Corona eist zijn tol

Corona eist zijn tol

Het zullen harde tijden worden, en het ziet er niet naar uit dat het de volgende maanden makkelijker zal zijn. We zullen ons hoe dan ook moeten aanpassen, maar het is moeilijk uit te leggen hoe we dat moeten doen.

Sinds de uitbraak werd er geen enkele koi nog verkocht, ik hoop dat dit snel zal veranderen. De eerste slachtoffers zijn ondertussen gevallen. Ik kocht mijn laatste reis een aantal bijzonder interessante sansai van Sakai FF.

Deze werden in een wip en een zucht verkocht en terecht. Door omstandighede waar ik liever niet op in ga, zijn er 2 sanke terug in de verkoop gekomen. Niet de minste, maar om nu nog nieuwe klanten te vinden zal niet makkelijk zijn. Er zal  niet veel meer opzitten dan ondergaan...

Toch even een filmpje van de sanke die terug vrij komen. Het is de eerste reus die we selecteerden uit het aanbod. Ze kan zo eender welke show in, maar het zal dan voor volgend jaar zijn, want ik denk niet dat er dit jaar nog een show zal doorgaan.

Ik zeg in het filmpje 81 cm, maar dat was fout. Het is 77 cm voor deze mastodont met een body waar je niet naast kan kijken.  De 2de sanke is ook niet te onderschatten, en heeft een geweldige uitstraling. 

Ze is 72 cm, maar bekijk dat lijf en de look. Een heel klein beetje secundair hi achteraan is het enige mankementje. Ik vermeld het, maar als ik het niet vermeld zullen er zelfs veel mensen zijn die het niet gezien hebben.

Dit zijn de reuzen die men zoekt en die het frame hebben om echte jumbo die 90 kunnen halen ondersteunen. Ik begrijp dat het moeilijk zal worden om deze alsnog te verkopen in deze barre tijden, maar we mogen niet wanhopen. 

HET MENU VAN DE DAG

Bekijk eerst het filmje

Vandaag heb ik weer gekozen voor een voorgerecht, een hoofdgerecht en een toetje, maar ik weet niet wie ik als voorgerecht of als toetje moet zetten. Ik zal dan maar de mogelijke populariteit gebruiken om ze op te dienen.

Ik begin dan maar met de verfijnde kohaku als voorgerecht. Uit ervaring weet ik dat dit de minst populaire koi is, maar in mijn ogen zeker niet de minste. Als ik verfijnd zeg, dan bedoel ik ook verfijnd. Het beni is bijzonder zacht, en zal nog enkele jaren nodig hebben om te rijpen naar het begeerde beni. Zie je de uitstraling van deze kohaku ? Het lijkt wel een doitsu zo verfijnd is ze. 

Als hoofdgerecht kies ik voor de sanke van Momotaro. Waarom ? Ze heeft alles wat ze moet hebben om onmiddellijk op de show ingezet te worden. Lengte, beni en sumi alles klopt. Het is niet de sanke met Tsubo sumi, maar wel met Kasane sumi, en dat hoeft in dit geval zeker geen minpunt te zijn. Het totaalplaatje klopt.

Als dessert kies ik voor de moeilijkst te verkopen showa. Die moet je echter niet onderschatten. De toekomst zal het uitwijzen, maar zoals Jack het gisteren in de reactie al verstandig opmerkte...."maar als het een beetje huidkwaliteit bezit dan worden er wel snel sprongen gemaakt."

Helemaal juist Jack, maar daar wordt hier nog wat minder aandacht aan gegeven. Bovendien is het ook nog een showa die tijd nodig heeft om afgewerkt te worden en dat is iets wat wij in de lange run toch proberen te doen.

DE KOI VAN D.J.O

Ook bij de koi die ik gefilmd heb van een klant zal ik geen namen vernoemen, tenzij ze dit zelf willen doen. Deze nisai werd aangekocht voor zijn enorme potentie qua grootte. Dit zijn koi die je eigenlijk eventjes in je hand moet nemen om het frame te voelen en het gewicht van de koi te bepalen. Je voelt dat je koi in je handen hebt. Jerommeke heeft er niets tegen...

Mensen die dit willen ondervinden moeten langs komen en dit soort koi kopen, dan weten ze wat we bedoelen.  Bovendien bezit ze ook een patroon waar ik altijd een goede feeling mee heb, Voor mij een uitstekend proefkonijn om trachten door te stoten naar de 90 cm, en geloof me, er zijn er niet veel die dit kunnen.

 

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

5 reacties

Matthijs

Pwoah... dat die weer terug zijn! Dat moet toch rap weer verkocht gaan Luc..


Johan D

Twee prachtige koi die hier terug te koop komen . Zoals Geert zegt , met pijn in het hart .


Smetje

Pppfffh, de \"kleinste\" van de twee doet me het water in de mond krijgen.😍 Beauty zulle, Al zijn het beide 2 toppers. Zal met pijn in het hart zijn voor degene die deze moet loslaten.


Robbie

Zijn echt 2 super sanke.


Johan

Twee flinke imposante Sakai koi


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240