Wat een luxe

Wat een luxe

Ik had alles goed voorbereid om de 29 koi te verplaatsen. Het is een serieus werkje om de koi te vangen, in de sok naar beneden te brengen, trap op....trap af, en in een bowl los te laten, maar de aanwezigen hadden er veel plezier aan.

Ik besloot om soort bij soort te zetten, zodat je een goede indeling kreeg van de koi die nog beschikbaar zijn. Het resulteert toch in een aantal prachtige plaatjes, maar wat mij tegenwoordig opvalt is dat ik niet veel foto's meer maak, maar altijd aan het filmen ben, dat moet ik terug gaan veranderen. Het is vermoedelijk een kwestie van gewoonte, dus zal ik proberen voortaan wat meer foto's te maken.

Maar vooraleer we een overzicht geven van de koi die naar hun nieuwe verblijfplaats gaan, toch nog even melden dat men al om 9 uur present was om koi op te komen halen, en dat vanuit Frankrijk. Michel stuurt liever zijn zoon om zijn koi op te komen halen, in plaats van zelf te komen. Zal iets met de ouderdom te maken hebben zeker !

Het is dan ook niet de eerste de beste. Deze sanke van Sakai FF mag er best zijn. Probeer ze maar eens voor een aannemelijke prijs vast te krijgen, het zal niet eenvoudig zijn in de huidige mogelijkheden. Sakai FF wordt meer en meer onbereikbaar voor velen, tenzij men tevreden is met het mindere werk, of zoals ik altijd aan de mensen uitleg met het voorbeeld van de  piramide.

De top van de piramide is onbereikbaar, daaronder is het vechten om een degelijke koi te pakken te krijgen, en onderaan zijn er geen problemen om koi aan te kopen, want die moeten ook hun weg naar de vijvers vinden. Het probleem tegenwoordig is dat iedereen natuurlijk de top wil. De smaak wordt dan nog gevoed door fantastisch gemaakte foto's die bloedmooie koi laten zien, maar gewoonlijk onbereikbaar zijn. 

We leven meer en meer in een niche wereld, waarin de onderste laag van de piramide minder aandacht krijgt, alhoewel dat nog altijd de koihobby moet voeden. Het blijft belangrijk om plezier te beleven aan de koihobby en dat gaat zeker en vast ook met de minder begaafde koi.

De koi die ik gisteren naar hun nieuwe verblijftplaats breng zijn in  het midden van de piramide te vinden. Het zijn stuk voor stuk goede koi met goede genen, maar zullen nooit het onbereikbare bereiken. Nu moet ik zeggen dat ik veel plezier gehad heb in het maken van de video. De koi zagen er meer dan goed uit. Ik zet ze hieronder op een rijtje:

10 Kujaku van Momotaro 40-45 cm

5 Golden corn van Taniguchi 40-55 cm

4 Speciallkes van Momotaro 30-40 cm

6 bijzonder aangename gosanke 35-55 cm

Het filmpje van de showa is wat van mindere kwaliteit, want ik was vergeten een video te maken met mijn camera. Wel een filmpje met de telefoon, maar de kwaliteit is iets minder, maar de koi zien er wel uitstekend uit.

Toen het meerendeel van het volk weg was, ben ik een selectie gaan doorvoeren van de orenji karashigoi. Ik heb er vorig jaar teveel aangekocht, en dit zijn de overblijvers, een 30-tal in totaal. Ze  hebben de winter buiten doorgebracht en enkele moesten nagekeken worden.

Het zijn wel serieuze nisai geworden met enkele serieuze uitschieters. Ik heb niet van alles een filmpje gemaakt, maar een eerste bowl heb ik toch vastgelegd op video. Aangename koi waar ik nog graag kopers voor zou willen vinden, maar ik besef dat dit moeilijk gaat zijn. Maar kijk naar de body van sommigen, daar zit nog serieus wat groeipotentieel in. 

Het was een heel werkje om één voor één even in de bowl te zetten, om te draaien of alles nog in orde is, en de koi te selecteren. Ik heb ze allen in de binnenvijvers gezet. Voor mensen die graag een betaalbare éénkleurige koi aankopen, het is nu het moment van de waarheid.  Kom kiezen en je zult versteld staan van de kwaliteit en de prijs. Ze zouden dit jaar nog weg moeten !

Tenslotte kan ik het niet laten om even een kijkje te nemen als de tosai in vijver 5 even hun  korreltjes komen oppikken. Ik weet niet of ik verstandig aan doe om ze ieder uur een portie voer voor te schotelen, en dit van 10 uur s'morgens tot 8 uur s'avonds, dus 10 keer daags.

Wat ik wel zie is dat ze weten wanneer de voederautomaat gaat opspringen. Het lijkt of ze erop liggen te wachten. Tot hiertoe geef ik een bepaalde hoeveelheid met de voerautomaat van JBL en als ze op korte tijd hun voer opeten gedurende enkele dagen verhoog ik de voerhoeveelheid met 1 functie Ik heb 10 tijdsfuncties om te voeren ter beschikking en kan tot 24 voerbeurten per dag geven. Het is een lust om naar te kijken.

Vermits de vakantie er aan komt en de kinderen moeten blokken voor de examens, zal ik vanaf deze week enkel op zaterdag open zijn van 11.00 tot 14.00 uur, en van zondag van 10.00 tot 12.00 uur. Wenst men op zaterdag later te komen dan kan dat altijd op afspraak. Contacteer me dan om even af te spreken. Vandaag ben ik dus aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

Voor de lezers: wil je commentaar of een reactie geven, registreer je dan voortaan op de site aub. Het is natuurlijk altijd plezierig als je af en toe een reactie krijgt, en nog beter als we kunnen zien wie dit is, al is het met een nickname.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Matthijs

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml