Een echte koidag

Een echte koidag

Dit zijn de dagen die het koigevoel naar boven brengen. Het zonnetje schijnt, de koi zijn opitimistisch want ze zwemmen goed rond, alles is tot in de puntjes verzorgd, er ontbreekt slechts één ding, en dat is....volk.

Maar niet getreurd, we brengen de dagen goed door en houden de moed er maar in. Het tempo wordt verlaagd en op het gemak ga ik nu afstrijkjes nemen, de filters verversen, alles nazien en genieten van de koi op mijn eentje...ook lekker om te doen hoor.

Ik bereid me voor op het moment dat de deuren terug open gaan, het zal een opluchting zijn, maar ondertussen zullen we het corona embargo moeten ondergaan totdat de kust weer veilig is. Gelukkig krijg ik regelmatig nog bestellingen binnen van voer of medicmenten en kan ik rustig op en neer rijden om de bestellingen weg te doen.

Ik krijg op dit ogenblik wel geen koi verkocht. Begrijpelijk maar absoluut niet plezierig. Ik ben het niet gewoon, dus het is even op de tanden bijten. Het enige wat ik nog kan doen is af en toe koi bowlen en op film zetten, dat is wat ik gisteren ook gedaan heb.

DE KOI VAN W.V.

Een bijzonder aangename showa om deze in de bowl te zien. Kwalitatief helemaal in orde met een sterk beni en sumi. Ik had ze moeten meten want ik heb het gevoel dat ze enkele centimeters gepakt heeft tijdens het verblijf.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat al deze koi van deze vijver het bijzonder goed hebben gedaan. Ik had er wat schrik van om zoveel koi samen te zetten in één en dezelfde vijver, maar het is ontzettend goed verlopen. Alle koi doen het geweldig en gaan er zeker niet op achteruit, integendeel. Het beni heeft een stralend teri, en het humeur van de vissen is optimaal. Ze blijken het goed met elkaar te kunnen vinden.

HET MENU VAN DE DAG

Bekijk eerst het filmpje

Vandaag wat mindere bekenden op het menu. Als voorgerecht presenteer ik een sanke van Momotaro. Er is niets mis mee, maar als je vergelijkt met de kanonnen die ik gewoonlijk heb, valt ze wat onder het gewone koibestand. Het huidje is in orde, maar wat is er nu aan de hand ? Juist, we zijn verwend...

Je kan ze vergelijken met de sanke bij aankoop, wat altijd interessant is. Wat ik me herinner is dat ik ze gekocht had om de evolutie van het sashi te volgen. Nu kan je het zelf goed vergelijken. Er is verbetering en het sashi is minder dominant, maar nog steeds aanwezig. Blijven opvolgen is de boodschap.

Door het overdadig presenteren van geweldige koi ontbreekt de passie om met lovende woorden over de mindere goden te praten. Zonde want de sanke mag best gezien worden en misschien voor veel mensen een prachtexemplaar.

Als hoofdgerecht is er natuurlijk mijn favoriete showa. Niet omdat ze hoog staat aangeschreven qua kwaliteit, maar gewoon omdat ik ze graag heb. Het is trouwens een dankbare koi in de vijver, want ze trekt de rest mee in het gedrag. Een heel plezierige showa om te zien fourageren langs de kantjes. 

Wat wel mooi is om te zien is deze showa bij aankoop. Onvoorstelbaar dat er zoveel verandering kan optreden bij een showa, en geloof me of niet, ze is niog helemaal niet af. Het blijft een showa die ieder jaar verandert en evolueert. Ik kan genieten van deze showa....

Als toetje heb ik de kohaku van Takigawa voor mijn rekening genomen. Ik moet ze niet laten zien bij aankoop, want ze is niet echt veranderd. Ze is en blijft in mijn ogen mooi om te zien. Groot zal ze niet worden, maar hoeft dat wel met haar 65 cm. Een perfecte maat in een niet te grote vijver.

Telkens als ik ze zie, geniet ik er van. Het patroon spreekt me aan, de kwaliteit van het huidje is meer dan voldoende. Het is geen showkikker, maar dat ben ik ook niet. Een kohaku zoals deze zien rondzwemmen geeft me iedere dag het plezier om een kohaku zoals deze te bezitten. Snap niet dat er nog niemand eigenaar is van geworden, maar er is zoveel dat ik niet begrijp !

Laat ons nog even verdergaan op de veiling van Momotaro. 

De veilng van Momotaro start op 8 april. Het gaat hier over een "blind auction". Wat wil dat zeggen ? Alle koi zijn aangeduid op de website en worden voorzien van een startbedrag van 100 000 yen. Ieder mag 1 maal een bod uitbrengen op een koi. Dit kunnen jullie niet zelf doen, daarvoor dien je mij te contacteren want ik ben de enige die dit kan.

Je geeft me het bod door dat je wil doen, en dat bod activeer ik op de veilingwebsite die jullie niet kunnen zien. Indien jou bod het hoogste is, wordt je eigenaar van de koi. Neem nu als voorbeeld een koi waar wij een zwak voor hebben, namelijk sanke nr. 97.

Het startbod is 100 000 yen, maar je denkt dat er veel mensen zijn die deze koi zullen willen. Je wikt en weegt je bod, want teveel geven is ook uit den boze. Je probeert dan maar een tussenoplossing en je komt op een bedrag van  170 000 yen. Dan geef je me dit door. Tegelijkertijd geef ik je ook nog de berekening door wat de koi in totaal zal kosten, want voor niets gaat de zon op.

Je krijgt een volledig overzicht van de kosten en je bevestigt dan of ik het bod moet activeren. Heb je geluk dan heb je de sanke te pakken. Is het bod niet hoog genoeg, dan ben je helaas niet de winnaar.

Het is misschien niet het juiste moment om koi aan te kopen, daar heb ik alle begrip voor. Maar na deze onzekere tijden, komen toch weer andere tijden...ik laat aan jullie de keuze.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

Johan

Luc had je de Takigawa Kohaku nog gemeten ?

interkoi

Nee..niet gemeten

Johan

@interkoi Oké ze doet het goed en lijkt wel wat gegroeid


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240