Dankbare momenten

Dankbare momenten

Ik geniet enorm van de vreugde die ik ervaar wanneer miijn klanten kleine geschenkjes voor mijn kleinkinderen meebrengen. Het vervult me met dankbaarheid. Ik heb ze dan ook trots op de plastic zak gezet.

popjesVanochtend was al behoorlijk druk. Lennert wilde een cadeau kopen voor zijn oom. Ik pleit altijd voor een waardebon, zodat de ontvanger zijn eigen keuze kan maken, maar Lennert wilde dit keer zelf iets uitkiezen.

Normaal gesproken kent Lennert niet veel van koi, maar hij slaagde er toch in om een bijzonder mooie kohaku uit te kiezen. Dit toont aan dat het selecteren van hoogwaardige koi niet zo moeilijk hoeft te zijn, want dit was absoluut een goede keuze.

Kevin kwam ook langs met zijn dochter Emily. Hij had een prachtige kohaku gezien en wilde die graag in levenden lijve bekijken. Ik weet niet welke jij zou kiezen, maar Emily had snel haar favoriet gekozen uit de twee prachtige kohaku's. De vraag is, welke zou jij kiezen?

Maar Kevin had nog een andere favoriet op het oog, een elegante sanke van Sakai FF, die in de vijver voor de showgeselecteerden zwom. Hoewel deze er zeker goed uitzag, moest Kevin er even over nadenken.

Ik was blij met zijn begripvolle woorden: "Ik begrijp het wel," zei hij, doelend op het feit dat de verkoop van de laatste koi niet zo eenvoudig is. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor, want inderdaad, de laatste koi verkopen blijkt uitdagender dan verwacht, ondanks dat de kwaliteit hoog is. Een video van beide koi samen mag dan ook niet ontbreken, en ik hoop dat hij er heel blij mee is.

Ondertussen kwam Ruben aan om zijn gekochte koi op te halen. En toen gebeurde er iets wat ik nog nooit had meegemaakt. Ruben had een prachtige ginrin orenji ogon gekocht en een adembenemende golden corn.

Toen ik ze wilde inpakken, begon de golden corn plotseling vreemd gedrag te vertonen en draaide hij zich om in de zak, alsof hij zou komen te overlijden. Het was angstaanjagend en ik had zoiets nog nooit gezien. Ik besloot meteen om de zak te openen en de koi vrij te laten, maar hij bleef vreemd gedrag vertonen.

We waren allebei van slag, en ik begreep Rubens bezorgdheid volkomen. Wat was er aan de hand? We konden niet in de koi kijken om te weten wat er precies gaande was, maar Rubens ongerustheid was begrijpelijk.

Er moest een beslissing worden genomen. We besloten om een waardige vervanger in de bak te plaatsen. Deze was iets groter en eigenlijk ook duurder, maar dat deed er op dat moment niet toe.

Ik liet de keuze aan Ruben over. Hij moest er even over nadenken en uiteindelijk vond hij het verstandiger om de koi die zich vreemd gedroeg niet mee naar huis te nemen. Het vreemde was dat toen ik de koi terug in de vijver plaatste, hij normaal begon te zwemmen, alsof er niets aan de hand was.

Wat er precies gebeurd is, blijft een raadsel. Het kan zijn dat het pure stress was, want ik weet uit ervaring dat koi, vooral golden corn, kieuwbloedingen krijgen van stress en dat de koi als het ware 'flauwvalt'. Een andere mogelijkheid is dat de koi een kleine hartstilstand heeft gehad. Maar normaal gesproken zouden ze dan snel en ongecontroleerd rondzwemmen, wat deze koi niet deed.

Het is wat het is, en het zal een mysterie blijven. Hoe dan ook, hij zwemt nu zonder problemen rond en Ruben heeft nu toch een zekerheid. Zulke vreemde situaties maak je niet vaak mee, zeker niet op het einde van je loopbaan.

Toen Ruben vertrok, kwamen mijn kleinkinderen spontaan langs en kon ik ze de cadeautjes geven die Ruben had meegebracht uit China. Ruben reist regelmatig naar China om kinderspeelgoed in te kopen. Dus nogmaals, heel erg bedankt Ruben.

 

Meer afbeeldingen

Dankbare momenten: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml