dat is onbestaande om die prijzen te hanteren in onze landen. Wij zijn veel te nuchter om deze aankoopbedragen uit te geven voor tosai. Aziaten zijn nu éénmaal mensen die graag uitpakken met dure aankopen zodat ze kunnen laten zien dat ze het kunnen betalen. 

De 10 tosai die ik aangekocht heb, zijn door mij speciaal geselecteerd voor het oog of de smaak van de Europese koiliefhebbers. Met andere woorden, ik heb speciaal die koi uitgekozen waarvan ik denk dat ze het best voor de Europese markt geschikt zijn. Ze zijn allen van de showa kweker Sekiguchi, een zeer gewaardeerde showa kweker.

Ik geef even de info door over deze aankopen zoals door Narita koifarm medegedeeld: Ons bijzonder populaire Breeding Contest Event keert voor de 14e keer terug! Net als vorig jaar zullen we deze Koi tot dit najaar gratis in onze betonnen vijver kweken. We nodigen u uit om uw oog voor kwaliteitskoi te testen terwijl u geniet van professionele kweek. We zetten deze keer hoogwaardige Showa (geboren in 2022) van Sekiguchi Koi Farm en Kohaku (geboren in 2022) van Hoshikin Koi Farm. Mis het alsjeblieft niet! *Alle Koi zijn inclusief azukari tot dit najaar.

Je leest het, nu moet je alleen nog maar de tosai kunnen zien, maar ik ga ze nog even achter de hand houden. Ik heb nog 2 veilingen voor de boeg en daarna zal ik ze presenteren via de veiling of misschien via een lucky draw systeem, dat moet ik nog even bekijken. ; Ik geef je de kans om deze aan te kopen tegen de voorwaarden zoals hierboven vermeld. Ik hou je nog op de hoogte.

En terwijl je dit leest is de volgende veiling van de laatste showa in Arendonk begonnen. Ik hoop via deze weg nog een aantal showa te verkopen, dus doe je best, het zijn stuk voor stuk geweldige koi van hoge kwaliteit. De veiling opent vandaag en eindigt woensdag avond. 

https://auction.interkoi.eu/

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml