De vijver van Harald

De vijver van Harald

Een vijver die dicht bij de natuur staat is wel deze vijver van Harold, waar de koi gefilmd werden tijdens het paaigedrag.

Bekijk hier het filmpje. (8.38 min.)

De paaiborstels hebben een duidelijke bedoeling, en de koi laten zich dit ook welgevallen. De kleur van het water bevalt me uitermate. Ik weet het, het is niet helder genoeg voor de meeste mensen, maar wij beoordelen dit als uitermate gezond, en zeker wenselijk.

De lichtgroene schijn is ideaal om de koi te laten ontwikkelen, en toch kan je de koi nog goed zien. Ik herken enkele koi, waaronder de sanke van Momotaro, de showa van Kanno, en enkele Tanigushi kohaku.

Wat me aangenaam verrast is de rust en de kalmte die het geheel uitstralen. De koicommune lijkt me ook in evenwicht, en de koi gedragen zich uiterst relaxed. Ik kon dan ook niet anders dan er een rustige achtergrondmuziek op zetten.

Ik bemerk een lichte voorkeur van Harold voor de shiro utsuri, en dat is misschien ook begrijpelijk, want hiermee werd hij Grand Champion in de vierde uitgave van Arcen, in 1996, waarover je in een vroegere column van Rini nog het één en ander kan lezen.

Naast koi is Harold ook een fervent kweker van bijen, met naar het schijnt een groot aantal "volkeren", zoals het zo mooi genoemd wordt. Zijn bloemenhoning is ook van een voortreffelijke smaak. Vandaag of morgen moet ik er toch eens naartoe om hierover ook eens een verslag te schrijven, want het is een interessante materie...

Meer afbeeldingen

De vijver van Harald: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240