De quarantaine gasten

De quarantaine gasten

Ze moeten de weg vrijmaken voor een deel van de kleine Izumiya showa die gaan komen, maar er is nog altijd geen zending van voorzien. Er kan nog niet geboekt worden en dat maakt alles heel ingewikkeld.

Het prachtige weer doet het koivirus toch stilaan aanwakkeren, want zeg nu zelf, het is eindelijk zover dat we hopelijk weer kunnen genieten van onze koi. De quarantaine faciliteit is ondertussen aan het rijpen, maar ik heb nog iets teveel ammoniak, wat vrij gevaarlijk is.

Ze zitten nu 14 dagen in de bakken, dus tijd om even te checken of alles wel in orde is. Alles ziet er goed uit, en zelfs het water begint een lichtgroene algenkleur te krijgen, het water dat wij ons wensen. Uiteraard vergen vijvers buiten een heel andere en moeilijkere aanpak dan binnen, maar in onze ogen niet te evenaren.

De proefkoi zagen er gezond uit, geen stresskippen, goed rondzwemmen, alles lijkt in orde. Nu nog de ammoniak naar beneden en we zijn vertrokken. Ik krijg ondertussen toch wat filmpjes door van klanten met hun vijver, dus ik kan de volgende dagen af en toe een vijver plaatsen.

HET MENU VAN DE DAG

Bekijk het filmpje

Het menu van vandaag is wel van bijzonder hoge kwaliteit, ik weet zelfs niet welke ik als voorgerecht zou nemen. Het is twijfelen tussen de showa en de kohaku, maar ik ga voor de showa als voorgerecht. Een showa die mag gezien worden met optimaal sumi en goede bouw waar de fukurin stilaan begint door te sijpelen. Een beetje meer shiroji op het hoofd zou wenselijk geweest zijn, maar dat kan de kwaliteit niet verbloemen. Een showa om te koesteren.

Als hoofdgerecht heb ik zelf gekozen voor de kohaku, ondanks het feit dat niet iedereen hiermee misschien akkoord zou zijn, maar ik heb een zwak voor deze kohaku. Een niet alledaags patroon met een bijzonder sterk beni, en onderliggend stralend shiroji laat een exclusieve koi zien.... Voor mij een topper...

Als nagerecht zet ik de sanke, alhoewel ik al veel mensen hoor zeggen dat dit misschien wel het hoofdgerecht zou moeten zijn. Het is in ieder geval een beer van een sanke, en ik geloof dat er nog veel evolutie in zit. Maar ik denk en jullie kunnen dat zeker beamen volgens mij, dat dit een moordend trio is, of zie ik dat verkeerd.

DE GINRIN KOHAKU VAN R.V.D.B.

Een loepzuivere ginrin kohaku. Meer moet dat niet zijn ! Hoe groot wordt ze ? ...geen idee en totaal onbelangrijk. Ze is minstens 56 cm en nog geen 2 jaar, dan is alles volgens het programma. Het vervolg moet je in je eigen vijver vervolledigen. 

Ik zie niet graag ginrin, is de geijkte uitdrukking...maar ik wel. Ik vind een ginrin geweldig. Het is op deze kohaku beperkt en subtiel aanwezig, maar de echte diepe ginrin kohaku van Momotaro zijn bijna niet te pakken te krijgen, dus moeten we heel blij zijn met een exemplaar zoals deze.

Het ophalen van de koi zou volop bezig moeten zijn, maar helaas, het is momenteel niet aan de orde. 

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

1 reactie

Johan

Niet handig dat gat in het schepnet bij deze afmetingen 😃


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240