De 17 heerlijkheden

De 17 heerlijkheden

Ik heb verleden jaar voor de keuze gestaan om te blijven bij hoogwaardige koi, of me te concentreren op budget koi

Ik ben blij dat ik bij mijn eerste keuze ben gebleven, en afgaande op de 1ste controle van de mini mudpond, heb ik groot gelijk, al genieten ik en Ben er nog maar het meeste van.

Bekijk rusig het filmpje. (=12.30 min)

Er bestaat niet meer plezier dan het bowlen van de azukari, en een bevestiging krijgen van de goede ontwikkeling van de tosai die je gekozen hebt. De score is hoog deze reis, en buiten enkele kleine puntjes die we liever anders gezien hadden, mogen we blij zijn met deze evolutie.

We hebben ons iets minder toegespitst op de groei, maar meer op de kwaliteit in combinatie met groei, en ik denk dat we geslaagd zijn. De huidkwaliteit was buiten kijf, en de groei was gemiddeld 7 cm/tosai, wat niet onverdienstelijk is.

Onze verwachting is dat deze mini mudpond visjes tussen de 45 en 55 cm zullen zijn éénmaal hun mupond periode achter de rug. We zien stilaan de omvorming van jonge koi naar jonge nisai, een opvallende metamorfose. De grote klepper van Momotaro zal hopelijk de 55 cm aantikken, wat een succes zou zijn, de kleinste hopen we toch over de 45 cm te krijgen.

Met Kanno en Hoshikin hebben we geen ervaring, met Momotaro des te meer, maar het laat zich aanzien dat beide Niigata kwekers hun mannetje zullen staan. Zoals verwacht valt het sumi iets terug door het water, maar dat zal zich later zeker opnieuw aandienen. Zeer verdienstelijk lijken ons de Hoshikinnekes...

De flinkste groeier is de Kanno 1204031, die er met 9 cm bovenuit steekt, en die een zeer positieve ontwikkeling doormaakt. Als we er nog 1 cm per week kunnen aantoveren, dan zal deze de 50 cm halen, en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ik ben benieuwd... De grote Momo's zullen vermoedelijk een eind boven de 50 cm gaan uitkomen. En beide maruten, waar ik altijd een zwak voor heb, doen het voortreffelijk.

Het is en blijft een intrigerend project, en we laten ze de volgende weken rustig doen. het voederschema ga ik blijven aanhouden. Dit is gebasseerd op 2-3% voer bij een constante temperatuur van 24° ofwel 400 gram/dag. Het gebruikte voer is een mengeling van frostbites en sakai N20 voer, dat op dit moment aangevuld wordt met geweekte zijderupsen.

Tussendoor wordt er af en toe een krop sla aan de zijkant gehangen. Of dit echter een gunstig effect heeft weet ik niet, maar ik bekijk het meer psychologisch en denk dat de koi er plezier in hebben om deze te verorberen...

Ik denk dat we nu voortaan kunnen zeggen: "Less is more"

Meer afbeeldingen

De 17 heerlijkheden: afbeelding 1
De 17 heerlijkheden: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240